Revista presei iulie 2012

de Florin Bălteanu

2012-07-23 | Portalul National de Administratie Publică | 
Municipiul Sighişoara a primit Premiul Europei 2012, în premieră pentru România

În cadrul Festivalului Sighişoara Medievală, sâmbătă, preşedintele subcomisiei Premiului Europei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Sir Alan Meale şi primarul oraşului german Hunfeld, dr. Eberhard Fennel, au înmânat primarului oraşului, Ioan Dorin Dăneşan, Premiul Europei 2012.

citeste tot articolul

2012-07-23 | Capital | Alexandru Urzică
Prima licitaţie din România pentru o casă independentă energetic: Preţul de pornire este 50.000 €

Casa solară Prispa, construită de 40 de studenţi români pentru concursul Solar Decathlon Europe din Madrid, va fi scoasă la licitaţie joi, 26 iulie la ora 20:00 în parcarea magazinului Leroy Merlin unde a fost asamblată. Preţul de intrare în licitaţie este de 50.000 de euro, deşi valoarea estimată a casei este de 125.000 de euro, potrivit promotorilor proiectului.

citeste tot articolul

2012-07-20 | Portalul National de Administratie Publica | 
Consilierii judeţeni din Caraş-Severin vor să menţină în funcţiune calea ferată Oraviţa - Anina

"Consilierii judeţeni din Caraş-Severin şi-au dat, joi, acceptul de principiu, în vederea acordării subvenţiilor necesare transportului feroviar de călători, pe secţia de cale ferată Oraviţa - Anina, [...]"

citeste tot articolul

2012-07-19 | Mediafax | 
Braşov: O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit după ce a căzut o bucată de tencuială peste ei

O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit, joi seară, după ce au fost lovite de o bucată de tencuială care s-a desprins de pe o clădire din centrul vechi al municipiului Braşov. [...] Oamenii care locuiesc în zonă spun că de aproape o săptămână se lucrează la acoperişul clădirii de pe strada Lungă. Cu toate acestea, locul nu este împrejmuit sau nu există mesaje de avertizare.

citeste tot articolul

2012-07-19 | Adevărul | Ştefan Matei
Primul parc solar din Bucureşti

Parcul Solar Icpe cuprinde laboratoare ştiinţifice de cercetare, sală de conferinţe, infrastructura tehnică pentru caracterizarea materialelor şi subansamblelor, show-rooms, echipamente şi sisteme energetice funcţionale din domeniile: fotovoltaic (toate tipurile de tehnologii: monocristalin, policristalin, thin-film), sisteme solare auto-orientabile (tracker), solar-termic, eolian, pompe de căldură, sisteme de iluminat cu LED stand-alone (off grid), echipamente pentru mobilitate electrică.

citeste tot articolul

2012-07-19 | Jurnalul Naţional | 
Ponta a inuagurat autostrada Bucureşti-Ploieşti şi tronsonul Cernavodă - Medgidia: "Este important să vedem de ce s-au întârziat şi pierdut finanţări"

"Mă bucur că s-a început autostrada pe vremea guvernului Tăriceanu şi se termină pe vremea guvernului Ponta şi mă bucur că cine spunea că n-avem nevoie de autostrăzi în România a greşit. Oricum, spre să fie multe alte lucruri pe care să le inaugurăm în perioada următoare. Am râs de cei care ne povesteau de mii de kilometri şi după aceea inaugurau trei metri de nicăieri spre nicăieri. E important să vedem de ce s-au întârziat, de ce s.au pierdut finanţări pentru că a fost un dezastru în ultimii ani şi sper să-l îndreptăm", a declarat Ponta după tăierea panglicii.

citeste tot articolul

2012-07-18 | Portalul National de Administratie Publica | 
România riscă amenzi de zeci de milioane de euro din cauza unor contracte atribuite de fostul primar al sectorului 3

