Revista presei decembrie 2010

de Catiusa Ivanov

2011-01-21 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves, Oana Dan
Flori şi iarbă de 30.000 de euro pe căminele din Regie

Primăria Capitalei a alocat 30.500 de euro pentru un proiect-pilot prin care se caută soluţii pentru "înverzirea" acoperişurilor blocurilor şi clădirilor publice din Bucureşti. Municipalitatea a angajat firma Blizzard Design, care - în schimbul sumei de 105.825 de lei (aproximativ 30.500 de euro) - va trebui să găsească soluţii pentru plantarea de flori, arbuşti şi iarbă pe acoperişuri, astfel încât să nu afecteze terasele blocurilor din oraş.

citeste tot articolul

2011-01-16 | Romania Libera | Maria Cocuti
Oprescu vrea să cheltuie 23 de milioane de euro pentru panouri cu iarbă şi iederă pe Dâmboviţa

Sorin Oprescu vrea să cheltuie aproape 23 de milioane de euro pentru panouri cu iederă, iarbă, ventilatoare, becuri şi panouri fotovoltaice pe care să le monteze pe malurile Dâmboviţei, scopul fiind ameliorarea calităţii aerului şi "îmbunătăţirea micro-climatului" din jurul canalului râului, informează Mediafax. Proiectul aparţine Primăriei Capitalei şi va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de vineri.

citeste tot articolul

2011-01-10 | Romania Libera | Mara Matei
Casa Eliad din Bucureşti, restaurată cu 3,5 milioane de euro

Primăria sectorului 3 va investi aproape 15 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro) în lucrări de conservare, restaurare şi punere în valoare a Casei de Cultură Eliad, monument istoric de clasa A de pe strada Mircea Vodă, conform unui anunţ de participare, informează NewsIn. După cum se arată în documentele ataşate caietului de licitaţie, în prezent, se evidenţează în mod deosebit starea structurală extrem de gravă a acoperişului clădirii principale, la care se adaugă degradarea învelitorii de tablă, complet ruginite şi cu zone lipsă pe suprafeţe extinse.

citeste tot articolul

2010-12-29 | Jurnalul National | f.a.
Şapte biserici din Olt, monumente istorice, în pericol de prăbuşire

Bisericile de lemn din localităţile Poboru şi Topana, ambele monumente istorice şi datând din prima parte a secolului XIX, au nevoie urgentă de restaurare, fiind în stare avansată de degradare. Specialistul în monumente istorice din cadrul Direcţiei pentru Patrimoniu Cultural Olt, Gheorghe Iorga, a declarat, astăzi, că biserica de lemn din satul Cornăţelu (comuna Poboru) datând din 1812 şi biserica de lemn din satul Gojgărei (comuna Topana) ctitorită în 1818, precum şi alte cinci biserici monument istorice din judeţ se află în stare de colaps.

citeste tot articolul

2010-12-28 | Evenimentul Zilei | Feri Predescu
"Taxă de paragină" pe litoral

Pentru creşterea gradului de atractivitate a staţiunilor din sudul litoralului, consilierii locali din Mangalia au aprobat, la propunerea primarului Mihai Claudiu Tusac, perceperea "taxei de paragină". Sursa: Andreea DogarTaxa se va aplica din 2011, iar sumele obţinute vor constitui, conform notei de fundamentare, "venit cu destinaţie specială care va fi folosit pentru promovarea turismului din zona de sud a litoralului". Cei vizaţi de această taxă sunt comercianţii, persoane fizice sau juridice, care deţin în proprietate construcţii lăsate în paragină în staţiunile aferente municipiului Mangalia.

citeste tot articolul

2010-12-27 | Evenimentul Zilei | Georgeta Petrovici
Plimbări pe Bega, din 2011

Anul care vine la Timişoara s-ar putea inaugura “bulevardul verde", un traseu pe canalul Bega care va traversa oraşul. În vara anului viitor, Primăria Timişoara va cumpăra şase ambarcaţiuni de tip vaporetto pentru transport urban. Direcţia Apelor Banat a semnat un protocol de asociere cu administraţia locală în proiectul "Bulevardul verde".

citeste tot articolul

2010-12-27 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Sorin Oprescu, obligat să-l repună în funcţia de arhitect şef al Capitalei pe Adrian Bold

Fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold, a câştigat procesul intentat Primăriei Municipiului Bucureşti, în urma demiterii lui în iulie 2008. Instanţa a obligat municipalitatea nu doar să-l repună în funcţie pe Bold, ci să-i şi achite toate drepturile salariale cuvenite de la data demiterii sale, cu tot cu dobânzile aferente. Sursa: Răzvan VălcăneanţuConcret, pe 22 decembrie, cu trei zile înainte de Crăciun, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să menţină soluţia pronunţată de Tribunalul București privind desființarea deciziei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care s-a dispus destituirea lui Adrian Bold din funcţia de arhitect şef al Municipiului Bucureşti, începând cu 21 iulie 2008.

citeste tot articolul

2010-12-23 | Evenimentul Zilei | Ciprian Iancu
Aqualand de 10 milioane de euro la Deva

Autor: Hunedorenii pot petrece Sărbătorile de Iarnă într-un mod inedit: în complexul Aqualand deschis săptămâna aceasta la Deva. Investiţia de 10 milioane de euro cuprinde în special bazine pentru copii şi fel de fel de saune. Inaugurarea este umbrită însă de conflictul pe care primăria îl are de aproape un an cu câţiva locuitori din zonă, nemulţumiţi în principal de zgomotul produs de instalaţiile complexului.

citeste tot articolul

2010-12-18 | Evenimentul Zilei | f.a.
Se inaugurează "Căruţa cu Paiaţe", din faţa Teatrului Naţional

Ansamblul "Căruţa cu Paiaţe", inagurat mâine, va fi alcătuit din 16 personaje, printre care Miţa, Veta, Farfuridi, Mamiţa şi Pristanda, dar şi creatorul acestora - Ion Luca Caragiale. Primarul General, Sorin Oprescu, va participa mâine a dezvelirea ansamblului monumental "Caragialiana – Caruţa cu Paiaţe", care va fi amplasat în faţa Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale".

citeste tot articolul

2010-12-18 | Jurnalul National | Loreta Popa
La pas prin vechiul Bucureşti

Proiectul „Bucureştiul într-o zi” şi-a propus reaşezarea valorilor patrimoniului naţional şi turistic în ordinea lor firească, aşa cum se cuvine unei capitale europene. Puţini sunt cei care mai iau la pas oraşul, cei care mai văd în el „Micul Paris” de altădată. Dialogul pe care îl reproducem în cele ce urmează i-a avut protagonişti pe distinşii academicieni Constantin Bălăceanu-Stolnici şi Răzvan Theodorescu, apropiaţi ai proiectului „Bucureştiul într-o zi”.

citeste tot articolul

2010-12-15 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Panourile publicitare ar putea fi autorizate în Capitală numai de Municipalitate

Primăriile de sector nu vor mai putea decide unde şi cine va putea amplasa un panou publicitar, potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu care va fi discutat vineri de către aleşii generali. Sursa: Mihai ȘoicaAmplasarea mijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va face doar după organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, se arată în regulamentul pentru autorizarea şi construirea reclamelor, care va fi analizat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

citeste tot articolul

2010-12-14 | Romania Libera | Dana Ilie
Edilii Capitalei vor putere absolută în privinţa reclamelor amplasate în oraş

Amplasarea mijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va face doar după organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, se arată în regulamentul pentru autorizarea şi construirea reclamelor, care va fi dezbătut vineri de consilierii generali, potrivit NewsIn. Licitaţiile privind numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare şi distanţele dintre acestea vor fi organizate în baza unor studii de amplasament întocmite de Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei, conform regulamentului.

citeste tot articolul

2010-12-12 | Evenimentul Zilei | Ionuţ Fantaziu
Străzi inundate de lumina Soarelui la miezul nopţii

O firmă îşi luminează incinta cu stâlpi dotaţi cu panouri fotovoltaice. Cu 1 milion de euro poţi instala 1.000 de stâlpi stradali, şi primăriile ar scăpa definitiv de facturile la energie electrică. Energia produsă cu ajutorul Soarelui intră cu greu în casele românilor. Cei care se ocupă de vânzarea şi montarea panourilor fotovoltaice spun că sunt foarte mulţi care se arată interesaţi, pun întrebări, le-ar surâde ideea, însă nu revin. Unul dintre motive este neîcrederea românilor în tehnologia fotovoltaică, în faptul că, în practică, lucrurile nu stau la fel cum sunt prezentate pe hârtie.

citeste tot articolul

2010-12-12 | Evenimentul Zilei | Mihai Şoica
Lacurile sărate din Cluj, revitalizate cu bani europeni

Complexul balnear de la Cojocna, judeţul Cluj, funcţionează aproape la capacitate maximă chiar dacă iarna bate la uşă. Reţeta succesului: fonduri europene utilizate pentru modernizarea Băilor Sărate, în prezent aici funcţionând singurul bazin acoperit cu apă sărată încălzită din Transilvania.

citeste tot articolul

2010-12-12 | Romania Libera | Dana Ilie
Edilii bucureşteni dau 150.000 de euro pentru supervizarea lucrărilor la două pasaje

Primăria Municipiului Bucureşti va plăti circa 648.000 de lei (150.000 de euro) pe servicii de consultanţă pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a două pasaje supraterane Mihai Bravu - Splaiul Unirii, conform unui anunţ de licitaţie, informează NewsIn. În prezent, intersecţia dintre Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii este una la nivel, semaforizată, iar din cauza creşterii numărului de autovehicule în trafic, blocajele au devenit frecvente, spun edilii. Primăria vrea să realizeze o legatură între Calea Văcăreşti şi Şoseaua Mihai Bravu, propunând realizarea a doua pasaje rutiere pe Şoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii, câte unul pentru fiecare sens. Legătura dintre Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii se va menţine în continuare prin intermediul benzilor existente la nivelul solului. Liniile de tramvai care leagă Şoseaua Mihai Bravu de Calea Văcăreşti vor rămâne la nivelul actual.

citeste tot articolul

2010-12-11 | Romania Libera | Mariana Cocuti
Demolări la miezul nopţii: Primăria a dărâmat un imobil care apare pe lista monumentelor istorice

Locuitorii din zonă au fost indignaţi de zgomotul produs de utilaje. Au sunat imediat la Poliţie, însă oamenii legii nu au făcut decât să dea o amendă pentru perturbarea liniştii publice, potrivit Realitatea.net Neregulile nu se opresc însă aici. Reprezentanţii ONG-urilor susţin că imobilul face parte din ansamblul arhitectural "Ştirbei Vodă'', care se află pe lista monumentelor istorice.

citeste tot articolul

2010-12-06 | Evenimentul Zilei | Andreea Dogar
Cetatea Sucidava de la Dunăre, încremenită în proiect

Rămăşiţele cetăţii Sucidava, locuită întâi de daci, apoi de romani, se zăresc şi astăzi, după 2.000 de ani, pe o movilă de pământ din cartierul Celei al oraşului Corabia de la Dunăre. În lipsa unor investiţii în restaurarea cetăţii, ea nu este vizitată decât de 800 de oameni pe an, panourile informative ruginesc din cauza ploilor, iar localnicii mai fură uneori din materialele de protecţie ale monumentelor.

citeste tot articolul

2010-12-04 | Romania Libera | Mara Matei
Pod hobanat peste Dâmboviţa, de 138 de milioane de euro

Au demarat lucrările la podul hobanat ce face parte din proiectul prin care Splaiul Independenţei va fi legat de de Autostrada Bucureşti-Piteşti, potrivit NewsIn. Din 2013, bucureştenii vor încă o variantă de a ieşi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, după ce Primăria Capitalei a demarat lucrările la proiectul Penetraţie Splaiul Independenţei - A 1, în valoare de 138 de milioane de euro. "Pe cei care doresc să plece în partea de vest, noua cale rutieră îi va scoate pe A1″, a spus primarul general, Sorin Oprescu.

citeste tot articolul

2010-12-04 | Romaia Libera | Mara Matei
Oprescu a lansat programul "Bucureştiul turistic"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a lansat sâmbătă programul "Bucureştiul turistic", prin care îşi propune să pună în valoare potenţialul bucureştean şi să marcheze traseele lui turistice, informează Agerpres. "Vrem să punem în valoare potenţialul bucureştean al teatrelor, să avem târguri de sărbătorile tradiţionale şi să ne gândim la un târg anual pentru a prezenta oferta oraşului nostru. Am început să pregătim materiale pentru ambasade pentru a putea face Bucureştiul şi mai cunoscut decât este el. Am constatat că cei care lucrează în MAE şi au funcţii importante în străinătate suferă de acest lucru că nu au informaţia despre oraş şi ţară, în general", a spus Oprescu sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

citeste tot articolul

2010-12-04 | Romania Libera | Victor Tursan
Bucureşti: Edilii au cheltuit doar o treime din banii pentru investiţi iîn primele 9 luni ale anului

