| 27-01-2016 I ştire I Oana Mihalache

Comisia Națională a Monumentelor Istorice a dobândit, prin Ordonanţă de Guvern, un rol decisiv în clasarea și declasarea monumentelor istorice

Potrivit unei Ordonanțe adoptată azi de Guvern, ministrul Culturii poate emite ordinul de declasare a unui monument istoric doar la propunerea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice.

citeste tot articolul

 


 

| 26-01-2016 I anunţ I UAR I ref. 25 ianuarie

Rezultatele Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia

În perioada 22-24 ianuarie 2016, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din str. Academiei nr. 18 - 20, București, a avut loc procedura de selecție a proiectelor înscrise în cadrul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.

citeste tot articolul

 


 

| 14-12-2015 I știre I Oana Mihalache

Un grup de cetăţeni din cartierul Floreasca a anulat în instanţă autorizaţia pentru construirea unui bloc pe spaţiul verde

Tribunalul Municipiului Bucureşti a anulat, în data de 9.12.2015, autorizaţia de construire nr. 675/82/P/19.12.2012 emisă de Primarul Sectorului 2 Bucureşti pentru o clădire de 4 etaje construită pe spaţiul verde din Str. Ghiţă Pădureanu nr. 4. Totodată, s-a constatat că planul urbanistic de detaliu (PUD) aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 2, privind respectivul bloc, este ilegal.

citeste tot articolul

 


 

| 27-11-2015 I ştire I Florin Bălteanu

Finanțarea de către primării a reabilitarii clădirilor istorice, în atenția Camerei Deputaților

Camera Deputaților analizează un proiect de lege care vizează completarea cadrului ce permite finanțarea de către administrația locală a reabilitării clădirilor istorice aflate în proprietate privată descris de Legea 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor. Una din principalele modificări este introducerea afirmației că lucrările de intervenţie asupra fațadelor și teraselor/acoperișurilor monumentelor istorice sau ale clădirilor din zonele protejate sunt investiţii de interes public local, astfel încît acestea să poată fi incluse în bugetele primăriilor. De asemenea, o completare importantă este descrierea mecanismului de recuperare a cheltuielilor suplimentare ale primăriilor realizate în cazul în care proprietarii privați nu pot să își asigure cota de participare la momentul reabilitării.

citeste tot articolul

 


 

| 27-11-2015 I ştire I Florin Bălteanu

Proiectul privind taxele și impozitele locale din București pe 2016 a fost amînat de Consiliul General

Joi, 26 noiembrie, a avut loc ședința Consiliului General în care s-a discutat Proiectul de hotărîre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începînd cu anul 2016. Proiectul va trebui să revină deoarece a fost respins cu 26 voturi pentru, 12 abțineri și 2 voturi împotrivă. Pentru ca proiectul să treacă erau necesare 37 voturi pentru. Proiectul nu prevedea reduceri sau scutiri pentru patrimoniul cultural construit.

citeste tot articolul

 


 

| 13-11-2015 I ştire I Florin Bălteanu

Ce își doresc specialiștii de la structura noului Guvern dedicată domeniului amenajării teritoriului, urbanismului și arhitecturii?

În urmă cu 14 ani Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului a fost absorbit de cel al Transporturilor. De atunci, cele două componente din tutulatura fostului minister nu au mai figurat în denumirea vreunei componente a Guvernului. Mai mult, în 2013, Direcția Amenajarea Teritoriului și Urbanism a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice era împărțită între diverse compartimente ale instituției. Nicolae Noica, ultimul Ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului a transmis o scrisoare deschisă lui Dacian Cioloș, Prim-Ministru desemnat, prin care propune reînființarea ministerului.

citeste tot articolul

 


 

  

Vizualizati stirile 1 - 6 dintr-un total de 106 stiri

< Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte >