Revista presei iulie 2014

de Florin Bălteanu

2014-07-31 | The Epoch Times Romania | Loredana Diacu
Sute de copaci tăiaţi în Parcul Lumea Copiilor. Cetăţenii care avertizează poliţia, ameninţaţi cu amenzi

Peste 200 de copaci au fost doborâţi joi în Parcul Lumea Copiilor/tineretului, în beneficiul unui investitor privat care construieşte un complex de vile pe o suprafaţă de parc retrocedată în condiţii dubioase. Zeci de vecini ai parcului au ieşit în stradă, în încercarea de a opri tăierea copacilor, efectuată ilegal, fără aviz de defrişare. Pentru gestul lor cetăţenesc, oamenii au fost intimidaţi şi ameninţaţi cu amenzi.

citeste tot articolul

2014-07-31 | administratie.ro | Agerpres
Primarul municipiului Satu Mare susţine impozitarea suplimentară a imobilelor neîngrijite sau abandonate

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, susţine impozitarea suplimentară a terenurilor şi clădirilor aflate în paragină sau neîngrijite, afirmând că această propunere a fost transmisă prim-ministrului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea prin intermediul Asociaţiei Municipiilor.

citeste tot articolul

2014-07-30 | totb.ro | 
Vocile copiilor din Ferentari

Anca: Această poză am făcut-o pe stradă, în spatele unui bloc. În locul acela am numărat 10 seringi. O dată am văzut o fetiță de 3-4 ani care a căzut și s-a înțepat în mână.

citeste tot articolul

2014-07-30 | B365 | Nicoleta Vieru
Bucureștiul, lăsat pe avarie de o greșeală a M. de Finanțe - Primăria rămâne fără jumătate din buget

Primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a tras un semnal de alarmă miercuri: Există riscul opririi funcționării orașului din cauza unei greșeli a Ministerului de Finanțe referitoare la cotele defalcate din TVA, în urma căreia Bucureștiul nu va mai primi 500 de milioane de lei anul acesta, adică jumătate din bugetul de funcționare a Primăriei.

citeste tot articolul

2014-07-29 | B365 | Nicoleta Vieru
Piața Revoluției va fi reamenajată. Pasaj subteran și parcare pe sub Calea Victoriei

O altă propunere vizează posibilitatea racordării în subteran a circulației pe direcția Știrbei Vodă - Calea Victoriei - Bd. Gh. Magheru. "Decizia oportunității construirii pasajului subteran va fi luată cu ocazia dezbaterilor în vederea întocmirii temei de concurs. S-ar putea lua decizia reamenajării pieței în 2 etape, cu pasajul în etapa a doua. În varianta construirii pasajului Piața ar putea deveni integral pietonală", a explicat pentru B365.ro arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu.

citeste tot articolul

2014-07-29 | romaniacurata.ro | Mihai Goţiu
VIDEO: Cele mai importante momente din dezbaterea publică de la Roșia Montană. NERECOMANDAT MINORILOR

Vezi cele mai importante momente ale dezbaterii publice de la Roșia Montană, de luni, 28 iulie 2014, legată de viitorul plan urbanistic al localității. Momente memorabile cu primarul Eugen Furdui și Sanda Lungu.

citeste tot articolul

2014-07-28 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Sindromul parcarii unde vrea muschiul meu in Bucuresti: cum a fost distrus spatiul pietonal de la Sf. Gheorghe si cum risti sa te calce tramvaiul din cauza masinilor parcate pe trotuar

In 2009, Primaria Capitalei a cheltuit cateva sute de mii de euro pentru a amenaja trotuarele si statiile de tramvai de la terminalul Sf. Gheorghe, aflat intre Piata Unirii si Piata Universitatii. Astazi, dalele de granit si piatra cubica cu care au fost pavate zonele destinate pietonilor arata ca dupa bombardament, fiind distruse de zecile de masini care parcheaza in aceasta zona, dar si de firmele care administreaza retele edilitare si nu aduc trotuarul la forma initiala dupa ce intervin sa repare avariile. Sutele de pietoni care tranziteaza zilnic zona, fie se strecoara cu greu printre masini, fie merg pe linia de tramvai expunandu-se accidentelor.

