Revista presei noiembrie 2014

de Florin Bălteanu

2014-11-30 | România Curată | Catiuşa Ivanov
Societatea civilă ”de cartier”. Studiu de caz: Norvegia

“Primele cluburi de cartier au fost fondate în secolul XIX – 1870-1880 în special în suburbiile orașelor mai mari din Norvegia și erau preocupate în a obține reparații ale drumurilor, îmbunătățirea rețelei de canal, apă, iluminat public și alte obiective de acest gen. O creștere a acestor grupuri a avut loc în ultimii 30 de ani. Nu avem din păcate o situație clară a numărului de asociații de cartier și ne bazăm doar pe rapoarte ale primarilor. În 1982 erau 4000 de astfel de grupuri, iar în 2012 numărul lor s-a dublat (la o țară cu o populație de aproximativ 5 milioane de locuitori – n.r.). Mărimea medie a lor este de circa 150 de persoane. Unele sunt mai mari cu până la 300 de membri, altele mai mici. În general este vorba despre un membru din fiecare locuință din zonă. Ele sunt foarte puternice în zonele suburbane și în zonele care s-au urbanizat recent. Sunt mult mai puține în zonele rurale și în centrele orașelor”, a explicat Harald Koht în cadrul prezentării studiului „Buna Guvernare în Norvegia văzută de la firul ierbii”.

citeste tot articolul

2014-11-30 | HotNews | Catiuşa Ivanov
​Peste 50 de cetățeni au protestat duminică lângă zidul de beton făcut de Primăria sectorului 3 pe bd. Unirii și au cerut instituției să oprească betonarea sectorului

Peste 50 de persoane au protestat duminica langa zidul de beton realizat de Primaria sectorului 3, pe un spatiu verde de bd. Unirii, in cadrul lucrarilor de reamenajare a trotuarelor de pe aceasta artera. Cetatenii au cerut reprezentantilor Primariei sa demoleze zidul si sa stopeze betonarea atat a acestui bulevard cat si a altor spatii verzi din sector. Reamintim ca Primaria sectorului 3 a desfiintat o banda de spatiu verde pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, decizie aspru criticata de cetateni si de societatea civila. In plus, au fost criticate elementele de decor puse aici de Primarie - pergole roz si mov si statuia unui unicorn.

citeste tot articolul

2014-11-28 | România Curată | Silvia Vrinceanu
Cum e respectată Legea 52 de unele CJ-uri și prefecturi: “zero dezbateri”, dar “instruiri profesionale pentru reprezentanții presei”

Chiar dacă gestionează sume uriașe de bani și au un rol major în deciziile care afectează milioanele de cetățeni din județe, consiliile județene nu excelează la capitolul dezbateri publice și transparență. La întrebarea portalului România Curată au răspuns 21 din cele 41 de CJ-uri solicitate, timpul mediu de răspuns fiind de 12,6 zile.

citeste tot articolul

2014-11-28 | România Curată | Catiușa Ivanov
Nicuşor Dan: ”Primăriile nu respectă legea şi mai grav este că nu respectă nici deciziile judecătoreşti”

”Primăriile din Romania nu sunt transparente în relaţia cu cetăţeanul, nu respectă legea şi mai grav, nici hotărârile judecatoreşti”, a declarat joi Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, în cadrul dezbaterii organizată de Alianţa pentru o Românie Curată cu ocazia lansării Topului Transparenţei ARC şi prezentarea studiului „Buna Guvernare în Norvegia văzută de la firul ierbii”.

citeste tot articolul

2014-11-27 | România Curată | 
TOPUL TRANSPARENȚEI. Află ce instituții locale și centrale ale statului nu au fost în stare să-și descrie activitatea într-un raport

