Revista presei aprilie 2015

de Florin Bălteanu

2015-04-30 | HotNews | Dan Popa
Populatia Romaniei la 1 ianuarie 2015. ​14 detalii pe care probabil ca nu le stiai (via Institutul National de Statistica)

In regiunea Sud - Muntenia, populatia in varsta de 65 de ani si peste a avut cea mai mare pondere (17,0%). Cea mai redusa pondere a populatiei varstnice, s-a inregistrat in regiunea Nord- Est (14,1%). La 1 ianuarie 2015, judetele cu cele mai mari ponderi ale populatiei tinere (0-14 ani) au fost Suceava (17,9%), Iasi (17,3%) si Vaslui (17,2%). Cele mai scazute ponderi ale populatiei de 0-14 ani s-au inregistrat in judetele Hunedoara (12,7%), Teleorman (12,8%) si Braila (12,9%). Ponderea populatiei varstnice a variat intre 12,6% (judetul Iasi) si 21,7% (judetul Teleorman). Indicele de imbatranire demografica a inregistrat valori cuprinse intre 72,7 persoane de 65 ani si peste la 100 persoane de 0-14 ani (judetul Iasi) si 168,6 persoane de 65 ani si peste la 100 persoane de 0-14 ani (judetul Telorman)

citeste tot articolul

2015-04-29 | The Telegraph | 
Historic pub bulldozed by developers must be rebuilt brick by brick

Council orders developers to rebuild the Carlton Tavern in west London after it was leveled just days before it was due to become a listed building.
Developers who knocked down an historic pub just days before it was due to become a listed building have been ordered to rebuild it brick by brick.

citeste tot articolul

2015-04-29 | Info Arieș | Horea Hudrea
Norme arhitecturale mai restrictive pentru centrul istoric al Turzii

Modul în care centrul istoric al Turzii va arăta pe viitor va fi mai drastic reglementat, dar acest lucru se va întâmpla doar cu începere din 2016. Municipalitatea turdeană a demarat, miercuri, 29 aprilie, un proiect ce se va finaliza în aprilie 2016. După încheierea acestui proiect Consiliul Local va putea adopta un set de norme mai restrictive și clare cu privire la arhitectura și amenajările de urbanism din centrul orașului. Planurile zonale de urbanism ce vor decurge din acest proiect ar putea pune capăt amenajărilor haotice din centrul orașului, dar acest lucru nu se va întâmpla mai repede de un an.
Municipiul Turda a semnat, în data de 16 martie 2015, contractul de finanţare pentru proiectul cu titlul „Măsuri integrate pentru reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a centrului istoric al municipiului Turda”, un Grant SEE în cadrul Programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” – Schema de granturi mici.

citeste tot articolul

2015-04-29 | Mediafax | Aurelia Alexa
Candidatura Bucureştiului pentru titlul de Capitală culturală, pregătită de 11 grupuri de lucru

În cadrul ArCuB, o echipă formată din cinci persoane, dintre care doi experţi străini, cu o experienţă de 40 de ani în domeniu, coordonează cele 11 grupuri de lucru care gândesc strategii pe diferite domenii cum ar fi educaţie, infrastructură, turism, mediu cultural, primării de sector. În paralel, se lucrează la o strategie culturală pe 10 ani, întrucât începând din acest an acest lucru a devenit obligatoriu pentru orice oraş candidat.

citeste tot articolul

2015-04-28 | Mediafax | 
Primăria Capitalei alocă peste 1 milion de lei pentru a stabili dacă şi cum poate fi demolată Cathedral Plaza

Primăria Capitalei caută consultanţi pentru evaluarea construcţiei Cathedral Plaza, contractul, estimat la peste un milion de lei, finanţat de la bugetul local şi cu o durată de şase luni din momentul adjudecării, vizând inclusiv stabilirea modalităţilor de demolare a construcţiei.

citeste tot articolul

2015-04-28 | B1 | 
Klaus Iohannis cere reexaminarea legii privind asigurarea locuințelor în caz de cutremur

