Revista presei februarie 2014

de Florin Bălteanu

2014-02-28 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat componenţa noii Comisii Tehnice de Urbanism, forul care avizează cele mai importante proiecte imobiliare din Bucureşti. Sorin Gabrea rămâne preşedinte

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la propunerea primarului Sorin Oprescu, componenţa noii Comisii Tehnice de Urbanism, forul care avizează cele mai importante proiecte imobiliare din Bucureşti. Comisia va avea în mare parte aceeasi componenţă ca în mandatul 2008-2013, presedinte rămânand arh. Sorin Gabrea.

citeste tot articolul

2014-02-28 | Mediafax | Roxana Alexe
Primăria Capitalei va cere Guvernului un teren din centrul Bucureştiului pentru a construi un "cartier de justiţie"

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va cere Guvernului un teren de peste 100.000 de metri pătraţi de lângă Biblioteca Naţională, pentru a construi un "cartier de justiţie", o sală de concerte, dar şi spaţii administrative, potrivit unui proiect aprobat de consilierii generali.

citeste tot articolul

2014-02-28 | B365 | Nicoleta Vieru
Tunelul pe sub Palatul Parlamentului, aprobat de CGMB. O parte din Parcul Izvor va dispărea

Planul Urbanistic Zonal prevede construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului. Tunelul va avea o lungime de 800 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri. Intrarea în subteran se va face de pe strada B.P Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului și se va ieși pe strada Uranus.

citeste tot articolul

2014-02-28 | INS | 
Autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri, în luna ianuarie 2014

În luna ianuarie 2014, s-au eliberat 1573 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,1% faţă de luna ianuarie 2013.

citeste tot articolul

2014-02-27 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Sorin Oprescu: Proprietarul clădirii unde ne desfăşurăm activitatea nu vrea să vândă imobilul evaluat la 13,5 milioane de euro şi nici să-l mai închirieze

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca a evaluat cladirea in care isi desfasoara activitatea Primaria Capitalei (pe Splaiul Independentei), valoarea acesteia ridicandu-se la 13,5 milioane euro. Edilul a fost mandatat de Consiliul General sa cumpere cladirea, insa Oprescu a declarat ca proprietarul, firma Apatel Properties, nu doreste nici sa vanda cladirea, nici sa prelungeasca contractul de inchiriere, astfel incat Primara sta deocamdata in aceasta cladire, din februarie, fara contract. [...] In total, pana acum, s-au platit pentru inchirierea acestui sediu, din bani publici, circa 11,6 milioane de euro, varianta din contract si circa 5 milioane de euro - varianta primarului Oprescu. Initial, primarul Sorin Oprescu a declarat ca aceasta chirie se va transforma intr-un leasing financiar, dupa expirarea perioadei de inchiriere, cladirea urmand sa devina proprietatea municipalitatii. Acest lucru nu s-a intamplat.

citeste tot articolul

2014-02-27 | Mediafax | Roxana Alexe
PMB aplică pentru granturi norvegiene de 4 mil.euro pentru restaurarea parcurilor Carol şi Cişmigiu

Dacă proiectele vor fi aprobate şi municipalitatea va obţine fondurile nerambursabile, în cele două parcuri vor fi restaurate aleile pietonale şi vor fi refăcute instalaţiile de canalizare, irigare şi iluminare. De asemenea, în parcul Carol ar urma să fie refăcută Grădina Franceză Cantacuzino şi să fi amenajat un ansamblu "Giganţii". În Cişmigiu ar urma să fie restaurate podul mare şi podul cu nuci, izvoarele Sissi şi Eminescu, dar şi grota, şi să fie curăţate de graffiti ruinele mânăstirii "La Cetate".

citeste tot articolul

2014-02-27 | B365 | Nicoleta Vieru
Proiectul pentru Penetrația Bulevardul Timișoara se modifică: Nu sunt bani pentru exproprieri

Proiectul Pentrație Bulevardul Timișoara prevede modernizarea bulevardului existent pe o distanță de 1,4 kilometri, dar și prelungirea acestuia şi o șosea nouă pe o distanță de 1, 2 kilometri. La capătul lucrării va fi construit un punct intermodal de transport, dar și o parcare de tip park&ride.

