Revista presei iunie 2012

de Florin Bălteanu

2012-06-29 | Tabu | Violeta Popa
SALVATI COPACII de pe Kiseleff si Aviatorilor! Vedetele sustin Campania TABU

„Copacii nu trebuie tăiaţi, pentru că ei nu mor niciodată. Orice gest de acest gen se va plăti cumplit. Îmi amintesc o vorbă a lui Cassius Clay, pe care o citez aproximativ: Îmbătrânesc casele, cu atât mai mult oamenii, dar copacii nu îmbătrânesc niciodată”. – DAN CONDURACHE

citeste tot articolul

2012-06-28 | HotNews.ro | Catiusa Ivanov
Primaria sectorului 1 vrea sa retraga actiunea judecatoreasca de anulare a Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul Dambovita Center desi procesul este aproape de final

Primaria sectorului 1 a solicitat instantei retragerea actiunii judecatoresti pe care a formulat-o, in 2009, pentru anularea Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul Dambovita Center, desi procesul era aproape de final, potrivit unui comunicat trimis de Asociatia Salvati Bucurestiul, parte in proces. PUZ-ul prevede construirea unui mall, a trei turnuri de 26, 30 si 34 de etaje si a unui ansamblul rezidential cu blocuri de zece etaje pe terenul de la Casa Radio. Primaria sectorului 1 a cerut in 2009 anularea PUZ-ului pe motiv ca mall-ul si turnurile ar bloca traficul in zona si ar "distruge in mod iremediabil intreaga zona in care este inserat".

citeste tot articolul

2012-06-26 | Mediafax | 
Biserica de lemn din Dealu Negru a fost distrusă de flăcări. Monumentul istoric era construit în 1765

Biserica de lemn din localitatea clujeană Dealu Negru, aflată pe lista monumentelor istorice, a fost distrusă aproape în totalitate în urma incendiului care a izbucnit marţi şi care ar fi fost provocat de un scurtcircuit. [...] "Cu toate că au plecat imediat pompierii din Huedin, până la incendiu sunt peste 40 de kilometri, astfel că până la sosirea pompierilor focul a distrus aproape în totalitate biserica", a spus [Andrei] Biriş [purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj].

citeste tot articolul

2012-06-26 | Adevărul | Alina Brebenel
Proprietarii de clădiri istorice ar putea fi ajutați să le reabiliteze de administrațiile locale

Senatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care va permite primăriilor să participe la cofinaţarea reabilitării clădirilor istorice aflate în proprietate privată. [...] Senatul a adoptat acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată.

citeste tot articolul

2012-06-25 | The Epoch Times Romania | Bogdan Costea
Proiectul „Casa Radio” a primit undă verde

[...] Cei de la Plaza Centers, care deţin o participaţie de 75% în proiectul Casa Radio, au primit recent avizul favorabil din partea Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Primăriei Sectorului 1 pentru PUD-ul (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru construirea, extinderea şi supraetajarea Casei Radio, pentru clădiri de P 5 şi P 26 etaje. Luc Rosmans, country manager al companiei, a declarat pentru Ziarul Financiar în urmă cu câteva luni că speră ca în 2012 să demareze lucrările de construcţie a unei clădiri de birouri de 50.000 mp din cadrul proiectului Casa Radio şi estima că investiţia necesară ar fi de 50 de milioane de euro. Reglementările privind regimul de înălţime avizate încă din 2008 şi 2009 nu au fost schimbate, iar pe terenul de peste 96 de hectare se pot construi clădiri cu accente înalte şi 30 şi 34 de etaje.

citeste tot articolul

2012-06-20 | Pro Tv | 
Moara lui Assan a ars din vina autoritatilor si a indivizilor fara scrupule. Concluziile anchetei