Instituţiile, autorităţile statului nu se grăbesc să răspundă atunci când primesc întrebări referitoare la propria lor activitate. Mai mult, există şi acum, aproape de finele anului 2014, nu mai puțin de 7 ministere care nu au finalizat rapoartele de activitate pentru anul 2013. Şi regăsim aici domenii importante precum: cultură, economie, mediu, tineret și sport, justiție, educație, finanțe. Citiţi mai jos care este rata de răspuns şi gradul de transparenţă al ministerelor, prefecturilor, consiliilor judeţene, primăriilor reşedinţă de județ şi inspectoratelor şcolare judeţene şi care sunt acele instituţii despre care guvernul habar nu are ce fac.

citeste tot articolul

2014-11-27 | B365 | Nicoleta Vieru
Strategia de turism a Capitalei: Autostradă Verde, Muzeu al Comunismului și București.Mobi

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în București - Bucharest Convențion & Visitors Bureau, al cărei membru co-fondator este Primăria Capitalei a pus la punct un program pentru transformarea Bucureștiului într-un "hub turistic". Programul propune amenajarea unei Autostrăzi Verzi, înființarea unui Muzeu al Comunismului la Palatul Parlamentului, dar și crearea unui sistem de orientare pietonală. De asemenea, se propune și crearea unei aplicații pentru Smartphone care să ofere informații utile pentru orientarea turiștilor în Capitală, dar și revitalizarea zonei Calea Victoriei prin lansarea proiectului "Weekend bucureștean". Finanțarea proiectelor va fi asigurată inițial de către Primăria Capitalei, însă și ceilalți 9 membri ai Asociației vor contribui cu 400.000 euro.

citeste tot articolul

2014-11-26 | B365 | Nicoleta Vieru
Oprescu: Anul acesta începem lucrările la Sala Polivalentă și la noul patinoar. PRIMELE IMAGINI

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri că până la sfârșitul anului, dacă vremea o va permite, vor începe lucrările la Sala Polivalentă și la patinoarul artificial din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". Ambele proiecte sunt acum în proces de licitație. Primăria Capitalei a desemnat deja câte un câștigător pentru fiecare proiect, însă rezultatele licitațiilor au fost contestate. Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri, în timp ce noul patinoar va fi unul olimpic cu o capacitate de 3.100 de locuri. În aceeași clădire vor fi amenajate și un bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare și întreținere fizică, dar și un acoperiș verde cu spații pentru pietoni.

citeste tot articolul

2014-11-26 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Guvernul a aprobat realizarea unui pasaj peste Centura București, la ieșirea spre Domnești de pe Prelungirea Ghencea

Guvernul a aprobat miercuri realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea, investitia urmand sa se ridice la circa 58 milioane de euro. Acest pasaj a fost promis de Premierul Victor Ponta inca din 2013. Cetatenii care stau in zona au protestat de mai multe ori in ultimele luni cerand premierului sa isi tina promisiunea, dar si primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, sa largeasca str. Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens.

citeste tot articolul

2014-11-26 | HotNews | Catiuşa Ivanov
DEZBATERE PUBLICĂ Poate fi supra-impozitarea o soluție pentru rezolvarea problemei clădirilor lăsate în paragina? Ce soluții au proprietarii și municipalitățile pentru a curăța fața orașelor

Asociatia Municipiilor din Romania a propus luni Guvernului introducerea in Codul Fiscal a supra-impozitarii cladirilor/terenurilor/siturilor industriale lasate in paragina. Primarii doresc aceasta modificare pentru a scapa de cladirile darapanate si terenurile pline de gunoaie din orase. In Bucuresti, majoritatea cladirilor aflate in paragina sau darapanate se afla in centrul orasului si in zonele istorice, o parte fiind chiar monumente istorice. Printre cele mai cunoscute "ruine" ale Bucurestiului se afla Hanul Solacolu, de pe Calea Mosilor, care sta sa se prabuseasca peste pietoni, un conac de pe Soseaua Kiseleff, numarul 35-37, care este lasat de proprietari sa se prabuseasca, dar si celebra casa de pe str. Visarion 8 care a disparut, fiind lasata de proprietari sa fie furata caramida cu caramida. O alta ruina celebra, de data aceasta o platforma industriala, este Moara lui Asan, care pana acum a fost incendiata de cateva ori. Fie ca nu au bani sa le restaureze, fie ca este rea-vointa, supra-impozitarea cladirilor lasate in paragina ar putea determina proprietarii sa ia o decizie in ceea ce priveste aceste cazuri, spun initiatorii proiectului.