De asemenea, potrivit sursei citate, un articol din Legea 260/2008, prevede că „locuinţele încadrate în clasa I de risc seismic nu pot fi asigurate împotriva dezastrelor naturale în baza unei poliţe de asigurare obligatorie PAD până la data recepţiei lucrărilor de consolidare a clădirilor”, iar un alt articol impune ”o restricţie referitoare la încheierea asigurărilor facultative de către societăţile de asigurare-reasigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă”.
Astfel, Președinția arată că ”promulgarea legii va conduce, tocmai pentru cele mai vulnerabile proprietăţi, la îngrădirea dreptului proprietarilor de a-şi proteja imobilele, punându-i în imposibilitatea de a încheia orice fel de asigurare a locuinței”.

citeste tot articolul

2015-04-27 | Adevărul | Cristina Răduţă
De ce întârzie lucrările de la Arcul de Triumf. După finalizarea proiectului, maşinuţe electrice vor transporta turiştii către monument

Imediat după finalizarea lucrărilor, Arcul de Triumf din Bucureşti va fi cel mai sigur monument istoric din oraş. Aici, spun inginerii, vor fi montaţi izolatori şi amortizori seismici, motiv pentru care lucrările au necesitat intervenţii complicate. „Pentru introducerea acestora a fost necesară tăierea fundaţiei. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că nu se ştie cum poate să vină un cutremur. Muncitorii trebuie să lucreze într-un spaţiu foarte îngust de 30 – 40 de centimetri“, a precizat un inginer aflat pe şantier.

citeste tot articolul

2015-04-27 | HotNews | Catiușa Ivanov
Un ONG din SUA acuza gigantul industriei lemnului Holzindustrie Schweighofer Romania ca ar cumpara lemn taiat ilegal. Reprezentantii firmei spun ca vor face o ancheta interna

Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG de mediu cu birouri in Washington D.C. si Londra, a dat publicitatii filmari din care reiese ca reprezentantii companiei Holzindustrie Schweighofer Romania ar accepta cu buna stiinta si ar recompensa printr-un sistem de bonificatie lemnul taiat ilegal din padurile din Romania. Reprezentantii Holzindustrie spun ca respecta legile, dar vot face o ancheta interna. Holzindustrie Schweighofer este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata lemnului, iar numele firmei austriece a fost folosit in discutiile politice despre un nou cod silvic.

citeste tot articolul

2015-04-27 | OAR | 
Punct de vedere transmis Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice referitor la modificarea HG 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice

[...]
10. Concluzii în sinteză
10.1. Considerăm necesară revizuirea integrală a procesului de proiectare - execuție a construcțiilor și redefinirea rolului și conținutului tuturor fazelor, inclusiv a celor care constituie subiectul HG 28/2008, adusă în discuție [...]

citeste tot articolul

2015-04-27 | Adevărul | Dan Bărbulescu
Parcul Natural Văcăreşti. Despre cât durează să înfiinţăm un parc în Bucureşti „Duceţi-vă la munte, nu în oraş!“

Campania de trei ani pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti este istoria efortului (uneori) supraomenesc de a sparge birocraţia, inerţia, frica, neputinţa, dar şi prostia sau rea-intenţia celor care au fost delegaţi de către noi să asigure spaţii verzi, aer curat şi, în general, o calitate crescută a vieţii într-una dintre cele mai poluate şi aglomerate capitale din Europa. Suntem siguri că saga acestui proiect nu se va opri aici, dar suntem pregătiţi să luptăm pentru Văcăreşti încă trei ani de-acum înainte, dacă va fi nevoie.

citeste tot articolul

2015-04-26 | România Curată | Catiușa Ivanov
IMPRESIONANT: Mii de bicicliști la marșul de protest ”Vrem un oraș pentru oameni!”. Declarații, VIDEO și galerie FOTO

”Cei de la Primărie spun că nu sunt suficienți bicicliști ca să schimbe lucrurile. Noi credem că nu este adevărat, că este un cerc vicios, și sunt mai mulți bicicliști decât cei care au venit astăzi la marș”, a declarat Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR), cu puțin timp înainte de a pleca în marșul de protest intitulat ”Vrem un oraș pentru oameni!”. Conform unuia dintre organizatorii marșului, asociația OPTAR, la marșul de sâmbătă au participat peste 8.000 de biciliști.

citeste tot articolul

2015-04-26 | Adevărul | Ramona Găină
Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

