Revista presei septembrie 2014

de Florin Bălteanu

2014-09-30 | B365 | Nicoleta Vieru
Primăria Capitalei riscă să fie evacuată din sediul de pe Splaiul Independenței

Contractul de închiriere pentru spațiul din Splaiul Independenței, în care își desfășoară activitatea Primăria Municipiului București, expiră miercuri, la 1 octombrie. Consilierii generali au votat marți pentru o prelungire a contractului, dar nici măcar ei nu sunt convinși dacă hotărârea de Consiliu General este legală sau nu.

citeste tot articolul

2014-09-30 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Oprescu vrea prelungirea cu încă un an a contractului de închiriere pentru clădirea în care municipalitatea își desfășoară activitatea. Până în prezent s-au platit peste 11 milioane de euro din bani publici

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut prelungirea cu inca un an a contractului de inchiriere pentru cladirea de birouri din Splaiul Independentei nr. 291-293 unde municipalitatea isi desfasoara activitatea. Proiectul a fost votat de 30 de consilieri, dar nu se stie daca a fost aprobat sa nu intrucat consilierii nu au putut spune daca proiectul trebuia aprobat cu majoritate simpla sau doua treimi. Directia juridica urmeaza sa se pronunte in acest caz. Daca este nevoie de doua treimi, asa cum a mai fost aprobata pana in prezent prelungirea acestui contract, in mod clar nu s-a intrunit numarul de voturi deoarece grupul PNL-PDL a parasit sala, iar PSD-PC-PPDD-PMP nu are doua treimi.

citeste tot articolul

2014-09-30 | B365 | Nicoleta Vieru
Regulament special pentru amenajarea pistelor de biciclete în Capitală. Piste noi pe 60 de străzi

Primăria Capitalei pregătește un normativ local pentru amenajarea pistelor de biciclete din oraș. Pentru că actualele norme de la nivel național au fost considerate "anacronice și limitate" de către bicicliști, iar autoritățile centrale nu au reacționat pentru îmbunătățirea lor, Primăria București a decis să adopte un normativ local, adaptat realității din București, dar inspirat de țările europene cu experiență în domeniu. Consiliul General al Municipiului București a aprobat la începutul lunii septembrie un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală.

citeste tot articolul

2014-09-30 | Metropotam.ro | Gruia
Un unicorn a aparut, ca prin magie, pe Bulevardul Unirii din București

V-ati intrebat vreodata ce lipseste Bucurestiului? Daca ati fi primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita, raspunsul v-ar fi la indemana si atat de firesc: un unicorn. Poate o sa fi se para absurd, si chiar este, dar daca stam bine sa ne gandim la toate beneficiile pe care acest animal magic le aduce societatii... cu siguranta o sa va schimbati parerea si o sa veniti sa va inchinati la UNICORN.

citeste tot articolul

2014-09-29 | B365 | Nicoleta Vieru
Proiectul intrării A3 în București s-a modificat din nou. Terenul de expropriat s-a înjumătățit

Proiectul Supralărgire Șos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și strada Petricani (care va asigura intrarea A3 în București) a fost modificat pentru a patra oară. Suma destinată despăgubirilor pentru terenurile și construcțiile ce ar urma să fie expropriate a scăzut de la 38 milioane euro 13,7 milioane euro.

citeste tot articolul

2014-09-27 | Agerpres | 
MSI: Analiza care va stabili necesitatea și oportunitatea cumpărării Palatului Telefoanelor de către statul român va fi finalizată pe 17 octombrie

"Având în vedere asigurarea condițiilor necesare de transparență, Ministerul pentru Societatea Informațională supune spre dezbatere publică, tuturor părților interesate, procesul decizional de exercitare a dreptului de preemțiune al statului cu privire la imobilul 'Palatul Telefoanelor'", se specifică în comunicat.

citeste tot articolul

2014-09-26 | România Curată | Sorin Paveliu
Cum să îngropi un milion

"Instalația de irigat a parcului Izvor a fost achiziționată de la firma S.C. Soluții Urbane S.R.L. în baza contractului de furnizare nr. 320/17.12.2010 'Furnizare instalație de irigație parc Izvor' în valoare de 1.203.916 lei fără TVA, prin factura 300/23.12.2010." Având în vedere lipsa fondurilor pentru sursa de apă și pentru montare, în prezent instalația nu funcționează."