citeste tot articolul

2014-11-26 | Agerpres | Doroteea Purcărea
Discuția asupra fuziunii ELCEN-RADET va fi reluată în viitoarea ședință a Executivului

Guvernul va relua săptămâna viitoare discuțiile asupra fuziunii ELCEN-RADET întrucât a cerut un punct de vedere de la Primăria Generală a Capitalei, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

citeste tot articolul

2014-11-26 | TVR & Biziday | 
Graba strică autostrada

La o săptămână de la inaugurare de campanie electorală, autostrada Sibiu-Orăștie a crăpat pe o lungime de 20m și necesită reparații. Terenul o ia la vale și este posibil ca graba să fi avut rolul ei în stricatul lucrului bine făcut.

citeste tot articolul

2014-11-25 | România Curată | Andreea Petruț
Cum a ajuns Zidul segregării din Baia Mare ”operă de artă”. Reacția UAD Cluj, implicată în scandal

Conducerea UAD Cluj, s-a delimitat public, printr-un comunicat, de acţiunea în cauză, precizând faptul că implicarea sa bine-intenționată în proiectul „Street Art 2014 Baia Mare” a fost deturnată de Primăria Municipiului Baia-Mare. ”Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca își exprimă public regretul pentru modul în care implicarea sa bine-intenționată în proiectul „Street Art 2014 Baia Mare”, inițiat de UAP – Filiala Baia Mare şi Primăria Municipiului Baia Mare, a fost deturnată de aceasta din urmă. Miza implicării UAD în proiect a fost crearea unui context de predare-învăţare în care studenţii noştri să se poată familiariza cu problematicile acţiunii artistice în spaţiul public, precum şi cu rolul artistului în societatea contemporană. Condamnăm ferm modul în care Primăria Municipiului Baia Mare a înţeles să deturneze intenţia educaţională a proiectului mai sus menţionat şi dorim să asigurăm opinia publică că UAD se delimitează în mod categoric de orice acțiune ce nu este conformă principiului non-discriminării, participarea universităţii noastre la proiectul „Street Art 2014 Baia Mare” având loc pe fondul lipsei de informare cu privire la modul în care Primăria Municipiului Baia Mare va instrumenta simbolic acest proiect din spațiul public. [...]" Prof. univ. dr. Radu Solovăstru, rector al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca

citeste tot articolul

2014-11-25 | B365 | Nicoleta Vieru
RADET: De la 1 decembrie, bucureștenii din mai multe zone ale orașului ar putea rămâne fără căldură

Reprezentanții Sindicatului Liber Independent din cadrul RADET avertizează că de la 1 ianuarie 2015 bucureștenii ar putea rămâne fără căldură și apă caldă. Primele probleme ar putea să apară chiar mai devreme, pe 1 decembrie, când RADET ar putea opri furnizarea agentului termic doar în anumite zone ale Capitalei. Motivul principal îl constituie datoria de aproape 3,2 miliarde lei pe care RADET o are față de ELCEN, care va duce la blocarea conturilor RADET în proporție de 100%. Soluția imediată pentru a evita oprirea furnizării agentului termic pentru o mare parte dintre bucureșteni este ca poprirea pe conturi să fie doar în proporție de 50%, iar pe termen lung ca Guvernul să aprobe ordonanța de urgență prin care acțiunile ELCEN să fie transferate către Consiliul General al Municipiului București, spun sindicaliștii.

citeste tot articolul

2014-11-25 | Adevărul | Cristina Răduţă
RADET, bomba cu ceas de la Primăria Capitalei. Bucureştenii riscă să îngheţe în apartamente în această iarnă

„RADET Bucureşti se află în situaţia de blocare a conturilor încă din anul 2009, dar niciodata ca până în acest an când blocarea conturilor de către ELCEN Bucureşti a fost de 100%. Fapt ce a condus ca regia să nu poata să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă şi continuitatea serviciului, acesta fiind un serviciu vital pentru populaţie ce ar trebui să aibă prioritate maximă din partea autorităţilor“, susţin sindicaliştii.