citeste tot articolul

2014-07-28 | romaniacurata.ro | Mihai Goţiu
LIVE TEXT din Roșia Montană. România Curată a transmis dezbaterea publică pe planul urbanistic general. Tensiuni si momente memorabile, la cald

România Curată se va afla la Roșia Montană și, începând cu ora 10.00, vă va ține la curent cu cele mai importante luări de poziție care vor fi exprimate și cu imagini de la această dezbatere.

citeste tot articolul

2014-07-28 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Protest pentru salvarea Parcului Tineretului: Cetatenii au incercat sa opreasca betonierele care veneau la santierul din parc

Circa 20 de persoane, cetateni care locuiesc vizavi de santierul din Parcul Tineretului, unde un investitor privat vrea sa ridice un cartier de vile cu doua etaje si mansarda, au incercat miercuri sa opreasca betonierele care veneau la santier. Oamenii incearca astfel sa salveze spatiul verde, nemultumiti fiind ca autoritatile nu intervin sa opreasca lucrarea, desi arborii pe care se ridica acum cladirile au fost defrisati ilegal in ultimele luni, fara aviz de la Primaria Capitalei. Jandarmeria a intervenit pentru a face loc betonierelor, spun protestatarii.

citeste tot articolul

2014-07-28 | Timpul.md | Ana Gherciu
Monument demolat „conform legii”

În cazul nostru, obiectul de pe strada 31 August 1989 nr. 103, este înregistrat în registrul de Monumente a Republicii Moldova și este protejat prin lege, respectiv nu poate fi demolat. „Ceea ce s-a întâmplat aici este o încălcare din partea tuturor - și Consiliul, și APL-ul care eliberează actul permisiv au încălcat legea. În 2006, demolarea nu putea fi permisă, doar restaurarea în volumul existent. Trebuiau să indice ce trebuie făcut prin recomandări clare și nu să coordoneze proiectul în proces de lucru”, afirmă Ion Ștefăniță.

citeste tot articolul

2014-07-25 | Timis ONLINE | A.S.
Primaria Timisoara, exemplu de ASA NU: a lasat o cladire sa se prabuseasca!

Cum îşi face Primăria Timişoara, instituţie care ar trebui să fie preocupată de clădirile urbei, datoria de proprietar? Nu prea bine, judecând după cum arată unele imobile pe care le are în proprietate, care au ajuns o ruşine a oraşului. Deşi pare poate greu de crezut, clădirea cu nr. 35 de pe strada Ştefan cel Mare, pe care o puteţi vedea în imagini, cu acoperişul prăbuşit şi ziduri dărâmate, devenită un adevărat focar de infecţie, aparţine Primăriei Timişoara, susţine viceprimarul Traian Stoia. Iar cazul nu este singular.

citeste tot articolul

2014-07-24 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Un bloc de 4 etaje ar putea apărea pe un spațiu verde dintre două blocuri din zona Bucur Obor din Capitală. Vecinii cer autorităților să nu aprobe proiectul

Un bloc de 4 etaje ar putea aparea pe un spatiu verde de pe str. Masina de Paine nr. 2C din sectorul 2 al Capitalei, intre doua blocuri ridicate in perioada comunista. Proiectul a fost deja avizat de Primaria sectorului 2, desi locatarii din cele doua blocuri vecine se opun. Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local. Vecinii ameninta ca, daca autoritatile aproba proiectul, il vor ataca in instanta.

citeste tot articolul

2014-07-23 | Ziarul Financiar | Mirabela Tiron
Ministerul Transporturilor vrea să reducă cu 40% dimensiunea reţelei de cale ferată

„În timp ce toate ţările europene investesc în dezvoltarea infrastructurii feroviare, noi vrem să o reducem cu 4000 de kilometri. Nu este normal. În Europa media este de 51 de kilometri de cale ferată la mia de kilometri pătraţi, la noi este acum de 46 de kilometri la mia de kilometri pătraţi. Dacă se închid 4000 de kilometri de cale ferată, ajungem la doar 26 de kilometri de cale ferată la mia de kilometri pătraţi“, este de părere Ştefan Roşeanu, fost director general al CFR Călători în perioada 2012-începutul lui 2013.