Construite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi. Afacerea caselor de lemn a început în localităţile din jurul Gheorgheniului imediat după Revoluţie. Zeci de ateliere s-au deschis aici, însă multe au pus lacătul pe uşă odată cu criza economică. Acum, în zonă mai lucrează în domeniu aproximativ 40 de producători.

citeste tot articolul

2015-04-24 | ProTV | 
Monumente distruse de restaurari. Termopane in Sighisoara, beton peste cetatea Sucevei, arheologie cu detinuti la Deva

Restaurarea marilor monumente ale României riscă să devină un fiasco total. Astăzi vă arătăm cetăți și casele, simboluri naționale, restaurate de dragul fondurilor cheltuite și mai puțin pentru a le face obiective turistice. Goana după milioane de euro și multe proiecte fără studii amănunțite duc la pagube iremediabile într-un domeniu în care, dacă nu e kitsch, sînt proiecte discutabile, însă plătite cu zeci de milioane de lei.

citeste tot articolul

2015-04-22 | Agerpres | Iulia Carciog
Bucureștiul a dobândit calitatea de membru asociat al Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban

Bucureștiul a dobândit calitatea de membru asociat al Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban (LUCI), ca urmare a faptului că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat miercuri Carta Iluminatului Urban.

citeste tot articolul

2015-04-22 | Mediafax | 
Regulamentul privind terasele din Centrul Vechi, extins la toate zonele protejate ale Bucureştiului

Regulamentul pe care trebuie să îl respecte, din 2013, patronii teraselor din Centrul Vechi a fost extins pentru toate zonele protejate ale Capitalei, care sunt de competenţa Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), prin dispoziţia primarului Sorin Oprescu.

citeste tot articolul

2015-04-21 | Times New Roman - Cotidian independent de umor voluntar | Ionuț
Primăvară spectaculoasă în cartierul Militari. Singurul copac a înverzit!

Copăcelul a fost toaletat de câteva ori în ultimii ani, în general cu dinamită. Pentru că se consideră că prezenţa unui copac poate periclita copiii şi bătrânii, primăria sectorului 6 analizează deja înlocuirea copacului cu un palmier din plastic, mult mai prietenos cu mediul.
“Dacă se prăbuşeşte pe cineva, palmierul din plastic scoate un sunet ca de trompetă, foarte amuzant”, spune Rareş Mănescu, primar Sector 6.

citeste tot articolul

2015-04-21 | HotNews | Catiușa Ivanov
Primaria Bucuresti a terminat pista de biciclete de pe Calea Victoriei. Cum arata acum unul dintre bulevardele emblematice ale Capitalei

Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a terminat amenajarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, aceasta urmand sa fie deschisa oficial la 22 aprilie 2015, desi se poate circula deja pe ea. Intre str. Dem Dobrescu si str. CA Rosetti, pista este intrerupta, nefiind trasat niciun marcaj nici pe trotuar nici pe strada. Pe langa amenajarea pistei de biciclete, municipalitatea a largit si trotuarele si a ingustat carosabilul de la patru la doua benzi pe sens, iar pe margine au fost plantati arbori. Acesta este primul proiect din Bucuresti in care municipalitatea taie din spatiul destinat masinilor pentru a oferi mai mult loc pietonilor si biciclistilor.

citeste tot articolul

2015-04-19 | România Curată | Daniel Befu
AȘA SE FACE! Patru studenți au făcut trotuarul în Timișoara. La propriu. A doua zi autoritățile s-au simțit și au reparat trotuarul pe bune

Un grup de patru prieteni studenți la arhitectură în Timișoara n-au mai suportat ca zilnic, în drumul lor spre facultate, să trebuiască să străbată o porțiune off-road de trotuar, așa că au pus mâna pe unelte și scânduri și și-au construit peste trotuarul din pământ și noroi, un trotuar din lemn, pe care să poată înainta civilizat. Gestul lor a fost însoțit și de un manifest, prin care și-au exprimat oful, în speranța că vor anima nu doar autoritățile, ci și spiritele adormite din societate.

citeste tot articolul

2015-04-17 | Mediafax | Cristina Cuncea
O firmă din Bulgaria construieşte în Bucureşti 100 de locuinţe din containere maritime. Cum vor arăta - FOTO

O companie din Bulgaria vrea să construiască în Bucureşti un imobil de 100 de locuinţe sociale, pentru care va folosi containere ieşite din uz de pe navele de transport maritim, preţul unui astfel de apartament, cu două camere, fiind de circa 12.000 de euro.