citeste tot articolul

2014-02-27 | B365 | Nicoleta Vieru
Primăria Capitalei a dat startul proiectului de realizare a intrării autostrăzii A3 în București

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru desemnarea constructorului care va realiza intrarea autostrăzii A3 în București. Este vorba de proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca și strada Petricani. Valoarea proiectului a fost estimată de municipalitate la sume cuprinse între 16,5 milioane euro și 30 milioane euro.

citeste tot articolul

2014-02-27 | PMB | 
Astăzi, 27 februarie 2014, a avut loc sedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti pe anul 2014

Astazi, 27 februarie 2014, a avut loc sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2014. Sorin Oprescu: „Bugetul aprobat pentru 2014 acopera toate zonele de interes pentru o capitala europeana. Are obiective clare: dezvoltarea orasului, functionarea lui, dar in acelasi timp protectia cetatenilor, nu doar prin subventiile acordate la energia termica si pentru transportul in comun, ci si prin sustinerea celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Capitalei, a caselor de batrani si a creselor de copii. Sigur ca investitiile reprezinta o componenta importanta a previziunilor bugetare pentru acest an, de aceea sunt alocate sume consistente pentru cele doua spitale aflate in constructie, Foisor si Gomoiu, pentru finalizarea podului Mihai Bravu, pentru infrastructura sportiva atat de necesara unei capitale, ma refer la sala polivalenta, academia de tenis si patinoar, pentru reabilitarea strazilor si bulevardelor aflate in intretinere. Pentru ca tinta noastra este sa avem grija ca bucurestenii sa duca o viata cat mai civilizata.” Printre cele mai importante proiecte prevazute in bugetul propriu al Municipiului Bucuresti amintim: spitalele “Dr. Victor Gomoiu” si “Foisor”, pasajul rutier suprateran Mihai Bravu, patinoarul Mihai Flamaropol, Sala multifunctionala si Academia de Tenis din complexul sportiv “Lia Manoliu”, pasajul Piata Presei Libere si a doua etapa a bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, Vasile Parvan – intersectia Calea Rahovei cu b-dul Tudor Vladimirescu.

citeste tot articolul

2014-02-27 | B365 | Amalia Balabaneanu
Întârzieri la Magistrala 5 de metrou: De ce au tărăgănat lucrările

„Când au licitat, constructorii trebuiau să vină, de fapt, cu şase TBM-uri. Nu au putut aduce atâtea pentru că nu au putut să facă organizarea de şantier acolo, nu au venit nici cu patru, au venit cu două TBM-uri, dar nu şi cu două echipe. Ei nu au recunoscut niciodată că nu au două echipaje pentru TBM-uri. Noi am pus presiune tot timpul şi le-am spus că echipajul celălalt pare mai mult de mentenanţă decât de conducere, pentru că montează ceea ce e în spatele lui. Acum au promis că aduc şi cea de-a doua echipă. În mod normal, după ce înaintează primul TBM 200 metri, poate începe şi cel de-al doilea să foreze pe cel de-al doilea fir. Analizăm situaţia şi vom lua o decizie, dacă nu respectă contractul", a declarat directorul general al Metrorex, pentru B365.ro. [...] "Într-adevăr, sunt întârziate lucrările la staţia Parc Drumul Taberei. E o situaţie mai delicată acolo. Noi punem presiune, am avut întâlniri şi cu reprezentanţii firmelor constructoare din Italia şi Spania, iar acum trebuie să luăm o decizie avantajoasă pentru societate, care să nu afecteze bugetul statului. La staţia Parc Drumul Taberei constructorii cer bani în plus. Ca toate societăţile care au lucrat în România şi ei erau obişnuiţi să ceară bani mai mulţi. Într-adevăr, ei au realizat, peste ce au licitat, nişte cantităţi în plus de pereţi mulaţi şi cer bani în plus faţă de ce s-a licitat. Analizăm cu specialişti, am comandat în acest sens şi un studiu, ca să vedem ce e de făcut, pentru că nu ne permitem să plătim în plus. În contract se precizează clar că preţul este fix, nemodificabil, dacă nu apar lucrări suplimentare neprevăzute, cerute de noi, precum devierile de reţele. Din această cauză ei nu mai lucrează la capacitate maximă", a explicat Aurel Radu, pentru B365.ro.

