| 23-02-2016 I punctuale I Oana Mihalache

Lucrările de amenajare a parcului de distracții de lângă Lacul Tei avansează Autorizațiile au fost suspendate de Tribunalul București în decembrie 2015

În decembrie 2015 Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţiile pe baza cărora care Primăria Sectorului 2 costruiește un parc de distracţii pe malul Lacului Tei. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco Civica au obținut în instanță suspendarea avizului de defrișare, a avizului de mediu și a autorizației de construcție. Cu toate acestea, lucrările au continuat, fiind acum în stadiu avansat.

citeste tot articolul

 


 

| 19-02-2016 I punctuale I Oana Mihalache

Problema peroanelor îngustate a fost rezolvată. Soluția ingenioasă găsită de Metrorex elimină pericolul unor viitoare accidente

Ca urmare a unei plângeri făcute de un călător luna trecută, ANPC a amendat Regia Metrorex cu 20.000 de lei și a dispus închiderea temporară a stației Piața Victoriei, până la remedierea problemei reclamate (pericolul alunecării în spațiul prea mare dintre peroane și garniturile de metrou). Metrorex a negat incidentul și a refuzat să închidă stațiile. Rezolvarea găsită a fost lipirea unor abțibilduri de avertizare pe ușile vagoanelor și pe peroanele din Piața Victoriei.

citeste tot articolul

 


 

| 09-02-2016 I punctuale I Oana Mihalache

Bucăți din fațada unei clădiri monument s-au prăbușit pe Bulevardul Regina Elisabeta. Circulația pe trotuarul adiacent a fost restricționată

În seara zilei de 8 februarie, un fragment din fațada unei clădiri monument istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta s-a desprins și a căzut pe trotuar. Nu au existat victime, iar poliția locală a restricționat circulația pietonilor în zonă. În câteva dintre numeroasele cazuri de accidente similare produse în ultima vreme, în București și în restul țării, autoritățile au reacționat inadecvat, provocând deteriorări ireversibile ale fațadelor istorice.

citeste tot articolul

 


 

| 28-01-2016 I punctuale I Oana Mihalache

ANPC a amendat Regia Metrorex cu 20.000 de lei în urma unei reclamații. S-a dispus închiderea temporară a stației Piața Victoriei.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, din data de 28 ianuarie 2016, o echipă de comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a amendat cu 20.000 lei Regia METROREX pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform legislației de protecție a consumatorilor.

citeste tot articolul

 


 

| 26-01-2016 I punctuale I Oana Mihalache

Gheața de pe clădirile bucureștene, un pericol ignorat în mod constant. Obligația îndepărtării țurțurilor, lăsată în seama cetățenilor.

Încălzirea bruscă din ultimele zile a provocat desprinderea gheții și țurțurilor de pe cornișele și fațadele clădirilor, punând în pericol trecătorii. Echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea țurțurilor doar în cazuri izolate, zonele periculoase fiind, în general, semnalizate cu benzi și afișe.

citeste tot articolul

 


 

| 26-01-2016 I punctuale I Oana Mihalache

În ianuarie, pistele de biciclete de pe Calea Victoriei au fost aproape inutilizabile. Deszăpezirea s-a făcut doar la apelul insistent al bicicliștilor.

Ninsorile din luna ianuarie au blocat aproape complet circulația pe pistele de biciclete de pe Calea Victoriei. Deși carosabilul a fost curățat imediat, benzile destinate bicicliștilor au fost ocolite de utilajele de deszăpezire. Autoritățile au reacționat abia după ce un grup de bicicliști, exasperați de situație, au pus mâna pe lopată și au degajat sute de metri de pistă. Zăpada căzută ulterior a rămas neatinsă până când a dispărut în mod natural.

citeste tot articolul

 


 

 

Vizualizati stirile 1 - 6 dintr-un total de 7 stiri

< Inapoi 1 2 Inainte >