citeste tot articolul

2015-04-17 | HotNews | Catiușa Ivanov
Blocul de 7 etaje aprobat de Primăria Capitalei peste casa Spiru Haret a fost finalizat

La circa un an si jumatate de la inceperea lucrarilor, blocul de 7 etaje aprobat de Primaria Capitalei peste casa Spiru Haret, de pe strada Gheorghe Manu din Capitala, a fost finalizat. Fatada vechii cladiri a fost partial pastrata, partial reconstruita, iar cladirea noua a fost asezata in interiorul acesteia. Societatea civila s-a opus acestui proiect motivand ca imobilul vechi, monument istoric, este distrus de acest proiect imobiliar. Inainte de inceperea lucrarilor, imobilul a fost lasat circa 10 ani in paragina, fiind devastat de oamenii strazii.

citeste tot articolul

2015-04-17 | The Huffington Post | Charlotte Alfred
Dutch Citizens Are Taking Their Government To Court Over Climate Change

The plaintiffs' lawyers argue that the current policies of the Dutch government are insufficient to halt climate change, and that the government is thus illegally endangering its citizens.

citeste tot articolul

2015-04-17 | Ziua de Vest | 
Premiere timișorene – Primăria a realizat cea mai îngustă pistă de biciclete din lume

După cele 1001 de premiere bănățene, Timișoara continuă tradiția și stabilește noi recorduri. De data aceasta este vorba de cea mai îngustă pistă pentru biciclete. Primăria Timișoara a investit 750.000 de lei în reabilitatea străzii Gheorghe Cotoșman, din cartierul Fratelia. Potrivit documentelor oficiale, str. Gheorghe Cotosman are 354 de metri, iar pentru amenajarea carosabilului și a trotuarelor lucrările au fost atribuite firmei contractante, Corporate Management Solutions SRL. Constructorii, cu aprobarea specialiștilor din Primărie, care au recepționat lucrările în luna noiembrie 2014, au stabilit un record: la capătul dinspre strada Musicescu, pista ajunge să măsoare 35 de centimetri.

citeste tot articolul

2015-04-16 | The EpochTimes Romania | Loredana Diacu
Institutul de Geologie decapitat în stil mafiot [Video]

"IGR se află în prezent la discreţia unui grup de interese de tip mafiot care deocamdată a prădat pe faţă instituţia de funcţiile sale vitale şi care va parazita în viitorul apropiat instituţia la modul agresiv şi pe care o va deturna de la menirea sa, fie prin incompetenţă profesională, fie din rea credinţă" - Mircea Ţicleanu

citeste tot articolul

2015-04-15 | Societatea Academică din România, România Curată | 
Harta corupției locale

Societatea Academică din România și Romaniacurata.ro pun la dispoziția celor interesați de activitatea Direcției Naționale Anticorupție și de fenomentul corupției manifestat la nivel local o hartă online interactivă ce permite vizualizarea unei serii de informații referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA într-o manieră user-friendly.
Scopul acestei hărți interactive este acela de a facilia accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum membrilor societății civile și jurnaliștilor, dar și celor din mediul academic care doresc să analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)corupției și, nu în ultimul rând, al publicului larg la informații descriptive și ușor comparabile la nivel de condamnare individuală.

citeste tot articolul

2015-04-15 | România Curată | Catiușa Ivanov
Nicuşor Dan și-a oferit serviciile DNA-ului pentru a demasca mafia imobiliară din București

Nicuşor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, și-a oferit serviciile DNA-ului, la evenimentul dedicat lansării Hărții corupției locale. “Există o mafie imobiliară. Din păcate DNA-ul nu a intrat în acest fenomen social. Suntem gata să colaborăm cu expertiza pe care o avem cu DNA-ul şi să stârpim aceste lucruri. Aceasta este invitația pe care o fac”, a declarat acesta la lansarea Hărţii corupției locale realizată de Societatea Academică din România și Romania Curată la care au participat și procurori DNA.
Dan a declarat că, în cazul în care DNA dorește să îi pună la dispoziție autorizațiile de construire emise de Primăria Capitalei și deciziile judecătorești prin care anumite documentații de urbanism sau autorizații de construire au fost anulate, acesta poate să facă o analiză a acestor acte administrative şi să identifice persoanele responsabile pentru a se dovedi că este vorba despre corupție.

