Revista presei noiembrie 2010

de Catiușa Ivanov

2010-11-27 | Gandul | Marian Sultanoiu
Misterele scheletelor de la Universitate. Fost demnitar comunist: „AM STAT 9 LUNI CU CRANIILE BRÂNCOVENILOR PE BIROU”

MISTERELE SCHELETELOR DE LA UNIVERSITATE. Fost demnitar comunist: „AM STAT 9 LUNI CU CRANIILE BRÂNCOVENILOR PE BIROU” de Marian SULTĂNOIU | duminică, 19:17 •foto(1)MISTERELE CRANIILOR DE LA UNIVERSITATE. Fost demnitar comunist: „AM STAT 9 LUNI CU CRANIILE BRÂNCOVENILOR PE BIROU” • Marius Oprea: "Situl de la Universitate poate deveni un loc de maxim interes istoric pentru Bucureşti" • Camil Roguski: "Eu am stat cu craniile Brâncovenilor nouă luni pe birou şi nu i-a păsat nimănui" Nou-descoperitul sit arheologic din zona Piaţa Universităţii este unul "norocos". Către el se îndreaptă, de câteva zile, atenţia arheologilor, a istoricilor, a politicienilor şi a presei, precum şi a bucureştenilor cocoţaţi pe gardurile şantierului parcării subterane botezată "Sub statui". Din păcate, nu aceeaşi soartă au avut-o multe alte zone la fel de importante ca şi cimitirul urban al bisericii Sf. Sava, care, odată descoperite au fost imediat desfiinţate de către buldozerele comuniste ori de "neatenţia" unora dintre constructorii post-revoluţionari.

citeste tot articolul

2010-11-25 | Evenimentul Zilei | Petrisor Cana
E definitiv: afacerea "Palas" - Iaşi este ilegală

"Cel mai mare complex imobiliar din România" - cum e botezat de edilii ieşeni proiectul "Palas" - se clatină încă înainte de a prinde contur. Ansamblul pare să-şi facă loc în galeria escrocheriilor imobiliare postdecembriste, după ce Curtea de Apel Oradea a stabilit că hotărârile Consiliului Local Iaşi, care au stat la baza proiectului, sunt ilegale.

citeste tot articolul

2010-11-25 | Adevarul | Miruna Olteanu, Emilia Sava
Viitorul bulevard Uranus, contestat pe toate părţile

Statutul de utlilitate publică, demolarea clădirilor-monument şi poluarea sunt câteva dintre obiecţiile ridicate ieri, de mai multe ONG-uri, în cazul lucrărilor la diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus-Calea Rahovei. În replică, primarul Capitalei a declarat că reacţia activiştilor este “de atmosferă”, municipalitatea având toate aprobările necesare pentru realizarea obiectivului.

citeste tot articolul

2010-11-24 | Adevarul | Dorin Irimia
Separatoarele de bezni din trafic au fost schimbate

„Morcovii“, montaţi în vară de firma UTI Traffic Management pentru suma de 800.000 de mii de euro, au fost înlocuiţi săptămâna aceasta cu unii „negri”. Aceştia au rezistat pe străzile Capitalei mai puţin de o lună.

citeste tot articolul

2010-11-23 | Adevarul | Aura Clara Marinescu
Capitala, sufragerie urbană

14 cabinete de arhitectură au prezentat, ieri, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Proiectul presupune reamenajarea centrului Capitalei ca o „sufragerie cu 39 de camere urbane“. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a fost elaborat după patru ani de discuţii şi proiecte. Acesta presupune realizarea unei reţele pietonale în centrul Bucureştiului ce asigură accesul la monumentele şi zonele vechi, precum şi o reţea de parcări de diferite mărimi, piste pentru biciclete şi spaţii verzi.

citeste tot articolul

2010-11-23 | Adevarul | Silviu Bruma, Miruna Olteanu
Primăria expropriază cu 1,4 milioane de euro un imobil ce nu poate fi demolat