citeste tot articolul

2014-09-25 | Cațavencii | Eugen Istodor
Șerban Țigănaș: “La noi, cînd sînt bani destui iese mai rău decît cînd nu sînt”

Șerban Țigănaș: Prea multe întrebări nu se pun despre arhitectură. Dacă s-ar pune și s-ar căuta răspunsurile, ar fi mult mai bine. Prea mulți cred că arhitectura e treaba arhitecților și, de fapt, nu e numai a lor. Nu se mai întreabă ce e arhitectura, ca să te poți gîndi cum să obții arhitectura bună. Ideologiile ultimelor decenii ne-au învățat că e mai important să faci decît să gîndești ce să faci și că e mai bine să fie oricum decît să fie numai dacă e bun. Mai cred prea mulți că arhitectura înseamnă construcții arătoase. Nu se întreabă cum se face ca arhitectura să fie bună. Mult prea mulți cred că e o problemă de bani: îi ai, iese, nu îi ai, faci compromisuri și te bucuri că e cumva. La noi însă, cînd sînt bani destui iese mai rău decît cînd nu sînt. Nu se întreabă cum se face, care sînt ingredientele și ce rol are fiecare în facerea arhitecturii. Se știe pur și simplu. Toți știu, dar știu degeaba, dacă vedem că nu iese bine. De la cum se face vine altă întrebare care nu se pune, despre cît costă cu adevărat, care e efortul pe care trebuie să îl faci cu gînditul ca să iasă bine făcutul.

citeste tot articolul

2014-09-25 | B365 | Nicoleta Vieru
De ce a fost înălțat rondul de la Charles de Gaulle și cum va arăta lucrarea la final

Piața Charles de Gaulle a intrat de câteva luni în reabilitare. Constructorii au scos piatra cubică de sub asfalt, iar mai apoi au înălțat zona carosabilă din rond, spre supriza șoferilor care trec zilnic pe acolo. Reprezentanții Administrației Străzilor spun s-a ales soluția înălțării sensului giratoriu pentru a se scurge apa pluvială. Lucrarea va fi terminată pe 1 noiembrie.

citeste tot articolul

2014-09-25 | Mediafax | Catalina Mihai
CE lansează un infringement împotriva României pentru că nu îşi protejează cetăţenii de poluare

Comisia Europeană a lansat, joi, un infringement împotriva României, pe motiv că aceasta nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine, precizând că, potrivit rapoartelor, cetăţenii din unele zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt expuşi continuu unor niveluri nesănătoase de poluare. [...] Comisia precizeză că poate sesiza cazul Curţii de Justiţie a UE, dacă România nu acţionează în sensul solicitat de Bruxelles.

citeste tot articolul

2014-09-25 | România Curată | Marian Petru
Ce scriem, dar nu se vede. Ce nu scriem, dar se vede. Studiu de caz pe bani europeni: Pasajul Octav Bancila din Iași

După aproape doi ani de la începerea operațiunilor, în acest an, s-a ajuns la concluzia că trebuie refăcut proiectul pasarelei. Este vorba de capetele pasajului, care trebuie ”redesenate” din cauza unor segmente de rețele de apă neluate în seamă în schița inițială. Firma despre care se spune că a făcut proiectarea în birou, fără a merge pe teren pentru a evalua situația, este SC Expert Proiect 2002 SRL din București. A fost sancționată firma pentru întârzierea cauzată? Dimpotrivă, a fost bonificată! Societatea a primit inițial peste 360.000 de lei, fără TVA, iar pentru a reface proiectul mai primește aproximativ 130.000 de lei, fără TVA.

citeste tot articolul

2014-09-25 | Agerpres | Comunicat de presă - UDMR
Cultura și patrimonial cultural pot reprezenta motorul creșterii economice

'Cultura nu este doar un consumator de resurse ci poate juca un rol esențial în îmbunătățirea dezvoltării durabile, coeziunii sociale și a competitivității, iar acest aspect trebuie să fie luat în considerare în procesul de modificare a strategiei Europa 2020' — a subliniat secretarul de stat Hegedus Csilla la Torino, unde a participat, în 24 septembrie, la Reuniunea Consiliului informal al miniștrilor culturii și audiovizualului.

citeste tot articolul

2014-09-25 | Digi24 | Oana Manoilă
Edificiul Roman cu Mozaic, în pericol de prăbuşire

Unul dintre monumentele cele mai importante al Constanţei, Edificiul Roman cu Mozaic, se degradează câte puţin în fiecare zi. Are nevoie de reparaţii urgente pentru care nu există bani. Geamurile sunt crăpate şi ar putea oricând să cadă peste turiştii care îl vizitează. Covorul cu mozaic s-a denivelat şi, în câţiva ani, s-ar putea să nu mai rămână nimic din el. Ultimele ploi torenţiale din toamnă au surpat malurile de pământ din jurul lui iar, la următoarea ploaie puternică, părţi din clădire s-ar putea prăbuşi.

citeste tot articolul

2014-09-25 | Adevărul | Stefan Both
FOTO Cum poate fi distrusă moştenirea culturală a Timişoarei pentru un pumn de bani

Primăria Timişoara susţine dărâmarea unei clădiri de patrimoniu, însă vinovaţi pentru acest demers sunt chiar proprietarii imobilului. Şi anume Fundaţia Caritatea, care aparţine Federaţiei Comunităţii Evreilor din România, cu sediul în Bucureşti.

citeste tot articolul

2014-09-24 | Adevărul | Adina Vlad
Telekom Romania scoate la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti

Cu un preţ de pornire de 10,9 milioane de euro, clădirea Tandem (situată în imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri pătraţi şi o suprafaţă totală construită la sol de 2.030 metri pătraţi. [...] Data limită de depunere a ofertelor a expirat la 5 septembrie, iar licitaţia urma să se desfăşoare în perioada 8 septembrie - 31 octombrie.

citeste tot articolul

2014-09-24 | Adevărul | Cristina Răduţă
Lecţie de incompetenţă marca Primăria Capitalei: Piaţa Charles de Gaulle, şantier deschis degeaba pe milioane de euro

Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, intrată în luna iulie într-un proces de reabilitare şi modernizare, riscă să rămână blocată la stadiul de şantier, după ce firma care executa lucrările, Tehnologica Radion, a intrat în insolvenţă. Cu toate că de săptămâni bune se lucrează pe sponci, îngreunând circulaţia în zonă, municipalitatea susţine că lucrările „nu s-au oprit nicio clipă“.

citeste tot articolul

2014-09-23 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Pregătiri pentru dezastre: Primăria Capitalei cumpără 12.600 de paturi cu 1,15 milioane euro

"În caz de dezastru, pe Arena Naţională se montează paturi, pături, şi se încălzeşte incinta. Să sperăm însă că nu se va întâmpla asta niciodată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne pregătim astfel încât să se asigure condiţiile pentru fiecare persoană adăpostită acolo. Au început şi lucrările la puţurile de mare adâncime. După nenumărate contestaţii făcute de puţari s-a câştigat licitaţia şi s-au apucat să sape. Acum să văd cât durează că stau călare pe ei, la propriu. Acestea sunt măsuri pe care sunt obligat să le iau în condiţii de dezastru. Cred că, în două-trei luni, având în vedere că s-au făcut toate completările necesare şi s-au împărţit trusele de supravieţuire în şcoli, practic am fi exact pe obiectivele pe care ni le-am propus", a declarat primarul general Sorin Oprescu, la ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, când a fost întrebat când va avea Bucureştiul puse la punct toate măsurile necesare în caz de dezastre.

citeste tot articolul

2014-09-23 | Adevărul | Cristina Răduţă
VIDEO Bucureşti 555. Zilele Bucureştiului au costat 5,8 milioane de lei. Proiecţia de pe Casa Poporului, cea mai costisitoare

Sâmbătă, 20 septembrie, Bucureştiul a împlinit 555 de ani de existenţă, iar petrecerea a început în Capitală de vineri şi s-a încheiat duminică. Pentru cele trei zile de sărbătoare, Primăria Generală a plătit 5,8 milioane de lei, din care peste 1,8 milioane au fost cheltuiţi pentru show-ul multimedia de pe faţada Casei Poporului.

citeste tot articolul

2014-09-22 | Opinia Timisoarei | Roxana Deaconescu
Avem CULORILE impuse de primarie pentru fatadele blocurilor sau caselor din Timisoara, in regulamentul cromatic

Dupa luni intregi de discutii, acesta este gata in sfarsit si urmeaza sa fie aprobat in urmatoarea sedinta ordinara. Regulamentul cuprinde exact nuantele in care pot fi zugravite cladirile istorice si cele care nu se afla intr-un cartier istoric, precum si cateva indicatii destul de clare pentru proprietari. Arhitectii nostri s-au inspirat din orase din Germania si Franta, pe care le dau ca si exemplu in regulament.

citeste tot articolul

2014-09-20 | HotNews | Catiuşa Ivanov
UPDATE Marsul biciclistilor in Capitala: Organizatorii estmimeaza ca au participat 2.500 de biciclisti

UPDATE Marsul s-a incheiat in jurul orei 18.00 si s-a defsasurat fara incidente. Organizatorii estimeaza ca au participat circa 2.500 de biciclisti. Desi Primaria Capitalei nu a dat autorizatie pentru mars, fortele de ordine nu au intervenit si au facut loc manifestantilor.

citeste tot articolul

2014-09-20 | pressalert.ro | Loredana Codruţ
Robu recunoaşte TUNUL IMOBILIAR pregătit în centrul Timişoarei. Vezi ce vor construiască după ce rad clădirile istorice şi ce diversiune a lansat primarul

“Vis-a-vis de Primarie (da, tocmai acolo!), sta in paragina de ani de zile un teren si o cladire in care a functionat candva Liceul Izraelit si apoi Liceul de Arte Plastice, totul PROPRIETATE PRIVATA a Fundatiei Caritatea. Proprietarul doreste, in sfarsit, sa-si valorifice proprietatea, obtinand anularea statutului de zona protejata, lucru pe care EU IL SALUT. Auzindu-se, insa, ca acolo se va construi un super hotel, cu facilitati pt conferinte, SPA etc., un anumit grup, care are un hotel nu prea departe, a intrat in fibrilatii. Deh, fara concurenta e una -esti cel mai bun!-, cu concurenta e alta! Si-atunci, a inceput “grija” pt patrimoniul istoric”, scrie Robu pe Facebook.

citeste tot articolul

2014-09-19 | pressalert.ro | Dragoş Boţa
EXCLUSIV Primarul Robu sprijină distrugerea unei părţi din centrul vechi al Timişoarei. Vezi prevederile dubioase care dezvăluie TUNUL IMOBILIAR pregătit peste drum de primărie FOTO DOCUMENT

În schimbul acestui teren, prin semnătura şi ştampila primarului Robu, în contract se arată că “municipiul Timişoara va acorda sprijinul necesar şi legal Fundaţiei Caritatea, în vederea declasării Ansamblului după iniţierea de către Fundaţie a procedurilor legale, precum şi în vederea obţinerii de către aceasta a următorilor indici de dezvoltare urbană CUT 3,95 şi POT 80%, calculaţi la suprafaţa anterioară donaţiei, condiţionat de compatibilitatea cu normele juridice în materie, regulametele de urbanism şi viitorul PUG (plan urbanistic general, n.a.) al Municipiului Timişoara”.

citeste tot articolul

2014-09-18 | Basilica | 
Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

„Între 9 și 18 s-au montat prefabricate pe fața de vest, nord și sud și se continuă cu montajul acestor prefabricate spre fațada de răsărit. În interior se montează structură metalică. De asemenea, mai avem puțin și se termină montajul structurii rigide în zona absidelor, iar din spate se vine cu montajul barelor de armătură felixibilă și turnatul betonului. Muncitorii sunt în acest moment la un nivel de 180 - 200 de oameni ziua și aproximativ 30 de oameni noaptea”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu - diriginte de șantier.

citeste tot articolul

2014-09-18 | Mediafax | Roxana Alexe
Hanul Gabroveni restaurat, inaugurat de Oprescu la deschiderea Zilelor Bucureştiului

"Acum doi ani şi jumătate, când am început restaurarea hanului, aici era o ruină. Ne-am asumat că vom readuce monumentul cât mai aproape de original. S-au folosit tehnici tradiţionale de construcţie, îmbinate discret cu modalităţi de consolidare ultra-moderne. S-a conservat şi s-a valorificat tot ceea ce se putea şi avea valoare istorică. Şi s-a reusit ceea ce vedeţi astăzi", a spus edilul, la festivatea de inaugurare a hanului aflat în Centrul Istoric, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

citeste tot articolul

2014-09-16 | Casa Jurnalistului | Diana Velica
Cum i-au evacuat mascații pe vecinii mei