citeste tot articolul

2014-02-26 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul cere consilierilor generali ai Capitalei să nu aloce bani în 2014 pentru proiectele suspendate în instanţă, respectiv bd. Buzeşti-Berzei-Uranus şi drumul expres spre A1

In plus, ONG-urile spun ca municipalitatea a trecut in buget ca va accesa fonduri europene in valoare de 160 milioane lei, cifra nerealista, in conditiile in care anul trecut s-au accesat doar 8 milioane lei. "Daca la inceputul anului 2013 PMB isi propunea sa incaseze din fonduri nerambursabile 46,4 milioane de lei, la ultima rectificare bugetara acestea au ajuns la doar 8.02 milioane de lei. Aceasta lectie nu pare a fi invatata in bugetul pe 2014, unde este anticipata o crestere a veniturilor de nu mai putin de 2002, 32%", sustin reprezentantii celor doua ONG-uri.

citeste tot articolul

2014-02-26 | Mediafax | Roxana Alexe
Bucureştiul vrea să fie Capitală Culturală Europeană în 2021. Ce alte oraşe din ţară mai sunt în competiţia naţională

Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraşelor care au fost capitale culturale europene, printre beneficii se numără creşterea turismului în medie cu 12 procente în anul respectiv, a venitului regional prin proiectele culturale desfăşurate, a venitului oraşului, precum şi relansarea imaginii acestuia. Alte beneficii sunt reprezentate de refacerea infrastructurii culturale, prin faptul că spaţiile culturale noi şi cele renovate rămân parte din infrastructura oraşului, şi de îmbunătăţirea cooperării între cetăţeni şi autorităţi.

citeste tot articolul

2014-02-26 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Ce construcţie nouă va apărea pe locul uneia dintre cele mai frumoase case demolate în Bucureşti, pe str. Visarion 8

Membrii Comisiei de Urbanism spun că, întrucât proprietarul a lăsat în paragină clădirea istorică, până aceasta a disparut, ca în mod evident, să poată construi o clădire mai mare, acesta ar trebui obligat să reconstruiască clădirea veche. Întrucât Comisia Tehnică nu a avut cvorum, proiectul doar a fost discutat, nefiind luată nicio decizie.

citeste tot articolul

2014-02-26 | Funky Citizens | 
Analiză: Bugetul PMB pe 2014

Cu un buget general de aproximativ 1 miliard de euro și fără a-l supune dezbaterii publice, Primăria Municipiului Bucureşti reuşeşte să arate, din nou, nu doar o flagrantă lipsă de trasparenţă față de cetățeni, ci şi de viziune pentru cheltuirea banilor în folosul acestora. Ne-am mobilizat și am lucrat în ulimele zile la această analiză pe care vă invităm s-o descărcați [PDF].

citeste tot articolul

2014-02-25 | Mediafax | Laura Mitran
Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate, respinsă de Comisia de mediu

Posibilitatea construirii pe 85 la sută din spaţiile verzi retrocedate a fost respinsă, marţi, de Comisia de mediu din Camera Deputaţilor, care a adoptat proiectul de modificare a Legii spaţiilor verzi fără acest amendament, informează reprezentanţii Coaliţiei pentru Mediu.

citeste tot articolul

2014-02-25 | Optar | 
Drumuri Verzi în Bucureşti – proiectul bucureştenilor

Implicarea cetăţenilor, încă din etapa de identificare a reţelei DVB, uşurează procesul de implementare prin însăşi faptul că infrastructura este gândită chiar de către cei care o vor utiliza. Iată de ce echipa OPTAR şi cea a Comunitatii Biciclistilor din Bucureşti îndeamnă bucureştenii participe ca voluntari în acest proiect.

citeste tot articolul

2014-02-24 | Buletin Informativ Filiala Judeţeana Sibiu a UAR | Mircea Ţibuleac
Uzina Independenţa Sibiu – Fondată 1868. Agonie, Abandon, Reconversie. Prima parte: "O evoluţie care ar putea fi la final un mare câştig"

În prezent amplasamantul de pe str. Ocnei este în faza de clădiri în proces de degradare, părăsite şi golite sau în curs de golire de tot ce a însemnat dotări şi mijloace de producţie.

citeste tot articolul

2014-02-23 | Curentul | Mihai Niculescu
Suspiciuni de fals în ograda primarului Neculai Onțanu. Cum se construiesc „din pix“ două etaje

Procurorii DNA București analizează circumstanțele în care instituția condusă de liderul UNPR, a emis, sub semnătura primarului Onțanu și a altor funcționari publici, trei autorizații de construcție, cu același număr de înregistrare și aceeași dată, pentru același imobil. Mai mult, fiecare dintre autorizații stabilește condiții tehnice diferite, iar pe una din ele o caracteristică esențială este modificată cu pixul! Din primele date ale anchetei a rezultat că pe strada Barbu Brădescu, din București, a fost ridicat, la numărul 50, un imobil cu patru etaje, cu toate că autorizația de construire și Planul Urbanistic Zonal permiteau un regim de înălțime care se limita la parter plus două etaje.

citeste tot articolul

2014-02-20 | B365 | Nicoleta Vieru
Proiectul pasajelor subterane de la Răzoare va fi redesenat. Primăria Capitalei caută o nouă soluție

"Metroul va face un studiu si vom decide dacă va fi un pasaj sau două și cum vor fi făcute pasajele pe direcția inelului principal Strada Geniului - Șos. Grozăvești spre pasajul Basarab", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcței de Transporturi din cadrul Primăriei Capitale

citeste tot articolul

2014-02-20 | Wall-Street.ro | Cristina Mihai
Dezvoltatorii imobiliari plusează pe investiţiile în blocuri noi: peste 4.500 de apartamente sunt gata în 2014

Dezvoltatorii imobiliari mizează pe construcţia de blocuri noi sperând să tragă cartea câştigatoare pe o piaţă în care tranzacţiile s-au dezmortit pe măsură ce oferta a devenit din ce în ce mai adaptată unei cereri sensibile la preţ.

citeste tot articolul

2014-02-19 | Wall-Street.ro | 
Centrofarm construieste un imobil de birouri de 10 etaje la Universitate

Compania Centrofarm, care deţine reţeaua de farmacii cu acelaşi nume, a început dezvoltarea unui imobil de birouri de 10 etaje în centrul Bucureştiului, în apropiere de Piaţa Universităţii, pe un teren de circa 2.100 de metri pătraţi. Terenul se află pe strada Tudor Arghezi, la intersecţie cu strada Jean-Louis Calderon, iar autorizaţia de construcţie a fost obţinută în luna februarie 2012 de la Primăria Bucureşti.

citeste tot articolul

2014-02-18 | PMB | 
Primarul General, Sorin Oprescu a participat astazi, 17 februarie, la Bruxelles, la o noua editie a dialogului dintre Comisia Europeana si primarii capitalelor tarilor membre ale Uniunii Europene

In cadrul interventiei sale, Sorin Oprescu s-a referit la importanta cresterii calitatii vietii cetatenilor, un prim instrument in atingerea acestui deziderat reprezentandu-l definitivarea Agendei Urbane a Uniunii Europene. "In opinia mea, Agenda Urbana Europeana ar fi trebuit fundamentata si adoptata ca document programatic al dezvoltarii Uniunii Europene ieri, dar nu-i tarziu nici acum. Totusi, sa nu uitam ca Agenda trebuie sa fie mai degraba o misiune si nu doar o viziune." a declarat Primarul General.

citeste tot articolul

2014-02-17 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Topul investițiilor în infrastructura Capitalei, în 2014. Pasajul Basarab înghite cea mai mare sumă

Potrivit listei obiectivelor de investiţii cu finanţare integrală sau parţială de la buget pe anul 2014, cea mai mare sumă pe care Primăria Capitalei o va aloca în acest an, 78 milioane lei, pentru un singur proiect de infrastructură, va fi virată pentru o lucrare deja finalizată: Pasajul Basarab. [...] Pentru Străpungerea Berzei - Buzeşti - Uranus, cu o valoare totală actualizată de 452,5 milioane lei, Primăria a alocat deja 344,5 milioane lei şi mai are de achitat 107,9 milioane lei, din care vor fi alocaţi în acest an 35 milioane lei.

citeste tot articolul

2014-02-15 | Wall-Street.ro | 
RA-APPS ignoră avertizările. Ce decizie importantă a luat Regia Patrimoniului de Stat

Regia Patrimoniului de Stat, care a ignorat avertizările repetate ale consultanţilor imobiliari privind procedura de vânzare a imobilelor şi a intrat astfel pe deficit anul trecut, speră şi în acest an să incaseze 190 milioane lei din licitatii, aproape aceeaşi suma calculată şi ratată în 2013. La finele anului trecut, regia, care a început în acest an procedura de vânzare a imobilelor din portofoliu prin negociere directă la un preţ cu 30% mai mic [...] a fost obligată să îşi revizuiască din nou, în scădere drastică, estimarea de încasări.

citeste tot articolul

2014-02-13 | Wall-Street.ro | Cristina Mihai
Cum arată cel mai scump conac boieresc scos la vânzare în România

Potrivit anuntului de vanzare postat de proprietari pe mercador.ro, conacul, amplasat in judetul Olt, a fost realizat in stil neoromanesc in 1920 de arhitectul Cerchez, este restaurat complet si are o suprafata construita totala de 1.500 mp si o curte de 9 hectare.

citeste tot articolul

2014-02-13 | ProTV | 
România, ţara în care îţi poţi face casă şi în mijlocul drumului. Anomaliile din cartierele Dămăroaia şi Bucurestii Noi

Cu toate ca legea spune ca in zona regimul de inaltime este de cel mult P plus 2 plus mansarda, gasesti usor un bloc cu 6 etaje, ultimul dintre ele, fiind mascat sub denumirea de mansarda. De parcari nici nu mai vorbim. Ele lipsesc cu desavarsire asa ca oamenii parcheaza pe trotuarul de vizavi.

citeste tot articolul

2014-02-12 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Cartierele bucureştene Dămăroaia şi Bucureşti Noi, sub asediul blocurilor mastodont. Proprietarii caselor din zonă îşi caută dreptatea la Bruxelles

In ultimii cinci ani, in cartierul Damaroaia, unde se afla parcelarea Bazilescu, monument istoric, si in cartierul Bucurestii Noi, printre case parter/parter plus un etaj au aparut zeci de blocuri. Nemultumiti de aceasta situatie, o parte dintre cetatenii afectati de noile constructii s-au constituit in septembrie 2012 in Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi si au inceput sa cerceteze cat de legale sunt blocuri care se ridica la fereastra lor. Presedintele asociatiei Petru Truta sustine ca in cele doua cartiere s-au ridicat aproape 200 de cladiri noi in mod ilegal. Unele nu respecta autorizatiile de construire, altele nu au deloc autorizatii, iar in anumite situatii s-a facut fals in acte pentru receptionarea si intabularea cladirilor ridicate ilegal, sustine Truta care citeaza decizii ale unur institutii de control. Desi au facut sute de reclamatii la institutiile din tara, iar Inspectoratul de Stat in Constructii a spus clar ca nu se respecta legea, inca nu li s-a facut dreptate, iar cladirile controversate inca sunt in picioare. Proprietarii au ajuns pana la Comisia Europeana unde cer ca cei care au incalcat legea sa plateasca.

citeste tot articolul

2014-02-12 | Wall-Street.ro | Cristina Mihai
Avem 300.000 mp de birouri goale in Bucuresti: zona Floreasca-Barbu Vacarescu, o Pipera langa metrou?

Oficialii JLL menţionează că zona Barbu Văcărescu-Floreasca tinde să fie saturată, se livrează foarte multe proiecte, iar gradul de neocupare este ridicat, ceea ce aminteste de situaţia din Pipera. În prezent, potrivit datelor JLL, gradul de neocupare din Floreasca-Barbu Văcărescu este de 19,9%, fiind pe locul 4 în topul zonelor cu cele mai mari rate de neocupare. Dacă raportăm însă gradul de neocupare la stocul total din zona, Barbu Văcărescu-Floreasca urcă rapid pe locul doi în topul zonelor cu cele mai multe spaţii de birouri goale cu o suprafaţă de peste 53.000 mp de birouri neocupate.

citeste tot articolul

2014-02-11 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Ce parere aveţi despre proiectul imobiliar de la Palatul Ştirbey de pe Calea Victoriei care prevede construirea unui bloc de 34 m înălţime şi un mall?

Ministerul Culturii a dat aviz pentru restaurarea palatului Stirbey pe 17 iulie 2013, iar pe 24 octombrie 2013 a dat unda verde proiectului imobiliar din spatele palatului unde ar urma sa se construiasca mai multe locuinte de lux si un mall. Avizul este semnat de secretarul de stat Radu Boroianu. [...] HotNews.ro a prezentat acest proiect in urma cu cateva zile, iar reprezentantii Ministerului Culturii spun ca informatiile prezentate "in presa" sunt distorsionate, desi in articol am publicat avizul emis chiar de aceasta institutie, iar textul reflecta descrierea din documentul oficial. Avizul a fost trimis chiar de Minister la solicitarea HotNews.ro. Dupa aparitia articolului HotNews.ro, intr-un articol publicat in ziarul Adevarul, secretarul de stat Radu Boroianu a declarat ca Ministerul nu a dat aviz pentru proiectul imobiliar din spatele Palatului Stirbey. Imediat dupa, intr-un comunicat oficial al ministerului Culturii acesta a declarat ca a dat avizul pentru salvarea monumentului de la prabusire si ca le-a impus investitorilor mai multe restrictii, fata de ce doreau sa construiasca initial.

citeste tot articolul

2014-02-11 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Proiectele imobiliare: Ministerul Dezvoltarii propune aprobarea tacita, in contradictie cu o decizie a Curtii Supreme

Ministerul Dezvoltarii condus de Liviu Dragnea a propus un proiect de lege care intra in contradictie cu o decizie a Inaltei Curti privind interzicerea aprobarii tacite pentru documentatiile de urbanism si autorizatiile de construire. Este vorba despre normele de aplicare la Legea urbanismului, aflate in dezbatere publica pe site-ul Ministerului, care propun introducerea aprobarii tacite daca autoritatile competente (Primarii, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Pompieri) nu vor aviza proiectele imobiliare propuse spre aprobare Consiliilor Locale/Judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti in termen de 30 de zile. Intr-o decizie data in 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei stabileste ca ca procedura aprobarii tacite nu este aplicabila in cazul autorizatiilor de construire, certificatelor de urbanism si documentatiilor de urbanism.

citeste tot articolul

2014-02-11 | Adevărul | Ionuţ Ungureanu
O maşină, la doi bucureşteni. Cum arată parcul auto din Capitală

Din raportul publicat anual de DRPCIV, aflat pe site-ul instituţiei, reiese că în Bucureşti sunt înmatriculate 1.125.591 de autovehicole. În condiţiile în care Capitala este tranzitată de mii de maşini din afara oraşului, trebuie spus că numai în judeţul Ilfov sunt înamtriculate 111.590 de maşini.

citeste tot articolul

2014-02-10 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Pe câti bani nu funcţionează scările rulante din Pasajul de la Universitate? Primăria Capitalei a încheiat un acord cadru de 2,7 milioane de lei pentru întreţinerea lor

Primaria Capitalei prin Administratia Strazilor a incheiat cu Schindler Romania un acord-cadru in valoare de 2,7 milioane de lei pentru intretinerea si repararea scarilor rulante din Pasajul Universitatii. Din 2008, de cand a fost modernizat Pasajul de la Universitate si s-au modernizat si scarile rulante, tot cu firma Schindler, acestea au avut mereu probleme, fiind perioade lungi in care nu au functionat deloc sau doar doua dintre cele patru perechi. Acum, scarile sunt din nou in revizie, iar Administratia Strazilor promite ca vor fi functionale la inceputul lunii martie.