PROCEDURI Hala Matache a fost cumpărată cu 1,4 milioane de euro, bani publici, special pentru a fi distrusă şi a face loc viitorului bulevard Uranus. Clădirea este monument naţional din categoria A şi nu poate fi demolată decât după declasarea avizată de Ministerul Culturii. Aproximativ 60 de imobile au fost expropriate până în prezent de autorităţile locale pentru construirea „noului Bulevard Magheru“, cel care va lega Guvernul de Palatul Parlamentului. Cea mai scumpă expropriere plătită de Primăria Capitalei cu peste 6 milioane de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro) este Hala Matache, imobil de patrimoniu, categoria A. Clădirea construită în 1887 a fost cumpărată de la firma Grec-Rom Business Group SRL.

citeste tot articolul

2010-11-22 | Adevarul | Oana Balan
De ce nu se mai lucrează de un an la Dâmboviţa Center

Şantierul care a început pe ruinele fostei Case Radio în urmă cu doi ani s-a oprit din lipsă de autorizaţii. Astfel, termenul de finalizare a mega-complexului imobiliar Dâmboviţa Center, stabilit pentru 2012 nu va fi respectat. Avizul pentru circulaţie şi mediu, precum şi autorizaţia de la Pompieri lipsesc din dosarul ce este blocat la Primăria Sectorului 1.

citeste tot articolul

2010-11-19 | Adevarul | Dorin Irimia, Aura Clara Marinescu
Descoperirile arheologice schimbă proiectul parcării de la Universitate

La prima impresie, se pare că lucrările au scos la iveală Academia Domnească ‹‹Sfântul Sava››, prima instituţie de învăţământ superior din Bucureşti.Membri ai Institutului de Arheologie din Bucureşti sunt de părere că descoperirile ar putea opri construcţia parcării. De cealaltă parte, specialiştii care conduc lucrările în teren spun că se vor adapta pentru ca vestigiile să nu fie distruse.

citeste tot articolul

2010-11-18 | Jurnalul National | f.a.
Primăria Capitalei va finanţa realizarea reţelelor de infrastructură pentru proiectul ANL Henri Coandă

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va aloca fonduri pentru realizarea reţelelor de infrastructură ale proiectului Henri Coandă, lansat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în 2004 dar nefinalizat din cauza lipsei utilităţilor.Ministerul Dezvoltării a anunţat. într-un comunicat, că va iniţia un proiect de hotărâre de Guvern prin care terenurile pe care se vor realiza utilităţile vor trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru ca primăria să poată face investiţiile respective. Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai ANL, ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Asociaţiei de Proprietari din cartierul Henri Coandă.

citeste tot articolul

2010-11-17 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Centrul Civic al lui Ceauşescu, reînviat

Primăria Capitalei vrea să schimbe la faţă centrul oraşului, prin popularizarea monumentelor şi reabilitarea zonelor vechi. Crearea unor spaţii de promenadă şi relaxare în jurul Palatului Parlamentului, reconfigurarea marilor pieţe ale Capitalei, reabilitarea bulevardului Unirii, sunt doar câteva din planurile prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care, dacă ar fi pusă în practică, ar revitaliza zona centrală a Capitalei.

citeste tot articolul

2010-11-17 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
"Puşculiţa" lui Sorin Oprescu a rămas fără bani de proiecte

Autorităţile locale nu mai au bani şi plănuiesc să îngheţe investiţiile noi, în speranţa că pot măcar să le finalizeze pe cele deja începute, arată un proiect de hotărâre de consiliu ce va fi discutat azi. După ce a anunţat că are în plan construcţia a noi pasaje subterane şi reabilitarea unor artere im portante, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie să refacă lista de investiţii pentru că nu mai are bani. Un proiect de hotărâre de consiliu, semnat de Oprescu, arată că mai-marii municipalităţii speră să poată termina cel puţin marile proiecte începute deja.

citeste tot articolul

2010-11-17 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Parcarea de la Stadionul Lia Manoliu, evaluată la 8,7 milioane de euro

Primăria va construi o parcare de 1.300 de locuri locuri lângă stadionul Lia Manoliu. Aleşii generali ai Capitalei au aprobat astăzi construirea unei parcării de 8,7 milioane de euro care va fi amplasată lângă viitorul Stadion Naţional din Capitală.