După ce firma a câștigat în proces dreptul de a-i evacua cu forța, s-au strâns dube de jandarmi și mascați, blindați ca în filme, care i-au scos cu tot cu lucruri din case. Ieri după amiază, un escavator era poziționat în fața intrării de pe alee pentru a bloca intrarea în casă. Apoi a intrat și a început să demoleze. Au fost lăsați până azi cu mobila în stradă și când au venit mai multe mașini de poliție i-au amenințat că, dacă nu pleacă cu lucrurile imediat, vor trimite mașini de gunoi să le ridice.Asta nu a fost o glumă, mașinile de la ROSAL au venit pe la prânz și au început să încarce moblilierul. Se auzea o voce de femeie indignată: – Păi cum? Ne-ați dat afară și acum nici pe stradă nu ne mai lăsați?

citeste tot articolul

2014-09-15 | Actual de Cluj | Kristina Reștea
Flacăra se re-„aprinde” pentru informaticieni. Ce temă a dat iQuest arhitecților pentru terenul fostei fabrici

Primăria Capitalei a ales firma care va asigura serviciile de consultanță pentru realizarea Sălii Polivalente din cadrul Complexului "Lia Manoliu". Louis Berger SAS va primi aproape jumătate de milion de euro pentru serviciile oferite în cadrul proiectului timp de 36 de luni. Lucrările la Sala Polivalentă ar trebui să înceapă în acest an și vor costa 55 milioane euro. Noua arenă multifunctională, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va permite organizarea de competiții și campionate naționale și internaționale, pentru diferite discipline sportive precum și organizarea de spectacole și concerte de mare anvergură.

citeste tot articolul

2014-09-15 | Metropotam | iUrsu
Bucuresti 2014. Nimanui nu-i pasa de sensul unic de pe Calea Dorobanti. Si nici de banda speciala pentru RATB

Oficial pe Calea Dorobantilor, dinspre Bulevardul Stefan Cel Mare spre Dacia, s-a introdus sens unic incepand cu data de 12 septembrie. Practic....nu respecta nimeni decizia si circula pe banda speciala dedicata transportului public ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat.

citeste tot articolul

2014-09-14 | România Curată | Catiuşa Ivanov
”Ponta candidează, Ghencea nu-l votează!”/ “Ai luat acciza grămadă și-ai băgat-o în desagă!” Proteste în București

Câteva sute de persoane au protestat duminică dimineață în fața Cartierului Latin din Prelungirea Ghencea, nemulțumiți de faptul că premierul Victor Ponta și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu și-au respectat promisiunea făcută anul trecut, de a lărgi strada la două benzi pe sens și de a face trotuare.

citeste tot articolul

2014-09-14 | B365 | 
PROTESTE în BUCUREȘTI, Prelungirea Ghencea - "Avem drumuri ca la țară, dar noi stăm în CAPITALĂ!"

"Este rușinos că Bucureștiul nu are o Șosea de Centură, ca nu s-au finalizat până acum lucrările de lărgire la două benzi pe sens. Pentru a termina Șoseaua de Centură, lărgirea la patru benzi și construirea de poduri la intersecția cu drumurile care ies din Bucurști este nevoie de circa 400 milioane de euro. Primăria Capitalei are banii aceștia. Doar dă anual 100 de milioane de euro pe borduri și pavele, iar primăriile de sector dau aceeași sumă pentru panseluțe. Acești bani ar putea să rezolve problema. Din păcate a devenit o obișnuință ca cetățenii să se grupeze și să lupte împotriva autorităților deși acestea trebuie să îi servească", a declarat Nicușor Dan.

citeste tot articolul

2014-09-12 | România Curată | 
Nicușor Dan: ”Trăim într-o societate condusă de o mafie”

”Este un haos voit lăsat așa, pentru a avea o marjă de apreciere mult mai mare decât ar fi normal autorității. Lipsa de control și faptul că într-o lună sunt o sută de autorizații ilegale și noi reușim să atacăm una sau două, înseamnă că 98 de oameni își fac construcția, o duc la sfârșit și fac profit. Probabil, că o parte ajunge la primar, la arhitectul-șef și la echipa care semnează”, a afirmat Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, în cadrul unei dezbateri organizate de The Epoch Times, la care a mai participat și avocatul Dumitru Dobrev, implicat și el în reprezentarea în instanță a cauzelor societății civile.

citeste tot articolul

2014-09-12 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Metroul din Drumul Taberei, în ritm de melc: o neîntelegere între Metrorex și constructori ar putea bloca cel mai mare proiect de infrastructură din București

Proiectul magistralei de metrou Eroilor - Drumul Taberei ar putea fi blocat din cauza unor neintelegeri contractuale dintre Metrorex si constructor. Mai exact, firma Astaldi cere in plus pentru executarea lucrarilor peste 45 milioane de euro fata de valoarea stabilita prin contract in 2011 - 266 milioane euro, dupa a declarat directorul general Metrorex, Aurel Radu, pentru HotNews.ro. Acesta a explicat ca Astaldi vrea suplimentarea de fonduri pentru ca a executat peretii mulati mai grosi si au intrat mai multe materiale. In semn de nemultumire, constructorul si-a retras o mare parte din echipa de pe teren, lucrandu-se la capacitate de doar 35%, potrivit oficialilor Metrorex. Oficialii Astaldi nu au raspuns pana la ora publicarii articolului la intrebarile adresate de HotNews.ro, dar directorul Metrorex, Aurel Radu, a declarat pentru HotNews ca negociaza cu Astaldi aceasta majorare si spera ca in cel mai scurt timp constructorul va lucra la capacitate maxima pe santier.

citeste tot articolul

2014-09-11 | Adevărul | Cristina Răduţă
Primăria Generală plăteşte circa trei milioane de euro pentru inventarierea spaţiilor verzi din Capitală

Şapte firme asociate se vor ocupa de inventarierea spaţiile verzi din Capitală pentru aproximativ trei milioane de euro fără TVA. Licitaţia pentru acest contract a fost lansată de Primăria Municipiului Bucureşti în luna noiembrie a anului trecut.

citeste tot articolul

2014-09-10 | B365 | Nicoleta Vieru
A fost ales consultantul pentru construirea Sălii Polivalente. VEZI PROIECTUL

Primăria Capitalei a ales firma care va asigura serviciile de consultanță pentru realizarea Sălii Polivalente din cadrul Complexului "Lia Manoliu". Louis Berger SAS va primi aproape jumătate de milion de euro pentru serviciile oferite în cadrul proiectului timp de 36 de luni. Lucrările la Sala Polivalentă ar trebui să înceapă în acest an și vor costa 55 milioane euro. Noua arenă multifunctională, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va permite organizarea de competiții și campionate naționale și internaționale, pentru diferite discipline sportive precum și organizarea de spectacole și concerte de mare anvergură.

citeste tot articolul

2014-09-10 | The Epoch Times România | 
Această societate e condusă de o mafie - dezbatere cu Nicușor Dan şi Dumitru Dobrev

Cum de Bucureştiul a ajuns un pardis al "rechinilor imobiliari", cum "personaje tenebroase" ajung să facă mai tot ce vor în materie de urbanism şi ce avem de făcut pentru a ne apăra oraşul de multilare totală, puteţi afla urmărind dezbaterea cu dl. Nicusor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, una din cele mai titrate personalităţi în lupta pentru protejarea patrimoniului Capitalei şi a mediului in general şi cu dl. avocat Dumitru Dobrev, de la casa de avocatură Dobrinescu Dobrev.

citeste tot articolul

2014-09-10 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Încep lucrările la mall-ul "Veranda", aflat vizavi de Piata Obor din Capitală

Compania Prodplast Imobiliare a anuntat miercuri ca incepe lucrarile de constructie la mall-ul "Veranda" aflat vizavi de Piata Bucur Obor din Capitala. Complexul comercial va avea peste 100 de magazine, un hipermarket Carrefour, o zona verde de 15.000 de mp, cu parcuri, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport si terase si 1.200 locuri de parcare. Investitia se ridica la 60 milioane de euro. Mall-ul fost proiectat de arhitectii englezi "Chapman Taylor" si dezvoltatorii promit ca va fi finalizat in 2016.

citeste tot articolul

2014-09-09 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Compania Tehnologica Radion a cerut insolvența. Firma are în execuție câteva lucrări esențiale pentru circulația din București: modernizarea Șoselei Iancului și Pantelimonului, lărgirea Căii Victoriei, amenajarea pietei Charles de Gaulle

