| 24-07-2015 I interviu I Florin Bălteanu

România are o serioasă problemă de management la nivelul intervențiilor peisagistice. Un viitor mai bun nu poate fi construit fără implicarea specialiștilor

Interviu cu Andreea Răducu Lefter, arhitect peisagist, coordonatoarea Departamentului Profesioniști al Asociației Peisagiștilor din România (AsoP), Filiala București-Ilfov

citeste tot articolul

 


 

| 03-07-2015 I analiză I Oana Mihalache

Situația monumentelor din București aflate în afara zonelor protejate

În perioada martie-iunie a anului 2015, Observatorul Urban a întreprins un studiu de teren constând în inventarierea monumentelor aflate în afara zonelor protejate din Bucureşti. Scopul acestui studiu a fost, dincolo de obţinerea unor statistici, generarea unei vederi de ansamblu asupra patrimoniului vulnerabil şi sensibilizarea publicului faţă de valoarea monumentelor mai puţin accesibile sau cunoscute. Lista monumentelor istorice, singurul document oficial accesibil publicului larg, nu conţine imagini sau informaţii suplimentare privind valoarea clădirilor şi este actualizată la intervale prea mari (5 ani) ca să poată ilustra schimbările rapide din teren.

citeste tot articolul

 


 

12-05-2015 | analiză | Oana Mihalache

Distrugerea spațiilor verzi din București – Parcul Verdi

Între anii 1998 și 2006, terenurile de la adresa poştală str. Giuseppe Verdi nr.2 bis (adresa actuală a parcului) au devenit proprietate particulară. Parcul Verdi, cu o suprafață totală de 5,6 hectare, a fost retrocedat aproape în totalitate.

citeste tot articolul

 


 

08-05-2015 | analiză | Marina Echeriu

Pentru strada Mântuleasa

Marți, 5 mai, Primăria Municipiului București a organizat o dezbatere privind proiectul Planului Urbanistic Zonal Str. Mântuleasa, nr. 7-9, Sector 3. Redăm mai jos un material primit la redacție pe acest subiect.

citeste tot articolul

 


 

26-03-2015 | analiză | Oana Mihalache

Distrugerea spațiilor verzi din București – Parcul Drumul Taberei (II)

Proiectul de amenajare a Parcului Drumul Taberei, considerat a fi cel mai scump proiect de reabilitare a unui spațiu verde bucureștean, este în același timp și una dintre cele mai controversate intervenții de acest gen, din ultimii ani. Rezultatul acestei investiții costisitoare pare să fie sub nivelul așteptărilor cetățenilor, în ciuda estimărilor optimiste ale inițiatorilor proiectului.

citeste tot articolul

 


 

| 27-02-2015 I știre I Florin Bălteanu

Cum va eradica sărăcia urbană România prin POR 2014-2020?

România a publicat pe inforegio.ro, în luna ianuarie, propunerea de Program Operațional Regional (POR) ce urmează a fi negociată cu Uniunea Europeană. POR-ul, în forma acceptată de UE, va fi unul dintre principalele instrumente de absorție a fondurilor europene nerambursabile disponibile în perioada 2014-2020. Proiectele beneficiare vor se pot derula pînă în anul 2023. Vă prezentăm în continuare principalele trăsături ale axei 9 "Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban".

citeste tot articolul

 


 

 

Vizualizati stirile 1 - 6 dintr-un total de 69 stiri

< Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Inainte >