citeste tot articolul

2010-11-17 | Adevarul | Raluca Curteanu
8.000 de euro, un loc de parcare

Parcajul suprateran de 1.300 de locuri, de la Lia Manoliu, va costa peste 10 milioane de euro. Bugetul pentru această lucrare a fost aprobat ieri, de consilierii generali. În expunerea de motive a proiectului aprobat ieri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti se arată că această investiţie este esenţială pentru ca stadionul să poată găzdui finala Europa league din anul 2012.

citeste tot articolul

2010-11-17 | Gandul | Maria Manoliu
Pasaj subteran de 58 milioane de euro în Piaţa Charles de Gaulle. Parcare de 8,7 milioane de euro lângă viitorul Stadion Naţional – noile investiţii ale Capitalei

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, rectificarea bugetului Capitalei. Aceştia au hotărât suplimentarea subvenţiilor pentru RATB şi RADET şi au alocat bani pentru salubrizare şi deszăpezire sectorului 5 al Capitalei.

citeste tot articolul

2010-11-16 | Evenimentul Zilei | Oana Dan
Numărul copacilor din sectoarele 1 şi 6 a crescut de trei ori

La ora actuală în sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei numărul copacilor a crescut la 1,3 milioane, de la 400.000, potrivit unei declaraţii a primarului general Sorin Oprescu. Acesta a citat cifre dintr-o analiză a cadastrului verde, precizând că în curând vor fi gata datele şi pentru sectoarele 2 şi 4. "Nu doresc să mai complic viaţa cetăţenilor şi să las să apară betoane peste tot", a declarat primarul Oprescu la o întâlnire cu câteva organizaţii nonguvernamentale din domeniul ecologiei.

citeste tot articolul

2010-11-16 | Adevarul | Raluca Curteanu
Exproprieri în Pipera

Străzile Dimitrie Pompeiu şi Fabrica de Glucoză, din nordul Capitalei, vor fi lărgite. Mâine, consilierii generali au de votat demolarea a 18 imobile ce stau în calea viitorului bulevard Fabrica de Glucoză. Pentru lărgirea la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, este necesară ocuparea unei suprafeţe de peste 42.000 de metri pătraţi. Astfel, va fi nevoie ca 18 clădiri să fie dărâmate şi mai multe instituţii să piardă o parte din terenul adiacent.

citeste tot articolul

2010-11-16 | Adevarul | Ana-Maria Niculae
Bucureşti: Centura de Nord, gata la 1 decembrie

Lucrările la cei 20 de kilometri pe ruta Chitila-Voluntari au costat aproximativ 100 de milioane de euro. Şoferii vor putea circula, începând de luna viitoare, şi pe tronsonul Chitila-Voluntari din Centura de Nord a Capitalei, pe câte două benzi pe sens. Lucrările de supralărgire şi modernizare a celor 20,5 kilometri, reprezentând centura de nord a Bucureştiului, au început în urmă cu aproximativ trei ani, iar rezutatele încep să se vadă din ce în ce mai bine.

citeste tot articolul

2010-11-15 | Adevarul | Oana Balan
Administraţia Străzilor înghite banii bucureştenilor

Instituţia a cheltuit aproape 130 de milioane de euro, de la începutul anului 2009 până acum, pentru consultanţă, marcaje rutiere şi reabilitarea străzilor.Potrivit unui studiu realizat de „Alianţa pentru o Românie curată“, banii s-au dus în buzunarele aceloraşu patru firme, omniprezente pe străzile Capitalei. Din studiul realizat de „Alianţa pentru o Românie curată“ reiese că Administraţia Străzilor din cadrul Primăriei Generale a fost principalul „tocător“ de bani din bugetul municipalităţii, pe durata mandatului lui Sorin Oprescu. Astfel, din 2009 până în prezent, Administraţia Străzilor a cheltuit, numai pe studii de consultanţă, de fezabilitate pentru instalarea de semafoare şi marcaje rutiere şi studii de fezabilitate şi consultanţă pentru reabilitarea străzilor peste 130 de milioane de euro, se arată în studiul dat publicităţii sâmbăta trecută.

citeste tot articolul

2010-11-15 | Romania Libera | Carla Popa
Bucureştiul ar putea ramane fără o treime din spaţiu verde

