| 26-10-2012 I ştire I preluare F. Bălteanu      

Clădirile şi spaţiile publice accesibile vor fi premiate la Gala Persoanelor cu Dizabilități


Au mai rămas 10 zile pînă la terminarea perioadei de înscriere a candidaturilor pentru cele cinci categorii ale Galei Persoanelor cu Dizabilități. Evenimentul se desfăşoară anual şi ilustrează beneficiile avute de societate ca urmare a integrării persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, în învățămîntul de masă, în viața culturală și în politicile publice.

Una dintre categoriile galei din acest an este "Porți deschise". Aceasta se adresează companiilor sau instituțiilor care și-au accesibilizat sediile sau care au adaptat locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Pot candida la această categorie şi companii sau instituții care s-au implicat în facilitarea mișcării persoanelor cu dizabilități în spațiile publice, folosind transportul public, şi la locurile parcare.

Rampele de acces, lifturile, semnalele sonore pentru nevăzători, site-urile accesibilizate, tehnologia asistivă sau toaletele ce pot fi folosite de persoanele cu dizabilităţi sînt cîteva din ceea ce presupune o accesibilizare corectă a clădirilor publice.

Celelalte categorii ale galei sînt: Oameni cu desăvârșire, dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în context educativ; Angajatorii abilității, pentru angajatorii de pe piața liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilități în activitatea lor; Promovează abilitatea, dedicată comunicatorilor care au susținut cauza persoanelor cu dizabilități; Școala tututor abilităților - pentru a premia eforturile unităților de învățământ de masă în integrarea persoanelor cu dizabilități.

Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea și dedicarea lor, au realizări și competență în domeniile respective. Cîștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități.

"Accesibilizați libertatea!" este îndemnul propus de cea de-a 3-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, organizată de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman. Ediția din 2012 are loc sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul se va desfășura pe 27 noiembrie 2012 și va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 2 decembrie 2012 .

Înscrierile se fac pe www.incluziune.org, în secțiunea "Competiție", completînd formularele dedicate respectivei categorii.

 

 


  

Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.