[...] "Pe 12 iunie am primit un telefon şi un mail de la domnul subsecretar de stat Horaţiu Răzvan Radu, care mi-a atras atenţia că ANRMAP nu a răspuns unei solicitări oficiale a MaEur [Ministerul Afacerilor Europene] cu privire la un posibil caz de infringement. Solicitarea era înregistrată la ANRMAP încă din 3 aprilie 2012, în baza unei adrese plecate de la MaEur, se pare în 28 martie 2012. Statul român avea obligaţia să răspundă CE într-un termen limită de 10 săptămâni (31 mai - n.r.), care nu a fost respectat. De ce nu s-a întreprins niciun demers în vederea verificării sesizării primite din partea CE prin intermediul unui sistem de comunicaţii electronice - EU Pilot- nu pot eu să vă răspund. Solicitarea era în instituţie din data de 3 aprilie şi, până în 12 iunie, nu s-a mişcat nicio hârtie în legătură cu acest caz de infringement care poate să aibă consecinţe foarte grave pentru bugetul statului român. Evident, dacă statul român va trebui să plătească, vinovaţii vor trebui să plătească", a precizat [preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Dan] Vlădescu. [...] "Practic, s-au organizat nişte licitaţii cu încălcarea dispoziţiilor legale care erau chemate să asigure transparenţa. Transparenţa înseamnă că o procedură odată iniţiată trebuie să fie cunoscută atât de operatorii economici din România, dar şi de cei din UE. Prin acest mecanism de spargere a contractului în mai multe contracte s-au eludat dispoziţiile legale care obligau autoritatea contractantă să publice anunţul de participare nu numai în SEAP, dar şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", a conchis şeful ANRMAP. [...]

citeste tot articolul

2012-07-12 | Adevărul | Vlad Ignat, Diana Toea, Florin Stoican
Incendiu extrem de violent lângă o benzinărie, în Capitală. Clădirea de birouri distrusă de flăcări îi aparţine unui irakian

[...] Incendiul este deosebit de periculos din cauza faptului că în apropiere se află și o benzinărie. În plus, flăcările au produs foarte mult fum negru, "des și toxic", potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București. [...]

citeste tot articolul

2012-07-12 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Cum se iau decizii în noul CGMB. „Nu am votat pentru că așa ni s-a spus. Nu a vrut Oprescu”

[...] „Bucureștenii nu mai trebuie să deranjeze aleșii generali”. Aceasta este concluzia la care au ajuns cetățenii care au participat la ședința Consiliului General al Capitalei de ieri. Astfel, acestora le-a fost amenajată o sală la mezanin, în care pot urmări ședința Consilului la televizor. Tot de acolo vor lua cuvântul, în caz că vor fi acceptați să vorbească. Mai mult, două televizoare din sala de consiliu arată, în timp real, ce se întâmplă la mezanin. Întrebați de ce s-a luat această decizie, gardienii au explicat că „nu era loc în sală pentru bucureșteni și se crea gălăgie. Așa este este mai bine. E liniște și nu mai se crează gălăgie”. [...]

citeste tot articolul

2012-07-07 | România Tv | 
Un depozit din Voluntari a fost mistuit de flăcări. Focul stins după 8 ore VIDEO

Incendiul de la depozitul din Voluntari a fost stins după opt ore de pompieri, primele investigaţii relevând faptul că patronii spaţiului nu deţineau autorizaţii, iar focul ar fi izbucnit de la instalaţia electrică. Clădirea depozita încălţăminte de cauciuc şi haine, materiale care au înteţit incendiul.

citeste tot articolul

2012-07-07 | Pro Tv | 
Incendiu puternic in Tg. Mures. Un depozit si fatada unui bloc, afectate de flacari

Incendiul care a cuprins, sambata dupa-amiaza, un depozit si fatada [n.r.: termoizolata prin placare cu polistiren expandat] unui bloc din Targu Mures a fost stins de pompieri, fara a exista raniti, insa doua persoane care su suferit atacuri de panica au primit ingrijiri medicale.

citeste tot articolul

2012-07-06 | Adevărul | Adrian Dădârlat
Magistrala 5 de metrou, extinsă până în Domneşti

„Avem în vedere încă o etapă de extindere a acestei linii de la staţia Valea Ialomiţei către cartierul ANL Brâncuşi şi mai departe către Domneşti, probabil că în această toamnă vom avea studiul de fezabilitate gata şi să facem o extensie la contractul pe care îl avem” a spus Udrişte.