Bucureştiul va pierde o treime din spaţiul verde, dacă se va aplica noua formă a OUG 114 din 2007 cu modificările aferente, este concluzia la care au ajuns luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi reprezentanţii mai mult ONG-uri, care militează pentru aplicarea acestei ordonanţe în vechea variantă. "În legătură cu această ordonanţă, am adresat o scrisoare Parlamentului şi am cerut să fie admisă prezenţa mea la Comisia administrativ-teritorială şi la cea de Mediu - la Camera Deputaţilor şi la Senat -, pentru ca oamenii atunci când votează să o facă în cunoştinţă de cauză'', a spus Oprescu, atrăgând atenţia că s-ar putea ajunge să se facă ''jaf cu spaţiile verzi''.

citeste tot articolul

2010-11-15 | Romania Libera | Victor Tusan
Contractul pentru Aqua Park, reziliat de PMB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, luni, că municipalitatea va rezilia contractul privind construirea complexului Aqua Park în Tineretului, pentru că s-a săturat "de atâtea tromboane din partea investitorilor", potrivit NewsIn. Edilul-şef intenţiona rezilierea contractului încă de la jumătatea lunii iulie, când s-a declarat nemulţumit de faptul că proiectul stagnează de doi ani de zile. Proiectul Aqua Park trebuia dezvoltat pe cinci hectare de teren din parcul Tineretului, în urma unei asocieri dintre Primăria Capitalei, prin intermediul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), şi o firmă privată. Complexul urma să includă restaurant de lux, club de noapte, patinoar, bar, bazine de înot şi centru de spa şi fitness.

citeste tot articolul

2010-11-14 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Primăria Capitalei plăteşte 65.000 de euro ca să verifice cum s-a construit în oraş

Edilii Bucureştiului sunt dispuşi să plătească aproximativ 65.000 de euro ca să vadă ce imobile nu trebuiau construite şi ce spaţii verzi au dispărut, în ultimii 20 de ani, din oraş. Astfel, Primăria Capitalei va plăti 281.000 de lei (aproximativ 65.300 de euro) pentru un audit al dezvoltării urbane în Bucureşti, prin care vrea să afle ce s-a greşit la elaborarea şi aprobarea unor planuri urbanistice zonale, astfel încât erorile să fie evitate pe viitor.

citeste tot articolul

2010-11-14 | Evenimentul Zilei | Feri Predescu
Demolări la Vox Maris din Costineşti

Echipe de muncitori, coordonate de reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi Turismului şi de inspectori ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii (ITC) Constanţa demolează în această după-amiază o pasarelă construită ilegal de administratorii clubului Vox Maris din Costineşti.

citeste tot articolul

2010-11-14 | Adevarul | Oana Balan
Scandalul Cathedral Plaza continuă: Millenium cere anularea deciziei Curţii de Apel Suceava

Millenium Building Development a introdus astăzi o contestaţie în anulare și cerere de suspendare a executării deciziei pronunţată de Curtea de Apel Suceava, în ceea ce priveşte ilegalitatea autorizaţiilorde construcţie ale turnului Cathedral Plaza, construit la doar opt metri de zidurile Catedralei „Sfântul Iosif” din Bucureşti.

citeste tot articolul

2010-11-13 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Viitorul bulevard Uranus îşi face loc spre parlament

Pentru construirea "noului Magheru", care va face legătura între Piaţa Victoriei şi Palatul Parlamentului, se demolează clădiri istorice. Oamenii se plâng că banii sunt puţini şi ajung greu la ei. O parte din imobilele protejate de pe strada Buzeşti au fost deja demolate. În ciuda protestelor societăţii civile, urmează să fie pusă la pământ şi o casă în care a locuit o perioadă Mihai Eminescu, situată la numărul 5. Pe aici îşi va face loc viitorul bulevard Uranus, care va face legătura între Piaţa Victoriei şi zona Palatului Parlamentului. Autorităţile au venit cu buldozerele peste oameni, chiar dacă municipalitatea nu ştia sigur dacă sumele au fost virate în conturi sau dacă s-a clarificat cine este proprietar şi cine chiriaş şi dacă imobilele- monument au fost declasificate. Locuitorii spun că autorităţile se grăbesc şi pentru că, pe tot timpul iernii, legea nu le mai permite autorităţilor să evacueze din case oamenii.

citeste tot articolul

2010-11-13 | Adevarul | Oana Balan
Oprescu vrea să facă Bucureştiul port la Dunăre