citeste tot articolul

2015-04-14 | Ziarul Financiar | Andreea Neferu
“Drumul de ţară” numit centura Capitalei: cum arată principala arteră comercială a Bucureştiului după iarnă

Gropi adânci de câţiva zeci de centimetri, treceri la nivel cu căi ferate dezafectate pe care dacă mergi cu mai mult de 20-30 km/h rişti să îţi distrugi maşina, denivelări şi decopertări care te fac să te simţi ca şi când ai conduce pe o uliţă, nu pe ocolitoarea unei capitale europene – astfel arată centura de sud a Capitalei între localităţile Domneşti şi Berceni la mijloc de primăvară, după o iarnă care, ce-i drept, a durat destul de mult, dar nu a fost nici pe departe grea.

citeste tot articolul

2015-04-10 | RISE Project | Roxana Jipa
Duel în Pădurea Băneasa: Oprescu vs. Romsilva

Problema pădurii. O altă problemă pe care o ridică proiectul BioParc este cea a defrișărilor din Pădurea Băneasa. În 2013, potrivit minutelor de la ședințele din primărie, Oprescu susținea că nu va tăia nici un pom: „Dorim să dezvoltăm un bioparc fără să tăiem nici un copac”. În alt raport administrativ scria că „pădurea va avea numai de câștigat că va fi îngrijită, curată și protejată”. Ulterior, potrivit proiectului votat de consilieri, s-a văzut că dezvoltarea centrului zoo presupune defrișarea a 3 hectare de pădure, numai pentru spații de cercetare, comerciale, birouri administrative și hoteluri.

citeste tot articolul

2015-04-09 | România Curată | Dollores Benezic
Cât îi ia luminii să ajungă până la primărie

Într-o ordine logică, i-am luat la rând: ENEL-ul m-a trimis la Luxten (că ei se ocupă de iluminatul stradal); Luxten m-a trimis la ENEL (că ei dau lumină prin lămpile Luxten); Primăria sectorului 3 m-a trimis la Primăria Capitalei (că ea are competențe în relația cu Luxten); Primăria Capitalei mi-a recunoscut cu nonșalanță că nu are contract cu ENEL, deci nici putere să-i ceară lumină.

citeste tot articolul

2015-04-09 | România Curată | Mihai Goțiu
Sfidător: Un susținător al demolării Halei Matache și al distrugerii patrimoniului de la Roșia Montană, favorit să preia conducerea Institutului Cultural Român (ICR)!

„Sunt conştient de faptul că s-a dărâmat o „păduchelniţă” socială, o crescătorie de şobolani în mijlocul oraşului, unde tot felul de indivizi drogaţi îşi făceau veacul.”, afirma Boroianu într-un interviu despre demolarea Halei Matache din Bucureşti.
Pe 21 iunie 2013, în calitate de secretar de stat, Radu Boroianu a efectuat o vizită la Roșia Montană, în perioada în care se pregătea depunerea legii speciale în Parlament. La Roșia Montană, Boroianu s-a întâlnit doar cu reprezentanții companiei miniere RMGC și cu consilieri acesteia. La finalul vizitei, acesta a declarat că “Trebuie făcută o listă corectă a monumentelor de grupa A, grupa B şi eliminate de pe liste obiective care n-au ce căuta acolo”.

citeste tot articolul

2015-04-06 | Adevărul | Cristina Răduţă
Biserica din Parcul Emil Gârleanu, ilegală. Curtea de Apel a anulat autorizaţia de construire

Curtea de Apel Bucureşti a anulat irevocabil autorizaţia de construire emisă de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru o biserica din Parcul Emil Gârleanu.

citeste tot articolul

2015-04-03 | OAR | Șerban Țigănaș
Scrisoare deschisă adresată domnului Gabriel Liiceanu de către Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România

Timbrul de arhitectură este o resursă pe care statul a oferit-o pentru dezvoltarea atât de necesară a culturii arhitecturii în România.

citeste tot articolul

2015-04-03 | România Curată | Catiușa Ivanov
Vă place Parcul Drumul Taberei? Ce spun specialiștii despre modernizările aduse în parc, care au stârnit iritarea locuitorilor cartierului

