| 17-02-2016 I anunţ I preluare I O.Mihalache I ref. 18 februarie      

Muzeul Municipiului București reia "Conferințele de joi". Prima prezentare din acest an, "Mașina Timpului 6", este programată pentru 18 ianuarie

Conferința Mașina Timpului 6

Muzeul Municipiului București continuă, pentru cel de-al treilea an, evenimentele dedicate istoriei orașului. „Conferințele de joi” sunt reluate, în data de 18 februarie 2016, de expunerea "Maşina Timpului 6" cu Cristian Radu.

"Prea puțin vorbim despre ce era prin București înainte de "Micul Paris" și interbelicul după care se topesc mulți. Bucureștiul secolului 19 era doar un târg ceva mai mare împrăștiat pe niște dealuri, proaspăt ieșit de sub fanarioți, trecut prin răscoale și revoluții și devenit brusc Capitala Principatelor Unite.

Explorăm un oraș în mare parte dispărut, dar care stă la baza orașului de azi. Mergem prin Capitala lui Cuza și a lui Carol I să vedem de unde ne tragem și cum au cunoscut stră-străbunicii noștri Bucureștiul, de la Dâmbovița necanalizată care inunda mahalalele la modernizarea aproape brutală de la finalul secolului".

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor muzeului.

Mai multe detalii pe pagina facebook a evenimentului și pe site-ul MMB

 


Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.