În timp ce Bucureştiul „se scaldă” în veşnica problemă a traficului, primarul general al Capitalei are planuri mari de dezvoltare a oraşului: îşi propune să întindă zona metropolitană până la Dunăre, continuând astfel un proiect al lui Nicolae Ceuaşescu.

citeste tot articolul

2010-11-13 | Romania Libera | Dana Ilie
Bucureştiul, traversat de şoferi de la nord la sud într-un sfert de oră

Acest lucru va putea fi posibil după finalizarea diametralei rutiere nord-sud, a declarat Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit NewsIn. Diametrala va face legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa George Coşbuc, cu traversare subterană a dealului Parlamentului.

citeste tot articolul

2010-11-11 | Adevarul | Silviu Bruma
Cad casele în centrul Capitalei

INFRASTRUCTURĂ Primăria Capitalei a început demolările masive pentru construirea Bulevardului Uranus. Două imobile de pe strada Buzeşti au fost dărâmate aseară, după ce alte patru au fost puse la pământ din august până în prezent. Autorităţile susţin că până la sfârşitul lui 2011, va fi gata primul tronson de la Victoriei până la Vasile Pârvan.

citeste tot articolul

2010-11-10 | Adevarul | Aura Clara Marinescu
Spitalul Colţea renaşte din ruine după 11 ani

Saloanele unităţii sanitare veche de peste 300 de ani au fost reabilitate, iar întreaga clădire a fost salvată de la prăbuşire. Pe Bulevardul I.C. Brătianu nr.1, peste 300 de muncitori lucrau de zor, astăzi, la ultimele finisaje ale faţadelor şi interioarelor. În trei luni, toate corpurile spitalului vor fi date în folosinţă.

citeste tot articolul

2010-11-10 | Adevarul | Ana-Maria Niculae
Bucureştiul va avea al treilea mall, ca mărime, din Europa

The Colosseum va fi construit în sectorul 1 al Capitalei, pe şoseaua Chitila, de dezvoltatorul român Nova Imobiliare. La finalizarea proiec­tu­lui, centrul comer­cial şi parcul de retail The Colosseum vor cuprinde 190.000 mp de spaţii destinate comerţului detailist, cu peste 480 magazine şi 8.500 locuri de parcare, scrie România Liberă. Centrul va fi construit pe o suprafaţă de 620.000 mp din zona şoseaua Chitilei. Investiţia pentru dezvoltarea întregului proiect va depăşi 350 milioane de euro.

citeste tot articolul

2010-11-08 | Evenimentul Zilei | f.a.
Litigiul în cazul Cathedral Plaza continuă

Dezvoltatorul Millenium Building Development a atacat hotărârea Curţii de Apel Suceava, prin care construcţia Cathedral Plaza a fost declarată ilegală, şi susţine că va cere daune de 22 de milioane de euro fie de la Arhiepiscopie, fie de la primărie.

citeste tot articolul

2010-11-04 | Evenimentul Zilei | Maria Craus
Monument pentru victimele comunismului

Primăria Iaşi a investit 526.000 de lei pentru realizarea unui monument închinat victimelor regimului comunist pe care îl va inaugura pe 12 noiembrie. Lucrarea realizată de artistul Vasile Leondar, sub coordonarea criticului de artă Valentin Ciucă, a fost amplasată în Parcul Mitocul Maicilor, vizavi de statuia Independenţei, la cererea Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici.

citeste tot articolul

2010-11-04 | Adevarul | Ana-Maria Niculae
Aeroportul Băneasa va intra în renovare

Compania Națională de Aeroporturi a demarat procedurile de licitație pentru reorganizarea interioară a terminalului Aeroportului Băneasa. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 815.000 euro. Aeroportul Băneasa va fi reorganizat și modernizat, potrivit unui anunț de participare afișat în sistemul electronic de achiziții publice, scrie Realitatea. Lucrările nu vor afecta traficul pe aeroport. Una din condițiile contractului fiind ca lucrările să fie derulate fără afectarea capacității operaționale.

citeste tot articolul

2010-11-03 | Jurnalul National | Simina Stan
Monument lângă Guvern: ţeapa din Piaţa Victoriei

