| 23-02-2016 I anunţ I UAR I ref. 26 februarie      

Simpozionul „125 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români”

Societatea Arhitecților Români - Adunarea aniversară 26 Februarie 1981 - 26 Februarie 1911

Simpozionul „125 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români" va avea loc vineri, 26 februarie, la ora 10.30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare București, clădirea Fundației Regale „Carol I" - Calea Victoriei, nr. 88.

Organizat de Uniunea Arhitecților din România și de Ordinul Arhitecților din România, simpozionul celebrează înființarea, la 26 februarie 1891, de către 24 de arhitecți români, a propriei organizații profesionale.

Trecând prin diferite forme de organizare și parcurgând etape istorice diferite, Societatea Arhitecților Români și, mai apoi, Uniunea Arhitecților din România au avut un rol considerabil în afirmarea profesiei, a arhitecturii și a urbanismului ca părți esențiale ale mediului construit în România.

Intervențiile arhitecților Alexandru Beldiman, Peter Derer și Nicolae Lascu vor releva principalele particularități ale etapelor succesive ale existenței SAR-UAR, de la înființare până la desființarea SAR în 1948; Uniunea Arhitecților între 1952 și 1989; Uniunea Arhitecților din România din 1990.

După discuții, în partea a doua a manifestării, va fi prezentat un film având la bază expoziția „Arhitecți români creatori de patrimoniu cultural", realizată sub coordonarea arh. Cristina Olga Gociman, cuprinzând cele mai semnificative exemple de arhitecturi din România până în 1990.

Program simpozion SAR

 


Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.