Firma Tehnologica Radion, al carei actionar majoritar, Theodor Berna, este arestat intr-un dosar cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro, a cerut intrarea in insolventa, potrivit Mediafax.ro. Cererea de intrare in insolventa a fost inregistrata saptamana trecuta, la Tribunalul Bucuresti, termenul de judecata stabilit de instanta fiind 15 septembrie. Tehnologica Radion este una dintre firmele abonate la contracte cu Primaria Capitalei. In prezent, compania are in desfasurare contracte pe urmatoarele proiecte: modernizarea Sos. Iancului si Pantelimon, largirea trotuarelor de pe Calea Victoriei si amenajare piste pentru biciclete, reamenajare infrastructura Piata Charles de Gaulle, construirea Podului de la Ciurel si doua contracte de circa 500 milioane lei pentru intretinerea a doua pachete de strazi din Bucuresti. Reprezentantii Administratiei Strazilor Bucuresti spun ca nu s-a oprit nicio lucrare si toate proiectele vor fi duse la bun sfarsit, potrivit contractelor.

citeste tot articolul

2014-09-09 | Mediafax | Cosmin Vaideanu
Mazăre: Cazinoul Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali. Investiţia - 10-12 milioane de euro

”Sunt în discuţii cu Guvernul, mai exact cu ministrul Administraţiei, ca să predăm iar Cazinoul către Compania de Investiţii, ca să-l repare cu bani guvernamentali şi cred că se va întâmpla chestiunea asta foarte repede pentru că l-aţi auzit şi pe premier declarând că este un deficit foarte redus şi că sunt bani de cheltuit pentru autorităţile locale”, a spus Radu Mazăre.

citeste tot articolul

2014-09-08 | România Curată | Marian Petru
Tu rămâi la toate rece? Glossă în 286 de metri contemporani: Pasajul ”Eminescu” din Iași. O istorie a incompetenței pe (mulți) bani publici

Lucrările la pasajul subteran ”Mihai Eminescu” din Iași, finanțat cu fonduri europene, guvernamentale și locale, ar fi trebuit să fie finalizate luna trecută, pe 15 septembrie. Cel puțin astfel se poate citi pe tabla de șantier. Dar la doi ani și jumătate de la începerea lucrărilor ziua în care va fi terminat e încă departe. Motivele întârzierilor au intrat deja în folclorul urban; constructor ales subiectiv, descoperiri arheologice, firmă neserioasă și termene de finalizare depășite, vreo cinci la număr, o evidentă incapacitate a muncipalității de a rezolva problema.

citeste tot articolul

2014-09-04 | Mediafax | 
O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră a Direcţiei de Cultură Gorj şi un arhitect, reţinuţi

O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră din cadrul Direcţiei pentru Cultură Gorj şi un arhitect specializat în operele lui Brâncuşi au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore în cadrul unei anchete ce vizează reabilitarea fără autorizaţie a sediului Primăriei municipiului Târgu Jiu.

citeste tot articolul

2014-09-03 | Asociația Salvați Dunărea și Delta | 
Un nou incendiu în Văcărești

Marți, 02 septembrie, a avut loc un nou incendiu în Văcărești. Din nefericire, astfel de evenimente au un impact deosebit de negativ asupra zonei, aflată în proces de desemnare ca arie naturală protejată (parc natural). Autoritățile române trebuie să înțeleagă că incendiile din zonă se vor opri numai după instaurarea regimului de protecție.

citeste tot articolul

2014-09-01 | ASOP | comunicat de presă
Introducererea ocupației de PEISAGIST în nomenclatorul COR

Asociația Peisagiștilor din România dorește să anunțe introducererea ocupației de PEISAGIST în nomenclatorul COR (Clasificarea ocupațiilor din România), cod 216202, grupa de bază 2162 Arhitecţi în domeniul peisagistic, prin Ordinul comun al Ministerului Muncii și al Instititului Național de Statistică nr. 1419/328/2014 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România - nivel de ocupație (șase caractere), publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 631 din 28 august 2014, intrat în vigoare la data publicării. Demersul reprezintă un prim rezultat al inițiativei demarate în anul 2005 de către Asociația Peisagiștilor din România de a stabili un cadru adecvat pentru încadrarea activității absolvenților specializării de Peisagistică pe piața munci din România, în concordanță cu pregătirea acestora, precum și de a asigura vizibilitatea profesiei printr-o ocupație distinctă, de sine stătătoare.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12