| 04-03-2015 I ştire I Florin Bălteanu      

Defrișare neautorizată în Regina Maria 13

defrișare vegetație Bd. Regina Maria 13 - foto: F. Bălteanu, 04.03.2015

Miercuri, 4 martie, au avut loc lucrări de defrișare a vegetației de pe terenul din Bd. Regina Maria 13, București. Chemați la fața locului de către asociația ECOCIVICA, reprezentanții Direcției de Mediu a PMB au constatat realizarea tăierilor fără aviz. Aceștia au apelat la Direcția Control a Poliției Locale a Municipiului București pentru a sista lucrările.

La fața locului, reprezentanții Direcției de Mediu a PMB au declarat pentru ouB faptul că nu le-a fost solicitat de către proprietar un aviz de defrișare. Poliția Locală a sistat lucrările și a întocmit un proces-verbal în prezența lui Mihnea Octavian Grecu. Acesta își dorește realizarea unei clădiri P+5E pe teren.

Terenul se află în proprietatea Mănăstirii Samurcăşeşti, iar reglementarea urbanistică a lui face obiectul unui proces între mănăstire și Consiliul General al Municipiului București intentat în 2012. Mănăstirea, asociată cu SC Les Alpes Investment SRL, solicită aprobarea unui PUZ necesar pentru construirea unui bloc P+5E. Municipalitatea a refuzat înscrierea documentației urbanistice pe ordinea de zi a ședințelor CGMB, constatînd faptul că Ministerul Dezvoltării s-a opus proiectului. Ministerul a invocat reglementarea pe parcelă a unui spațiu verde prin PUZ Zone Construite Protejate. În 2013, Mănăstirea Samurcășeti a pierdut procesul la Tribunalul București și s-a adresat Curții de Apel. În 2013, SC Les Alpes Investment SRL a vîndut lui Mihnea Octavian Grecu drepturile litigioase. Următorul termen al procesului este peste o săptămînă, în 12 martie.  

După ce, mai mult timp, au fost abandonate de actualul proprietar și locuite fără forme în mod distructiv, construcțiile de pe parcelă au fost demolate pe 13 decembrie 2006. Clădirea principală purta inscripționat anul 1903 și este figurată în PUZ Zone Construite Protejate (aprobat prin HCGMB nr. 279/2000) ca monument istoric. Lista Monumentelor Istorice, publicată în 2004, nu cuprindea și acest obiectiv. 

Pe același subiect
Afacerile bisericii: Mănăstirea Samurcășești vrea să construiască un bloc în centrul Bucureștiului împreună cu un dezvoltator imobiliar, Primăria refuză construcția pe motiv că e spațiu verde I Catiușa Ivanov I 17.02.2015 I HotNews.ro 


  

Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.