Vila Oromolu din Bulevardul Aviatorilor numărul 8, singura ce a supravieţuit intervenţiilor cu pretenţii de urbanizare a Pieţei Victoria din anii '80, atrage atenţia trecătorilor, întrucât pare a nimănui, cu toate că este situată în imediata apropiere a sediului Guvernului. Clădire-monument istoric, reşedinţa Oromolu este una dintre "casele cu destin schimbător" din Bucureşti pentru care strălucirea de altădată a devenit aproape intangibilă, fiind naţionalizată, retrocedată, vândută, ipotecată, incendiată şi, în prezent, aparent abandonată. Proprietar este firma SC Central AH Pioneer SRL, al cărei administrator a fost până în august 2010 investitorul imobiliar Alexander Hergan.

citeste tot articolul

2010-11-03 | Adevarul | Ana-Maria Niculae
Pasajul Basarab a fost traversat pentru prima dată de la un capăt la altul

Lucrările la pod înaintează de la o săptămână la alta şi constructorii speră ca acesta să fie gata până în luna februarie. Însoţit de ziarişti, primarul Sorin Oprescu a traversat pasajul, în această dimineaţă, de la un capăt la celălalt. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a traversat Pasajul Basarab în această dimineaţă, pe jos, pentru prima dată de la începerea lucrărilor. Edill şef a inspectat stadiul lucrărilor şi a ajuns la concluzia că acestea sunt aproape gata, iar în măsura în care vremea va va fi mai bună se va lucra la finisaje.

citeste tot articolul

2010-11-01 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Fabricile comuniste, posibile case pentru tineri

Fostele fabrici şi hale industriale abandonate ar putea fi reabilitate după modelul docurilor londoneze şi transformate în imobile de garsoniere destinate tinerilor aflaţi la început de drum. La fel şi casele vechi din administrarea primăriilor, care ar urma să fie compartimentate în locuinţe sociale, de dimensiuni mai mici, astfel încât viitorii chiriaşi să şi le poată permite.

citeste tot articolul

2010-11-01 | Jurnalul National | Paula Anastasia Tudor
A început de ieri să cadă câte-o stradă, acum a stat

Strada Traian din Constanţa, pe o porţiune de patru blocuri pe o parte şi un început de mall pe cealaltă, e în pericol de prăbuşire, susţine directorul Inspectoratului de Stat în Costrucţii Constanţa, George Chiru. Strada e amplasată pe valea portului, verde şi împădurită până în vara lui 2007, când un investitor a îngrădit-o pe partea dinspre faleză, a smuls copacii şi arbuştii şi a început să sape. Urma să construiască acolo un mall, mai mare decât malul, care avea şi menirea să ţină pământul.

citeste tot articolul

2010-11-01 | Jurnalul National | Monica Andrei Capatos
Constanda vrea 200 de milioane de euro

Şapte ani de scandal, de procese, de suspiciuni, de acuze. Atât a trecut de când Costică Constanda (foto) a intrat în posesia a 33.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei. Între timp a renunţat la zona verde şi a primit la schimb 28.000 de metri pătraţi în Satul Francez. Când totul părea rezolvat, o răsturnare de situaţie agită şi mai rău apele. Mai nou, afaceristul a dat în judecată şi a cerut 200 de mi¬lioane de euro primarului general, Sorin Oprescu, care ulterior i-a chemat în garanţie pe consilierii ge¬nerali.

citeste tot articolul

2010-11-01 | Adevarul | Aura Clara Marinescu
Statuia lui Carol I, din nou în faţa Palatului Regal

Monumentul ecvestru care-l înfăţişează pe Regele Carol I şi pentru care statul român a plătit aproape 3 milioane de euro este montat zilele acestea în faţa Muzeului Naţional de Artă, fostul palat Regal. Astfel, statuia care imită modelul create de artistul croat Ivan Mestrovici în 1939 şi topit de comunişti în 1948, revine după 62 de ani în peisajul bucureştean.

citeste tot articolul

2009-11-30 | Adevarul | Raluca Curteanu
Referendum pentru dărâmarea clădirii Cathedral Plaza

Bucureştenii vor decide soarta clădirii Cathedral Plaza, în urma unui referendum organizat în zona în care se doreşte ridicarea clădirii de birouri, a declarat, marţi, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12