Incendiul care a distrus Moara lui Assan a fost pornit intentionat. Aceasta este concluzia investigatiei pe care au facut-o pompierii si care reprezinta inca o dovada ca cineva isi doreste cu orice pret ca monumentul de patrimoniu sa dispara. [...] "Valoare terenului este mai mare decat valoarea cladirilor de patrimoniu de pe ele, deci se incearca distrugerea lor. Este situatia in care statul prin Ministerul Culturii si prin Primarie ar trebui sa vina sa exproprieze", a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul".

citeste tot articolul

2012-06-20 | Cotodianul.ro | Aurel I. Rogojan
Recensământul din 2011 arată că populaţia României se află la nivelul anului 1965

Declinul populaţiei României, de 2.638.000 persoane de la recensământul din 2002, a avut loc în condiţiile în care populaţia lumii sporeşte, iar durata medie a vieţii este în creştere. Populaţia actuală a globului a depăşit 7 miliarde de locuitori şi creşte într-un ritm anual de circa 1,6%. Se nasc în fiecare an 90 de milioane de persoane şi se prevede pentru anul 2030 o populaţie mondială de circa 10 miliarde.

citeste tot articolul

2012-06-15 | Income Magazine | Ioana Ivan
Se introduc noi sensuri unice in Bucuresti. Afla unde

În cel mult două luni se va trece la aplicarea soluţiilor privind organizarea circulaţiei în sensuri unice în Capitală, în special în zonele în care nu e nevoie de investiţii în infrastructură, a anuntat directorul Direcţiei Transporturi din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Ion Dedu. 'Din analiza iniţială rezultă că vom creşte capacitatea de trafic pe actuala reţea stradală a municipiului cu 30-40%', a spus Dedu.

citeste tot articolul

2012-06-15 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Legea reabilitării fațadelor. Ignoranța statului și a proprietarilor pune în pericol viețiile oamenilor. VEZI lista clădirilor șubrede din Capitală

În Capitală, aproximativ 280 de imobile administrate de Municipalitate au fost clasificate „monument istoric în stare avansată de degradare”, „imobil cu structura afectată şi în pericol de prăbuşire” sau „autodemolat parţial sau total”. La acestea se adaugă zeci de blocuri care au faţadele degradate. Calea Griviţei 70, 129; Moşilor 75 sau Ţepeş Vodă 86 sunt câteva din adresele unde se află imobile protejate pe hârtie, dar în realitate arată ca după război.

citeste tot articolul

2012-06-14 | HotNews.ro | Catiusa Ivanov
Consiliul local sector 1 vrea sa amplaseze inca o statuie in Parcul Kiseleff. Arhitectii contesta modul de organizare a concursului prin care urmeaza sa fie ales monumentul

De asemenea OAR manifesta "serioase rezerve" privitor la spatiul unde va fi amplasata statuia: "Concurentii nu sunt informati prin ce documentatii urbanistice sau decizii administrative s-a stabilit acest amplasament ca fiind oportun pentru realizarea unei lucrari de arta monumentala contemporana si daca initiativa a primit un aviz de principiu din partea Comisiei Zonale pentru Monumente Istorice a Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, in conditiile in care Parcul Kiseleff este clasat monument istoric. Din analiza documentatiei de concurs, in ansamblu, credem ca procedura este mai degraba un concurs de idei, caz in care acest lucru ar fi trebuit sa fie comunicat, iar documentatia structurata ca atare", concluzioneaza arhitectii.

citeste tot articolul

2012-06-09 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Incendiul de la Moara lui Assan schimbă legea monumentelor

"Luni o să avem un raport cu ce s-a întâmplat şi care este situaţia în acest moment. În viitoarea şedinţă de Guvern vom discuta modificarea legii monumentelor. Proprietarii nu vor avea voie să construiască nimic timp de 30 de ani, chiar dacă monumentul dispare", a explicat, pentru EVZ, ministrul Culturii.

citeste tot articolul

2012-06-08 | România TV | 
Sute de case monument istoric din Bucureşti, lăsate în paragină