citeste tot articolul

2014-07-23 | romaniacurata.ro | Roxana Wring
Alertă în Modrogan! RA-APPS scoate la vânzare un parc istoric protejat de lege

RA-APPS încearcă să vândă, pentru a treia oară, o parte din Parcul Filipescu (descris în anunțul RA-APPS aparut pe site-ul instituției ca fiind ”Sere de flori și răsaduri cu terenul aferent”). Cu încăpăţânare, în ciuda faptului că la primele două licitaţii cu strigare nu s-a depus nicio ofertă. Terenul aparține monumentului istoric Vila Brâncoveanu[1], Aleea Modrogan nr.1, sediul Partidului Democrat Liberal. S-ar părea că investitorii cunosc mai bine legea şi le este mai frică de încălcarea ei decât oficialilor de la Regie. Pe bună dreptate, pentru că terenul în cauză, rezultat, cel mai probabil, din dezmembrarea parcelei istorice protejate, nu este construibil.

citeste tot articolul

2014-07-23 | Curierul Național | Adrian Ungureanu
Cetatea Braşovului, scoasă la vânzare de proprietarul care nu vrea să o restaureze

Aro Palace vrea să o vândă cu 3,5-4 milioane euro şi negociază cu Primăria Braşovului Reprezentanţii companiei estimează cheltuielile cu reabilitarea zidurilor la 2,5-3 milioane de euro Restaurantul din Cetate nu generează suficienţi bani pentru a acoperi costurile de reabilitare

citeste tot articolul

2014-07-23 | actualdecluj.ro | Mihai Hendea
Primarul de Cluj sfidează urbanismul “cu ușile închise” promovat de Dragnea

Țigănaș a mai precizat că transparența trebuie susținută și de eficiență din partea Direcției de Urbanism care se traduce în timpul de avizare sau de răspuns cu privire la solicitările venite de la beneficiarii privați. „Problema primăriei clujene este aceea de a rezolva solicitările mai repede, într-un timp de procesare acceptabil și prognozat, pe care toți să îl poată lua în calcul. Dacă această problemă a fluenței proceselor de aprobare a planurilor urbanistice se rezolvă, procesul de consultare publică va putea fi menținut cu succes. În cazul în care promotorii investițiilor nu organizează ei consultarea publică o poate face primăria, dar cred că poate percepe costurile care să acopere resursele necesare. În orice caz municipiul Cluj – Napoca trebuie să progreseze la capitolul managementul proceselor de aprobare și autorizare în urbanism și construcții, o temă importantă în ansamblu, nu numai referitoare la consultările publice. Dacă va exista voința politică în acest sens se va putea progresa, în caz contrar nu sunt șanse”, a atras atenția Șerban Țigănaș.

citeste tot articolul

2014-07-22 | Mining Watch Romania | 
Băița Crăciunești – proiectul cu cianuri numărul 3 al României

Titularul proiectului este aceeași companie minieră care deține și proiectul Certej. Deva Gold S.A este deținută de Eldorado Gold (80%) (prin subsidiara Deva Gold Barbados Ltd.) şi Minvest Deva (<20%). De altfel, decizia subliniază efectul cumulativ al celor două proiecte – proiectul va furniza materie primă, care se va procesa în cadrul uzinei de la Certej. Zăcământul este evaluat la 50 de tone de aur ce sunt programate a fi extrase pe o perioadă de patru ani, cel mai probabil prin flotație (tehnologie ce presupune utilizarea cianurii). Decizia nu face nicio referire directă la depozitarea șlamului cu cianuri și metale grele rezulat în urma procesării. Este de așteptat să se folosească iazurile de decantare planificate pe Valea Măcrișului pentru proiectul Certej.

citeste tot articolul

2014-07-22 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Cum își bat joc autoritățile locale de mii de bucureșteni plătitori de taxe și impozite: Inițiativa Prelungirea Ghencea