citeste tot articolul

2014-11-24 | Mediafax | Roxana Alexe
Oprescu: Partea cea mai grea la pasajul subteran din Piaţa Presei Libere, aproape finalizată. Cum va arăta pasajul - VIDEO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că partea cea mai grea la pasajul subteran din Piaţa Presei Libere, respectiv primele cinci luni, se apropie de final, iar următoarele patru luni din proiect se va lucra în subteran, fără ca circulaţia să fie afectată.

citeste tot articolul

2014-11-24 | Adevărul | Cristina Răduţă
„Aripi“ de două milioane de euro, în Piaţa Presei din Capitală. Cum arată monumentul ce va fi amplasat în locul statuii lui Lenin

În primăvara anului viitor, în locul fostei statui a lui Lenin din Capitală va fi amplasat un nou monument anticomunist de dimensiuni impresionante pentru care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) plăteşte circa 2 milioane de euro. În replică, arhitecţii susţin că preţul este foarte mare şi că odată cu amenjarea Pasajului subteran Piaţa Presei Libere, zona se va transforma într-una de tranzit, prin care oamenii vor trece grăbiţi.

citeste tot articolul

2014-11-23 | Adevărul | Cristina Răduţă
Cutremurul a lăsat în beznă oraşul Galaţi. Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar în 61 de localităţi din judeţul Galaţi (cu 71.190 de consumatori), fiind afectate 27 de linii electrice şi 944 de posturi de transformare. Echipele Electrica au remediat operativ defecţiunile, toţi consumatorii fiind alimentaţi la ora 22.40. [...] „Căderea de tensiune a afectat şi SC Electrocentrale SA, care nu a mai putut furniza agent termic în municipiul Galaţi. Apa caldă din sistem este recirculată şi se lucrează la remedierea avariei, estimându-se că alimentarea va putea fi reluată în cursul acestei zile. Din fericire nu s-au înregistrat victime, nu s-au produs accidente industriale şi nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate”, a declarat col. Radu Cristinel, ISU Galaţi.

citeste tot articolul

2014-11-22 | Digi24TV | 
Cel mai puternic cutremur din ultimii zece ani. Oraşul Galaţi a rămas fără căldură. Imagini din timpul seismului

"Orice cutremur asociat cu numele 'Vrancea' trebuie să ne facă să ne gândim serios la ce facem și ce nu facem pentru protecția seismică a României și, în particular, a Bucureștiului. Nu avem o strategie de intervenție pentru protecția seismică în România și nu avem un ritm de intervenție acceptabil." (Prof.dr.ing. Dan Lungu, Universitatea Tehnica de Construcţii Bucureşti, fost Director al Institutului Național al Monumentelor Istorice)

citeste tot articolul

2014-11-22 | Digi24TV | 
Alina Bica, procuror şef al DIICOT, a fost arestată preventiv

Povestea care i-a adus probleme penale şefei DNA a avut loc în 2011, pe când Alina Bica era secretar de stat în ministerul Justiţiei, dar şi membru al unei comisii ce ţinea de Autoritatea de Retrocedare a Proprietăţilor. Comisa a aprobat o despăgubire de 90 de milioane de euro către omul de afaceri Gheorghe Stelian. Suma era mult supraevaluată, spun procurorii DNA, care vorbesc de un prejudiciu adus statului de peste 62 de milioane de euro.

citeste tot articolul

2014-11-22 | TVR | Alex Costache
Mafia rechinilor imobiliari. Cazurile Bica şi Hrebenciuc dezvăluie lumea samsarilor imobiliari