citeste tot articolul

2012-07-05 | HotNews.ro | Catiusa Ivanov
O cladire de peste 100 de ani, de langa Scoala Franceza, la un pas de demolare

O cladire de peste o suta de ani de pe strada Cristian Tell, nr 16-16A, vis-a-vis de Scoala Franceza, este la un pas de demolare. Beneficiarii, societatea Romtal Invest, au depus deja actele pentru obtinerea autorizatiei de desfiintare, iar pe teren este aprobat un Plan Urbanistic Zonal care permite construirea unui bloc de parter si cinci etaje. Vila, in care ar fi locuit Dimitrie Ghika, este lasata in paragina de cativa ani, acum aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.

citeste tot articolul

2012-07-05 | dcnews.ro | Elena Badea
Metoda Assan: Incendiu puternic la fosta fabrică Mătasea Populară, de pe Popa Nan

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seară, la fosta fabrică de confecții, cunoscută sub numele de Mătasea Populară, situată pe strada Popa Nan din sectorul 2 al Capitalei. Pompierii, prezenți la fața locului, fac eforturi să stingă flăcările, care se înalță la peste 30 de metri înălțime.

citeste tot articolul

2012-07-04 | Evenimentul Zilei | Antoaneta Etves
Cum a încercat Oprescu să demoleze ilegal fântâna de la Universitate

Mai mulți angajați ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, care demontau gardurile și băncile din zona fântânii din Piața Universității, au plecat în această dimineață la venirea poliției. Angajații ALPAB au confirmat ca nu au o autorizație pentru efectuarea lucrărilor, potrivit președintelui sociației „Salvați Bucureștiul”, Nicușor Dan.

citeste tot articolul

2012-07-03 | Adevărul | Adrian Dădârlat
Cum vor arăta noile staţii de metrou spre Otopeni. Şi călătorii de pe Magistrala 5 vor beneficia de staţii moderne

Viitoarele staţii de pe Magistrala 6 de metrou, care va lega Bucureştiul de Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” din Otopeni, au fost deja schiţate de arhitecţi. „Adevărul” vă prezintă cum vor arăta aceste staţii, care au un design ultramodern, futurist. [...] Şi călătorii care vor circula pe Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon vor beneficia de staţii moderne. Potrivit proiectului actual, Magistrala 5 va avea nu mai puţin de 23 de staţii. Dintre acestea, zece staţii vor fi pe primul tronson, care este acum în lucru, şi anume cel dintre Eroilor şi Drumul Taberei. Cele zece staţii sunt: Drumul Taberei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Celibidache, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor.

citeste tot articolul

2012-07-01 | Adevărul | I.B.
Buzău: Casa cu Blazoane, de la Chiojdu, salvată de Uniunea Arhitecţilor

"Casa datând de la sfârşitul secolului 18, refăcută parţial la începutul secolului al 19 lea este cunoscută sub numele de Casa cu Blazoane. O locuinţă superbă, o capodoperă a arhitecturii noastre naţionale şi cu mare valoare în orizontul european. Importanţa ei derivă din mai multe surse ale valorii. Întâi este o casă străveche pentru mediul nostru sătesc, am spus sfârşitul secolului al 18 lea. În al doilea rând din punct de vedere arhitectural este o capodoperă de echilibru şi de plasticitate. Acum, aşa cum este se pot bănui cu greu valenţele pe care casa le-a avut şi le va redobândi în urma procesului de restaurare. O volumetrie echilibrată, o dinamică volumetrică de toată măiestria modelată şi modulată. O decoraţie aş spune eu luxuriantă pentru vremea aceea, decoraţie în stucatură, pe plafon, pe pereţi pe exterior, printre care şi cele 5 elemente decorative circulare, blazoane. În centrul acestui şir de blazoane tronează şi va trona vulturul bicefal care este emblema bazileilor bizantini şi care a ajuns într-un lung periplu până la Chiojd şi cu semnificaţia de rigoare", explică arhitectul Călin Hionărescu.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12