Situatia din Prelungirea Ghencea e povestea a mii de bucuresteni, platitori de taxe si impozite, ignorati de primarie si lasati sa piarda sute de ore anual intr-un trafic ucigator. Care e motivul? In 2007, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat circa 400 milioane de lei pentru largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la 3 benzi pe sens plus trotuare de cinci metri, pana la limita administrativa a orasului. In 2013, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, promitea ca lucrarile vor incepe in 2014 si se vor finaliza in 2016. Desi au trecut aproape 8 ani de cand a inceput sa se discute despre acest proiect, pana acum nu s-a facut nimic.

citeste tot articolul

2014-07-22 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Sorin Oprescu: Academia de Tenis din complexul sportiv "Lia Manoliu" va fi gata in septembrie

Academia de Tenis din complexul sportiv "Lia Manoliu" va fi gata in septembrie, a anuntat, marti, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Facilitatea va avea 6 terenuri de tenis si 1.152 locuri pentru spectatori. Investitia este facuta de Primaria Capitalei, din bugetul local, si se ridica la circa 1 milion de euro. Lucrarile au demarat la inceputul lunii iulie si sunt executate de asocierea de firme Unicon SA si Asix Design.

citeste tot articolul

2014-07-21 | Ziarul Financiar | Mirabela Tiron
Indicatorul dezinteresului pentru calea ferată: Din 2005 circulaţia directă pe linia Bucureşti - Giurgiu a fost întreruptă după prăbuşirea podului de la Grădiştea. Proiectul este în faza de „revizuire a studiului de fezabilitate“

De nouă ani trenurile de pasageri şi cele de marfă trebuie să circule pe o rută ocolitoare, ceea ce înseamnă costuri suplimentare şi o durată mai mare a călătoriei. [...] „Distanţa pe care trebuie să o parcurgă acum trenurile pe Bucureşti-Giurgiu este dublă din cauză că nu s-a efectuat nicio lucrare pentru recons­trucţia podului de la Grădiştea. În fiecare an s-a vorbit începerea lucrărilor, însă nu se vede nimic. Transportatorii suportă costuri suplimentare din cauză că trebuie să meargă pe rute ocolitoare“, spune Iulian Măntescu, inginer feroviar. Acest pod nu asigura doar legătura directă dintre Bucureşti şi Giurgiu ci şi pe cea cu Iaşi-Bacău-Adjud, fiind parte din coridoul IX pan-european (Moscova-Kiev-Chişinău-România). „Avem obligaţia faţă de Comunitatea Europeană de-a moderniza acest tronson ce face parte din coridorul IX“, a adăugat el.

citeste tot articolul

2014-07-21 | OAR București | 
Noutăţi privind Casa Enescu

În acest sens, Filiala Bucureşti a O.A.R. a deschis la Banca Raiffeisen, sucursala Victoria, următoarele conturi de donaţii: cont în lei: RO43 RZBR 0000 0600 1676 3741, cont în euro: RO42 RZBR 0000 0600 1676 3759, care vor fi utilizate exclusiv pentru salvarea imobilului. [...] Până în prezent în conturile menţionate mai sus a fost colectată suma de 10520 lei. [...] În continuare se caută donaţii de materiale: lemn, folie şi unelte (lopeţi, cazmale, ciocane, fierăstrău, cleşti...) – va fi întocmită o listă de materiale necesare.

citeste tot articolul

2014-07-21 | Asociația Salvați Dunărea și Delta | 
Scrisoare deschisă pentru Parcul Natural Văcărești

În data de 6 iulie 2014 a încetat perioada legală de consultare publică în vederea aprobării Hotărârii de Guvern care instituie regimul de arie protejată în zona Văcărești. [...] În acest context, vă reamintim că orice întârziere are efecte negative asupra ecosistemului Văcărești. Vă prezentăm mai jos câteva pericole care amenință în continuare zona și care pot fi preîntâmpinate o dată cu aprobarea Hotărârii de Guvern: [...]

citeste tot articolul

2014-07-21 | Gândul | Adriana Stanca
Povestea fermecătoarei Case Macca din Bucureşti: de 100 de ani în proprietatea statului român, nici măcar o dată restaurată

De minim 2 milioane de euro ar fi nevoie pentru restaurarea Casei Macca, apreciază acad. Vulpe.