Procurorii au demontat mecanismul samsarilor imobiliari: foştii proprietari deposedaţi abuziv de comunişti au revendicat imobilele, însă statul român i-a ţinut la uşă cu anii. Disperaţi, oamenii şi-au vândut pe mai mulţi sau mai puţini bani drepturile litigioase unor 'băieţi deştepţi': adevarăţii rechini imobiliari. Ei au reuşit apoi să obţină de la stat ceea ce adevarăţii proprietari nu au putut: despăgubiri uriaşe, de multe pentru proprietăţi supraevaluate. Totul, cu implicarea unor politicieni importanţi, procurori, avocaţi şi funcţionari ai statului.

citeste tot articolul

2014-11-21 | ProTV | 
Schema prin care sefa DIICOT, Alina Bica, ar fi aprobat o despagubire ilegala, intr-un dosar cu prejudiciul de 60 mil. euro

Cererea a ajuns pe masa membrilor comisiei. Printre ei: Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, Ionut Diacomatu si Marko Attila. Acestia au cerut unui expert evaluator, Emil Nutiu, sa stabileasca valoarea terenului. Raspunsul : 377 de milioane de lei, cand, sustin procurorii, valoarea reala era de 114 milioane de lei.

citeste tot articolul

2014-11-21 | HotNews | Claudiu Zamfir
Mecanismul fraudei de la despagubiri: Cum au ajuns "samsarii de terenuri" si "rechinii imobiliari" sa castige sute de milioane de euro. TOP despagubiri cu "Stelu" in frunte​

Cunoscuti ca "samsari de terenuri si case", marii imbogatiti ai procesului de retrocedare a proprietatilor care fusesera confiscate de comunisti s-au rotit, in permanenta, in ultimii 25 de ani, intr-un cerc restrans al oamenilor cu influenta in Guvern, in Parlament, in patidele de la putere si din opozitie. Nu proprietarii de drept carora comunistii le nationalizasera terenurile si casele, nu mostenitorii lor directi primeau despagubiri de sute de milioane de euro de la statul roman. Marii beneficiari erau oameni de afaceri care le cumparau drepturile litigioase si care aveau "intrari" la cei care decideau cui sa-i plateasca mai repede statul despagubirile. HotNews.ro va prezinta mecanismul prin care samsari, avocati si politicieni au facut averi de sute de milioane de euro in dauna statului roman.

citeste tot articolul

2014-11-21 | emaramures.ro | Tania Purcaru
STREET ART – Gardul de la blocurile sociale de pe strada Horea a fost transformat in opera de arta de catre opt studenti din Cluj-Napoca (VIDEO)

"Din acest moment nu mai putem vorbi despre un gard sau un zid ci despre o opera de arta si intra sub incidenta drepturilor de autor. Asadar, acest gard nu va mai putea fi demolat, pentru ca vorbim de o lucrare de arta si este nevoie de avizul Ministerului Culturii pentru a demola sau a distruge o opera de arta. (...)" a explicat Catalin Chereches (n.r.: primar Baia Mare) (...) "Eu zic ca e foarte important sa educam simtul civic la tinerii pe care ii coordonam, pentru ca scoala nu inseamna doar o parte teoretica si o aplicatie intr-un cadru restrans. (...)”, a explicat profesorul coordonator Laura Ghinea.

citeste tot articolul

2014-11-19 | B365 | Nicoleta Vieru
ALPAB cumpără flori şi arbuşti de 7,6 milioane de euro

Peste 1.000 de arbori au dispărut în ultimii ani din parcurile bucureștene. În locul lor, conform legii, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) ar trebui să planteze în compensație 1.520 de arbori. A fost organizată o licitație, însă pe lista de achiziții, pe lângă arbori, au mai fost adaugați și arbuști, semințe de plante, bulbi de flori sau plante perene. La final, "nota de plată" a ajuns la 7,6 milioane euro. Aceasta este valoarea acordului-cadru încheiat de ALPAB cu firma Garden Center Grup,o firmă abonată de câțiva ani la contracte cu statul. Durata de derulare a acordului-cadru este de patru ani.

citeste tot articolul

2014-11-18 | Adevărul | Cristina Răduţă
UPDATE Primăria Capitalei s-a răzgândit. Nu mai face Calea Victoriei pietonală, deşi lucrările s-au încheiat