citeste tot articolul

2014-02-07 | Adevărul | Ionuţ Ungureanu
Cum răspunde Ministerul Culturii acuzaţiilor avizării construirii unui nou mall în locul conacului Ştirbey de pe Calea Victoriei

„În 2012, demolând, proprietarul punea în pericol imediat clădirea patrimoniului naţional, Palatul. Dincolo de faptul că proprietarul căpătase aprobări pentru declasarea teraselor care, în opinia mea, au fost greşit date. Constat că în această demolare se distruge o parte din această istorică pivniţă de vinuri. Mai mult, pentru că ea înconjura într-un fel şi se strecura pe lângă Palat şi prin subsolul lui, se ajunge în spatele palatului la nivelul de bază al fundaţiei punându-se în mare pericol clădirea. Iar asta se făcea prin infliltraţii de apă, prin posiblitatea ca la un cutremur, dincolo de şubrezenia zidurilor, fără înconjurul normal al fundaţiei, să fie pusă în grav pericol“, explică Boroianu.

citeste tot articolul

2014-02-06 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Mall-ul de la palatul Ştirbey de pe Calea Victoriei a primit undă verde de la Ministerul Culturii

În 2013 nu s-a ştiut nimic despre faptul că acest proiect, de mare importanţă pentru oraş, se discută la Ministerul Culturii. Proiectul a primit aviz şi de la Primăria Capitalei în 2009. În final, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va decide dacă proiectul se aprobă sau nu.

citeste tot articolul

2014-02-05 | B365 | Nicoleta Vieru
Raport Curtea de Conturi: Primăria Capitalei a cheltuit ilegal aproape 5 milioane euro

Primăria Capitalei a cheltuit ilegal 21.190.000 lei (aprox. 4,7 milioane euro) în 2012. Banii au fost plătiți unor firme private pentru lucrări neexecutate, pentru achiziții la prețuri mult mai mari decât cele practicate pe piața, pentru cumpărături fictive sau pentru plata unor datorii inexistente. Mai mult, Curtea de Conturi acuză Primăria Capitalei că a cheltuit ineficient 91 milioane lei (aprox. 20 milioane euro) pentru realizarea acoperișului de la Arena Națională, acceptând o serie de limitări tehnice impuse de constructor care au făcut însă total ineficient acest acoperiș în condițiile în care nu îi protejează cu adevărat pe spectatori și pe jucători. - See more at: http://www.b365.ro/raport-curtea-de-conturi-primaria-capitalei-a-cheltuit-ilegal-15-milioane-lei_202010.html#sthash.xUuTzNbl.dpuf

citeste tot articolul

2014-02-05 | B365 | Nicoleta Vieru
Administrația Străzilor - pierderi de 1,6 milioane de euro din gestionarea locurilor de parcare

Administrația Străzilor a efectuat plăți ilegale în valoare de 208.000 lei pentru lucrări de reabilitare a străzilor care nu s-au realizat niciodată, potrivit unui raport al Curții de Conturi pentru anul 2012. Mai mult, instituția a pierdut 1,6 milioane euro pentru că nu a valorificat 4.059 locuri de parcare, din lipsă de personal. Curtea de Conturi mai arată că Administrația Străzilor a cheltuit peste 2,3 milioane euro pentru niște piste pentru bicicliști ce au fost ulterior desființate de Poliția ruitieră.

citeste tot articolul

2014-02-03 | Rise Project | Ionuț Stănescu
Cei care au cumpărat Bucureștiul (II)

RISE Project face un profil detaliat al firmei Ro Naturstein, cea care, în ultimii zece ani, a cumpărat peste 50 de imobile în Capitală, printre care și hotelul Concordia, în care s-a hotărât unirea Principatelor Române, la 24 ianuarie 1859.

citeste tot articolul

2014-02-01 | Wall-Street.ro | Marinela Oprea
Ce vile istorice poţi cumpăra cu 1 milion de euro în Bucureşti

Cine vrea sa retraiasca boemia secolului trecut, se poate intoarce in timp daca isi schimba locuinta. WALL-STREET.RO va prezinta cinci vile din Bucuresti in care istoria rezista la fel ca intreaga constructie din 1900 pana acum.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12