citeste tot articolul

2014-07-18 | Ziarul Financiar | Mirabela Tiron
România are a opta reţea feroviară din UE, dar printre cele mai îmbătrânite. „Degeaba o avem dacă nu o modernizăm“

În ultimii 20 de ani statul nu a avut ca prioritate investiţiile în calea ferată. „Pe o cale ferată electrificată consumul de energie este mai redus, poluarea se reduce, de aceea este important să se investească în electrificare. La noi, după 90 s-au făcut puţine lucrări de electrificare. Transportul pe calea ferată nu a fost clar o prioritate. În ţările din vest se pune accent pe construcţia şi modernizarea căilor ferate din mai multe motive: se degrevează mare parte din traficul auto, se reduc emisiile poluante, dar şi costurile de transport sunt mai mici“, spune Marius Doru, director de marketing al IMSAT, companie de instalaţii şi automatizări industriale, controlată de grupul francez SNEF. „În 25 de ani în România s-au făcut doar reparaţii curente, iar câteva segmente din culoarul 4 au fost modernizate, însă nu la standardele europene, care prevăd o viteză maximă de 200 km/h, ci la 160 km/h“, a mai precizat el.

citeste tot articolul

2014-07-18 | B365 | Miruna Bardulete
Pistă de biciclete de trei metri pe Calea Victoriei. Când vor fi gata lucrările

O parte din zona pietonală din Piaţa Arthur Verona a fost ocupată ilegal de o firmă, care a demarat o construcţie pe spaţiul public, fără să aibă autorizaţie pentru aceasta. Iniţiatorii au fost somaţi, miercuri, să demoleze construcţia ilegală.

citeste tot articolul

2014-07-17 | romaniacurata.ro | Mihai Goţiu
De ce mi-e drag primarul din Roșia Montană. Pe bune

Și de asta mi-e drag domnul primar din Roșia Montană. Pentru că ferindu-se de procedurile care ar fi permis participarea publică la ședința de Consiliu Local, deschide calea altor proceduri, tot publice, dar de această dată în fața instanțelor judecătorești în care va fi contestată legalitatea deciziei de marți și a planului urbanistic general în sine.

citeste tot articolul

2014-07-15 | B365 | Nicoleta Vieru
Pistă de biciclete de trei metri pe Calea Victoriei. Când vor fi gata lucrările

A început amenajarea pistei pentru biciclete pe Calea Victoriei. Bicicliștii vor avea la dispoziție o bandă unică, pe partea stângă a străzii (pe sensul dinspre Piața Victoriei către Universitate) pe care se va circula în ambele sensuri. Banda destinată bicicliștilor va avea o lățime de trei metri și va fi separată de carosabil printr-o bordură înaltă de 10 centimetri. Lucrările de reamenajare de pe Calea Victoriei vor fi terminate pe 15 septembrie. Până acum au fost lărgite și pavate cu piatră o mare parte dintre trotuare. Pe unele secțiuni însă, stâlpii de iluminat ocupă aproape jumătate din trotuarul ce nu a mai putut fi lărgit, iar pe alte segmente, trotuarul a fost mărit, însă pe mijloc au fost montați bolarzi de piatră.

citeste tot articolul

2014-07-12 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Primaria Capitalei a sesizat organele de ancheta in cazul demolarii casei de peste 100 de ani de pe str. Semilunei. Lucrarile nu au fost oprite

"Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Control a Directiei de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, a efectuat verificari pe teren in data de 10.07.2014, la imobilul din str. Semilunei nr. 1. Pentru acest imobil institutia noastra a emis Autorizatia de Construire nr. 183/1226399/02.04.2014 prin care s-a aprobat executarea lucrarilor de construire pentru "consolidarea, supraetajarea si reamenajarea constructiei de locuit Sp+P existenta", care va avea in final regim de inaltime Sp+P+1Ep. Avand in vedere ca prevederile autorizatiei de construire mai sus mentionata nu se respecta, incalcandu-se astfel prevederile Legii nr.50/1991, reprezentantii institutiei noastre au sesizat organele de urmarire penala, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2. Aceasta fapta constituie infractiune si este sanctionata cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda", se arata intr-un raspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

citeste tot articolul

2014-07-12 | Adevărul | Cristina Răduță
Internet gratuit în parcurile din Sectorul 1 al Capitalei