Primăria Capitalei a folosit, în primele nouă luni ale anului, doar 193,581 milioane lei pentru investiţii, banii fiind din împrumturile externe, deşi prevederile bugetare erau de 664,395 milioane lei, conform documentelor municipalităţii, citate de NewsIn. Practic, 470,813 milioane lei au rămas în conturile muncipalităţii, din care 182 milioane lei trebuiau să fie folosiţi pentru investiţii în unităţi de învăţământ, iar 154 de milioane, pentru investiţii în transporturi.

citeste tot articolul

2010-12-03 | Jurnalul National | Violeta Fotache
Funcţionari de la Cadastru implicaţi în tranzacţii ilegale cu terenuri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şI Terorism (DIICOT) au declanşat vineri, la vedere, operaţiunea de prindere a mai multor persoane, printre care se află şI trei funcţionari publici, implicate în tranzacţionarea ilegală a unor terenuri şI imobile din centrul municipiului Iaşi.

citeste tot articolul

2010-12-02 | Adevarul | Emilia Sava
Un hotel de 46 metri va fi construit în centrul Capitalei

Proiectul turnului a fost avizat in sedinţa din 30 noiembrie a Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei. Acesta va fi amplasat în curţile clădirilor de la intersecţiile Eminescu-Dorobanţi şi Dorobanţi-Broşteanu.

citeste tot articolul

2010-12-01 | Adevarul | Elena Irimia
Bucureşti: Se deschise un nou mall în Capitală

Investiţia se ridică la suma de 150 de milioane de euro. Companiile CD Capital Partners şi Benevo Capital Corporation care vor dezvolta proiectul Victoria City Center printr-un join-venture, au anunţat că au obţinut PUZ-ul pentru centrul comercial ce va fi construit pe terenul de 5 ha al fostei fabrici textile Dacia, în Bucureştii Noi.

citeste tot articolul

2010-12-01 | Adevarul | Elena Irimia, Simona Soare
Statuia regelui Carol, mâzgălită cu vopsea roşie în ziua în care trebuia să fie inaugurată. Vandalii i-au cerut demisia primarului Oprescu

Statuia ecvestra care îl reprezintă pe Regele Carol I din Piaţa Revoluţiei, a fost vandalizată astăzi, în ziua în care ar fi trebuit să fie inaugurată. Persoane necunoscute au scris pe soclu mesaje pentru Oprescu. Statuia este mâzgălită pe două părţi ale soclului. Pe partea frontală, sub placuţa pe care este trecut numele Regelui Carol I, este scris cu vopsea roşie "Cinste lui", iar pe partea laterala stânga este scris "Domnule Oprescu, de ce nu e gata stadionul naţional, cum aţi promis? Demisia?!".

citeste tot articolul

2010-12-01 | Adevarul | Ana-Maria Niculae
Case ANL în curtea Muzeului Aviaţiei

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au anunţat, ieri, că lucrările la cele peste 3.500 de locuinţe sociale vor începe în primăvara lui 2011. Blocurile de locuinţe vor fi ridicate în Capitală, în curtea Muzeului Aviaţiei şi pe Strada Aurului, precum şi în oraşul ilfovean Pantelimon.

citeste tot articolul

2010-12-01 | Gandul | Maria Manoliu, Ionut Morariu
Fabrica de făcut bani din Centrul Istoric. Oprescu promite că termină Lipscanii până de Crăciun. Harta celor şase străzi care vor fi finalizate

De azi ar trebui să reînceapă lucrările pentru finalizarea a şase străzi din Centrul Vechi al Capitalei, începând cu Lipscanii. Ele vor fi gata până la Crăciun, spune primarul Oprescu Primele şase străzi din Centrul Istoric al Bucureştiului vor fi gata până la Crăciun, a spus, pentru gândul, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Îmi place formidabil cum arată Centrul Istoric. Şase străzi vor fi gata până la Crăciun", a spus Oprescu.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12