În mai puţin de o săptămână, două clădiri protejate istoric au luat foc. Mâna destinului sau mână criminală. Zidurile caselor valorează, pentru proprietari, mai puţin decât terenul pe care sunt construite. Pentru a scăpa de ele, casele devin victime ale hoţilor sau, uneori sunt cuprinse de câte un incendiu cu iz imobiliar.

citeste tot articolul

2012-06-07 | Agerpres | PMB
Comunicat de presă - PMB - Precizări [n.r. privind Moara lui Assan]

[...] În urma verificărilor s-a constatat că ansamblul a fost proprietatea S.C. SOLARIS S.A., societate declarată falimentară la data respectivă şi aflată in procedura de lichidare judiciară, prin lichidatorul judiciar S.C. IPCMG REFAL S.A., care a preluat în administrare toate bunurile mobile şi imobile ale fostului proprietar. Având în vedere faptul că S.C. IPCMG REFAL S.A. a preluat în administrare toate bunurile mobile şi imobile ale fostului proprietar, inclusiv obligatia de a asigura paza si conservarea activelor din patrimoniul debitoarei intră în obligaţia acestuia (S.C. SOLARIS S.A.). Cu toate acestea, Adunarea Creditorilor a hotărât să nu finanţeze cheltuieli de pază şi protecţie cu firme specializate, optându-se pentru asigurarea acestor servicii cu salariaţi ai fostei S.C. SOLARIS S.A. care nu aveau nici pregătirea şi nici suportul logistic necesar. [...] Având în vedere faptul că potrivit prevederilor art. 36, lit. b din Legea nr.422/2001, privind protejarea monumentelor istorice nu s-a asigurat paza, integritatea si protecţia monumentului istoric 'Moara lui Assan' din str. Silozului nr.25, sector 2 şi nu au fost luate măsuri pentru prevenirea incendiilor, pentru conservarea şi restaurarea acestuia, S.C. IPCMG REFAL S.R.L. - în calitate de lichidator judiciar, a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Direcţiei Control din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Procesul Verbal de Constatare şi Sancţionare a Contravenţiei seria PVCSC MB nr. 0001860/03.02.2010 şi s-au dispus măsuri complementare. Deoarece acestea nu au fost duse la indeplinire, reprezentantii Direcţiei Control din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au întreprins noi demersuri în vederea identificării proprietarului/proprietarilor, solicitând Direcţiei Impozite şi Taxe locale - sector 2, prin adresa nr. 46.1/C/11.01.2012, informaţii suplimentare privind situaţia existentă la acea data. Având în vedere faptul că această instituite ne-a comunicat că S.C OZRAN REAL ESTATE S.R.L figurează înregistrat în evidentele sale pentru aceasta locaţie (adresă), reprezentanţii PMB au solicitat acestei societăţi să se prezinte la sediul Primariei Capitalei în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun în acest caz.

citeste tot articolul

2012-06-04 | Click! | 
Parcul IOR, cea mai mare afacere pedelistă

În 2007, Liviu Negoiţă acordă avizul de urbanism pentru -Centru Cartier-str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, aprobat de consilierii PDL prin hotărârea 89/13.09.2007.

citeste tot articolul

2012-06-04 | Evenimentul Zilei | Bogdan Eduard
EXCLUSIV EVZ. Auschwitz-ul de la Baia Mare. 2.000 de romi mutaţi în Uzina Morţii de primarul Cherecheş \"Chimicul\"

Scandal de proporţii la Baia Mare, unde, în ultima săptămâna de campanie, primarul USL Cătălin Cherecheş a mutat romii de la marginea oraşului în fostul laborator chimic al Cuprom.

citeste tot articolul

2012-06-01 | Portalul National de Administratie Publica | 
La Iaşi a fost inaugurat ansamblul urbanistic Palas, o investiție privată de 265 milioane de euro

"[...] Palas este un "proiect verde", care respectă mediul înconjurător, fiind singura dezvoltare de retail care are ca ancoră o grădină publică, o adevărată oază de linişte şi aer curat, cu o panoramă splendidă asupra Palatului Culturii. [...]"

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12