| 11-03-2011 | stire | Catiusa Ivanov  

Hala Matache ramane monument

Berzei 89

Comisia Zonala a Monumentelor Istorice Bucuresti-Ilfov-Giurgiu a decis, miercuri, 10 martie, pastrarea statutului de monument istoric pentru Hala Matache si pentru monumentele istorice din Berzei 81 si Berzei 89, potrivit unui comunicat de presa trimis de Asociatia Salvati Bucurestiul. Primaria Capitalei a cerut declasarea lor, pentru a le demola, deoarece stateau in drumul noului bulevard Buzesti-Berzei-Uranus.

Arhitectul sef al Capitalei Gheorghe Patrascu, a declarat pentru Hotnews.ro, ca acest lucru nu va afecta lucrarile la noua artera de circulatie, monumentele putand fi translatate.

"Faptul ca aceste cladiri isi pastreaza statutul de monument, asta nu inseamna ca nu pot fi translatate. Referitor la Hala Matache, oricum hotarasem impreuna cu Ministerul Culturii sa fie translatata. Aceeasi solutie dorim sa o folosim si pentru imobilul din strada Berzei, nr. 89. Despre Berzei, 81, inca nu stiu ce sa zic. In cazul in care aceste monumente nu se vor putea trasnlatate, nu prea stiu ce vom face deoarece nu cred ca avem cum sa mutam drumul", a explicat Patrascu.

Demolarile pentru construirea bulevardului Uranus au inceput la sfarsitul anului trecut. Societatea civila a contestat aspru proiectul deoarece "face ravagii printre cladirile de patrimoniu". 

 Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.