Începând din această vară, Primăria Sectorului 1 a introdus reţea gratuită de wireless în patru dintre parcurile pe care le administrează: Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română) şi Regina Maria.

citeste tot articolul

2014-07-12 | Adevărul | Cristina Răduță
Scandalul iscat în jurul turnului Cathedral Plaza ajunge din nou la Traian Băsescu

„De un an şi jumătate există o decizie irevocabilă de demontare a clădirii Cathedral Plaza, iar atitudinea reprezentanţilor statului român nu s-a schimbat cu nimic. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curţii de Apel Ploieşti, sentinţa civilă nr. 2520/28.06.2012 a Tribunalului Dâmboviţa a fost confirmată ca irevocabilă, astfel încât “construirea fără autorizaţie valabilă, îndreptăţeşte la demolare şi corespunde unui interes public (...) edificarea imobilului de birouri în imediata vecinătate a celor două monumente istorice de valoare naţională şi universală afectează protecţia acestor lăcaşuri de cult” (Catedrala Sf. Iosif şi Palatul Mitropolitan), după cum arată judecătorii. Clădirea ilegală este încă în picioare, iar decizia de desfiinţare nu a fost pusă încă în aplicare de către autorităţile în drept“, explică conducerea Arhiepiscopiei.

citeste tot articolul

2014-07-11 | Ziarul Financiar | Mirabela Tiron
În 25 de ani nu am construit niciun kilometru de cale ferată

ZF începe campania „Opriţi dezastrul de la calea ferată!“ prin care cere autorităţilor responsabile să repare şi să modernizeze liniile de cale ferată pentru ca trenurile să circule cu viteze normale, să renoveze gările lăsate în paragină, să ajusteze programul de mers al trenurilor la nevoile reale ale pasagerilor, să aducă transportul pe calea ferată la standarde europene, să vină cu o strategie clară de dezvoltare pe termen lung.

citeste tot articolul

2014-07-10 | Adevărul | Cristina Răduță
Cum a ajuns Casa Poporului să fie pictată pe strada Xenofon, singura în trepte din Bucureşti

„Sunt opt munumente semnificative ale Bucureştiului. Printre acestea se numără Opera Română, Arcul de Triumf, Muzeul de Artă şi Casa Poporului“, a spus artista care a decorat strada. De asemenea, până în acest moment strada a fost vizitată de sute de curioşi dornici să vadă cum arată treptele după ce au fost pictate.

citeste tot articolul

2014-07-09 | metropotam.ro | 
Sunteti asteptati sambata, 19 iulie, la marsul "Oras accesibil pentru oameni"

Marsul Oras pentru oameni are ca scop evidentierea problemelor legate de infrastructura dedicata mersului pe jos, cu care se confrunta pietonii orasului, mai ales persoanele cu dizabilitati (locomotorii, auditive, vizuale) si cele cu mobilitate redusa (varstnicii, parintii cu copii in carucior, copiii).

citeste tot articolul

2014-07-09 | romaniapozitiva.ro | Andra Calenic
Asociația Komunitas organizează cea de-a 2-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, in CARTIERUL TEI

În weekendul 11-13 iulie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tei, pe strada Teiul Doamnei nr. 19 (în faţa Oficiului Poştal nr. 38) cea de-a 2-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM. În fiecare dintre cele trei zile, AcUM va funcţiona între orele 11-21.

citeste tot articolul

2014-07-09 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Parcarea din Piaţa Universităţii, mai scumpă cu 40% pe oră. De ce a fost majorat preţul

Potrivit lui Mihail Antol, în prezent, parcarea este ocupată, în medie, în proporţie de două treimi. "Gradul de ocupare a crescut încet, dar relativ constant, de la inaugurarea parcăriI. În prezent, gradul de ocupare se apropie de previziunile noastre, fiind acum în jur de 65%, desigur cu fluctuaţii importante, în funcţie de intervalele de timp şi/sau de alţi parametri. Situaţia din week-end este diferită faţă de cea din restul săptămânii. De asemenea, mai există şi fluctuaţii sezoniere sau generate de starea vremii, de sărbătorile legale etc", a mai declarat, pentru B365.ro, Mihail Antol.