În ultimele săptămâni, zeci de cetăţeni din cartierul Drumul Taberei au protestat în fiecare weekend, cerând primarului Sectorului 6 să redeschidă parcul, închis în urmă cu aproximativ 2 ani pentru reamenajare. Oamenii sunt nemultumiţi şi de felul cum a fost reamenajat spaţiul verde, acuzând autorităţile că l-au betonat şi au tăiat zeci de arbori (despre cum au reacționat cetățenii, aici). România Curată a solicitat și opiniile unor specialiști legat de modul în care au fost folosiți cei aproximativ 15 milioane de euro pentru a schimba fața parcului. Toate opiniile au un numitor comun: comunitatea și specialiștii trebuiau consultați în mod real, încă din faza de proiectare.

citeste tot articolul

2015-04-03 | B365 | Nicoleta Vieru
Acvariu cu tunel pentru observarea vieții marine, construit sub pământ în Parcul Tineretului

Un acvariu uriaș cu tunel pentru observarea vieții marine și centru de cercetare va fi construit în București. Aquadom-ul, după cum a fost numit proiectul, va fi "semi-îngropat" în Parcul Tineretului, în locul în care ar fi trebuit să fie construită prima sală polivalentă. Investiția a fost inclusă în proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru acest an. În 2015 va fi realizat studiul de fezabilitate, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările de execuție. Proiectul va fi realizat prin parteneriat public-privat, potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei.

citeste tot articolul

2015-04-02 | deBANAT.ro | Otilia Galescu
Constructorul de la Lenau s-a tinut de cuvant: a oprit lucrarile!

Pe clădire au apărut bannere de mari dimensiune pe care scrie negru pe alb: „Lucrările la acest obiect de investiții au fost oprite datorită incompetenței funcționarilor din primărie și a greșelilor majore de proiectare”.

citeste tot articolul

2015-04-02 | B365 | Nicoleta Vieru
Proiectul Supralărgire Prelungirea Ghencea, refăcut integral. 15 milioane euro, buget în 2015

Proiectul de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea va fi refăcut integral. Astfel, culoarul de expropriere va fi "redesenat", proiectul tehnic va fi refăcut și se va trece de la 6 benzi (cum era prevăzut în proiectul inițial) la patru benzi, iar licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor va fi reluată. Niciuna dintre etapele de mai sus nu au fost încă finalizate, iar unele nici nu au început. Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că lucrările de execuție vor începe în acest an. În proiectul de buget pentru acest an, municipalitatea a alocat pentru Prelungirea Ghencea 70 milioane lei.

citeste tot articolul

2015-04-01 | România Curată | Catiușa Ivanov
Meritele și Onoarea Cavalerului Sorin Oprescu, în fapte și imagini. Demolarea casei fraților Ghika (II)

În octombrie 2013, într-o sâmbătă dimineață, începea demolarea a două clădiri cu o vechime de circa 100 de ani de pe str. Christian Tell nr. 16, 16A, 18, în apropiere de Piața Amzei din Capitală. Până la sfârșitul weekend-ului, din cea mai valoroasă clădire a rămas doar un perete și rândul de camere din spatele acestuia, restul fiind pus la pământ.

citeste tot articolul

2015-04-01 | România de la zero | Oana Dan
“La revedere, domnu’ Valeriu!”
Triunghiul minciunii: cum se pacalesc ONG-urile, statul si Comisia Europeana ca fac integrarea romilor

Valeriu Nicolae este primul presedinte al unei organizatii non-guvernamentale care vorbeste deschis despre lipsa de transparenta, nepotismul si complicitatile dintre ONG-uri, institutiile statului si Comisia Europeana, in zona cheltuirii fondurilor de integrare a romilor. Ipocrizia necesara obtinerii finantarilor face imposibila orice schimbare reala in comunitatile etnicilor.

citeste tot articolul

2012-04-20 | B365 | Nicoleta Vieru
Hala Matache ar putea fi reconstruită de un investitor privat

"Hala Matache va fi reconstruită pe strada Berzei. Inițial s-a intenționat amplasarea puțin mai în spate față de amplasamentul inițial. Acum e posibil să fie necesară mutarea și mai în spate pentru că este incertă situația terenului", a precizat pentru B365.ro, arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12