citeste tot articolul

2014-07-08 | romaniacurata.ro | 
Vino miercuri alături de Nicușor Dan să cerem împreună un SMURD care să stopeze demolările și construcțiile ilegale

Mâine (miercuri, 9 iulie 2014), Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, va da citire unei declarații de presă pe scările Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice. Vino și tu să-l susții în demersurile lui de a stopa demolările și construcțiile ilegale.

citeste tot articolul

2014-07-08 | Adevărul | Cristina Răduță
Dunărea şi Mureş, primele două metrouri de tip CAF, intră în circulaţie miercuri pe Magistrala 2

Primele două trenuri de metrou, Dunărea şi Mureş, realizate de firma CAF Spania vor fi puse în funcţiune cu călători miercuri, 9 iulie. Acestea vor circula pe Magistrala 2 de metrou şi au o capacitate de 1.200 de călători.

citeste tot articolul

2014-07-07 | romaniacurata.ro | Mihai Goţiu
SFIDARE: Galeriile romane din Roșia Montană au fost excluse de autorități din planurile pentru viitorul localității! (FOTO-DOCUMENTE

Din studiile de fundamentare ale soluțiilor propuse pentru un nou Plan Urbanistic General (PUG) al localității Roșia Montană lipsesc cele mai importante elemente ale patrimoniului cultural de aici: Munții Cârnic și Orlea. În Cârnic și Orlea se află cea mai mare parte a celebrelor galerii romane, precum și o rețea fabuloasă de galerii din perioadele medievale, moderne și contemporane. Mai mult, în cadrul aceslorași studii de fundamentare, abuzurile autorităților publice și ale RMGC sunt folosite ca argumente în favoarea proiectului minier!

citeste tot articolul

2014-07-02 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Proiectul imobiliar care propune construirea unui bloc de 34 metri inaltime in spatele Palatului Stirbey de pe Calea Victoriei a venit pentru aprobari la Primaria Capitalei

Proiectul imobiliar care prevede construirea unui centru comercial si a unui bloc de 7 etaje in spatele Palatului Stirbey de pe Calea Victoriei a fost discutat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de la Primaria Capitalei, initiatorii dorind obtinerea avizului de urbanism, un pas important pentru aprobarea proiectului. Proiectul nu a fost aprobat, proiectantii urmand sa vina cu un alt proiect, au precizat pentru HotNews.ro surse din cadrul Comisiei. Reamintim ca in urma cu doi ani, Primaria Capitalei a secretizat deciziile Comisiei Tehnice de Urbanism.

citeste tot articolul

2014-07-02 | PMB | comunicat de presă
Primarul General, Sorin Oprescu, a prezentat Conceptul Integrat de Parcari din centrul orasului, in cadrul vizitei sale la parcarea subterana de la Intercontinental

Centrul Bucurestiului ofera mai multe locuri de parcare decat multe orase europene si vorbim aici despre peste 6.500 de locuri. Cele doua parcari subterane, Universitate si Intercontinental (care este in curs de reabilitare), pun la dispozitia soferilor in jur de 1400 de locuri, mai sunt si parcarile de la Unirea si Cocor, cu aproximativ 1100 de locuri, iar pe strada sunt alte 4.200 de parcari. In Bruxelles, de exemplu, vorbim de 4000 de locuri, in centrul Vienei sunt 2.300 de locuri de parcare, iar in Barcelona in jur de 5.000.

citeste tot articolul

2014-07-02 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Sorin Oprescu: Parcarea subterana de la Intercontinental va fi modernizata pana in toamna. Atunci vor incepe lucrarile si la parcarea subterana de 370 locuri de pe str. Edgar Quinet

Sorin Oprescu a prezentat miercuri si strategia de parcare pentru zona centrala. In prezent, municipalitatea are in zona centrala 4.200 de locuri de parcare trasate pe strada. Acestora se adauga cele doua parcari supraterane private de la Unirea si Cocor ce insumeaza 1170 de locuri de parcare, parcarea subterana de la Universitate - 420 de locuri si parcarea de la Intercontinental, aflata acum in realibitare - 1000 de locuri. Astfel, in prezent sunt in centrul Capitalei 6790 locuri de parcare. "Centrul Bucurestiul se afla peste media europeana din punctul de vedere al locurilor de parcare din centru. Bruxelles are 4.000 de locuri de parcare in centru, centrul Barcelonei - 5.200 de locuri, Viena - 2.300 de locuri", sustin reprezentantii municipalitatii.

citeste tot articolul

2014-07-02 | Adevărul | Cristina Răduță
Infochioşcurile din Bucureşti vor fi rebranşate la reţeaua de curent electric. Cât a plătit Primăria Capitalei pentru cumpărarea lor

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au decis în anul 2006 să cumpere o sută de infochioşcuri, care ar fi trebuit să realizeze Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor. Astăzi, pe străzile Capitalei se găsesc 33 de infochioşcuri, majoritatea vandalizate, care vor fi rebranşate la reţeaua de curent electric, după cum susţin reprezentanţii PMB.

citeste tot articolul

2014-07-01 | Digi24 | 
Parcări subterane în parcuri. ONG-urile spun că hectare întregi de verdeață ar fi distruse

Primăria Capitalei vrea să schimbe faţa oraşului şi are planuri mari pentru următorii 10 ani. Bulevardul Unirii ar urma să se transforme în zonă de agrement, iar trei parcuri şi o piaţă din centrul oraşului vor fi desfiinţate pentru a se construi parcări. Deocamdată, proiectul în valoare de 200 de milioane de euro nu are finanţare.

citeste tot articolul

2014-07-01 | Digi24 | 
Protest în centrul Iaşiului pentru replantarea teilor

Câteva zeci de persoane au protestat, din nou, în fața Palatului Roznovanu și au cerut primăriei să replanteze cei 70 de tei tăiați de pe Bulevardul Ștefan cel Mare în urmă cu un an și jumătate. Într-un plic uriaș organizatorii au strâns mesaje de la aproximativ 500 de ieșeni și l-au depus la registratura Primăriei în speranța că va ajunge la primarul Gheorghe Nichita.

citeste tot articolul

2014-07-01 | B365 | Nicoleta Vieru
Spectacol ca în Las Vegas oferit de fântânile din Unirii: Sincron de jeturi de apă și lumini

Spectacol grandios, luni seară, executat în Piața Unirii de fântânile arteziene. Jeturile de apă și luminile, toate s-au sincronizat într-o reprezentație specială. Este vorba de un proiect al Primăriei Capitalei în cadrul căruia au fost modernizate cu elemente de ultima generație fântâna principală din Piața Unirii, dar și alte trei fântâni situate spre Palatul Parlamentului. Toate sunt controlate din calculator și sunt dotate cu senzori de ultimă generație. Luni seară, reprezentanții municipalității au făcut probele noilor instalații, iar spectacolul ar putea deveni permanent peste o lună, când investiția va fi inaugurată.

citeste tot articolul

2014-07-01 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Radiografia dezastrului de la RADET: datorii de 3,5 miliarde lei. Primaria vrea sa transforme regia autonoma in companie, dar nu da solutii pentru eficientizare

Primaria Capitalei a afisat pe site, luni, studiul de oportunitate pentru transformarea RADET din regie in societate comerciala in vederea fuziunii cu ELCEN Bucuresti. Documentul prezinta situatia dezastruoasa in care se afla RADET: datorii de circa 3,5 miliarde de lei, circa 85% din reteaua de distributie si transport nu este modernizata, iar anul trecut s-au produs peste 4.000 de avarii. Asta in conditiile in care Primaria Capitalei da in fiecare an peste jumatate de miliard de lei pentru subventionarea regiei. Studiul insa nu prezinta si solutii pentru redresarea RADET. Mai exact, nu se precizeaza valoarea investitiilor care trebuie facute, cum va evolua pretul gigacaloriei si daca subventia platita de municipalitate se mentine la acelasi nivel. In plus, toti cei 3678 de angajati vor fi preluati de noua companie.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12