Iniţial, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţase că imediat după inaugurarea lucrărilor de la Calea Victoriei aceasta se va închide în weekenduri devenind zonă de promenadă. Acum însă, reprezentanţii municipalităţii s-au răzgândit. „Nu avem un astfel de program de promenadă prevăzut pentru Calea Victoriei“, ne-au transmis reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti.

citeste tot articolul

2014-11-17 | B365 | Nicoleta Vieru
Lucrările de reabilitare pe Calea Victoriei au fost terminate

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Caii Victoriei. Proiectul a fost terminat cu două luni întârziere. Numărul benzilor de circulație a fost redus de la patru la două. În schimb au fost lărgite trotuarele și amenajate benzi pentru biciclete, cu o lățime de trei metri, separate de carosabil printr-o bordură înaltă. Lucrarea a durat 9 luni și a costat municipalitatea 8,7 milioane euro.

citeste tot articolul

2014-11-15 | Mediafax | Laura Mitran
Bucureştenii aruncă lunar 5 kg de ambalaje, dar la reciclare ajung sub jumătate de kilogram

Bucureştenii generează lunar peste cinci kilograme de deşeuri reciclabile de ambalaje, dar colectează separat mai puţin de jumătate de kilogram, cei mai conştiincioşi locuitori ai Capitalei fiind în sectorul 1, unde în medie se reciclează lunar 400 de grame de deşeuri.

citeste tot articolul

2014-11-13 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Primaria sectorului 3 va relua activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public. Instituția a lansat licitația pentru desemnarea firmei care va face aceasta activitate

Primaria sectorului 3 vrea sa reia activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar pe raza sectorului. Politia locala sector 3 a scos la licitatie in urma cu cateva zile delegarea de gestiune prin concesiune a acestui serviciu pe o perioada de 5 ani. Termenul de depunere a ofertelor este 29 decembrie 2014. In urma cu cativa ani, Primaria sectorului 3 a ridicat masinile parcate neregulamentar, insa activitatea a fost sistata in preajma alegerilor locale din 2012. In prezent se ridica masinile stationate neregulamentar din sectoarele 1, 4 si 6.

citeste tot articolul

2014-11-08 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Cum betonează Robert Negoiță bucăți întregi din spațiile verzi din Sectorul 3 cu zeci de milioane de euro din banii publici

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a demarat anul acesta o ampla actiune de "reamenajare" a parcurilor si a spatiilor verzi. Prin "amenajare", Negoita intelege desfiintarea acestora si acoperirea cu dale colorate in roz-portocaliu sau cu beton. In jurul blocurilor, locurile cu putina iarba sunt betonate si transformate in parcari, radacinile pomilor sunt ingropate in beton, iar in jurul cladirilor se pun garduri zdravene de diverse dimensiuni. In parcuri, din cand in cand apare cate o alee noua, iar bancile sunt amplasate si ele pe un perimetru facut din dale colorate. In jurul spatiilor verzi de pe marile bulevarde au fost turnate bordurii rosii peste bordurile existente, iar o parte dintre aleile de la blocuri, unele in stare foarte buna, au fost si ele acoperite cu dale colorate.

citeste tot articolul

2014-11-07 | HotNews | Catiușa Ivanov
Tribunalul București a anulat în instanță planul urbanistic al drumului expres spre A1. Primăria continuă lucrările, deși aproape toate documentele proiectului sunt anulate sau suspendate

Tribunalul Bucuresti a anulat pe 4 noiembrie planul urbanistic zonal care stabileste traseul drumului expres spre Autostrada A1, ce ar urma sa porneasca de la Ciurel si sa ajunga la autostrada, dincolo de soseaua de centura. Procesul a fost intentat de mai multe familii care detin proprietati pe traseul acestei artere. Sentinta nu este definitiva. In plus, prima autorizatie de construire emisa pentru pasajul de la Ciurel, parte din drumul expres, a fost anulata de instanta, insa Primaria Capitalei a emis inca doua autorizatii pentru a putea continua lucrarea. Acum s-a cerut in instanta si anularea ultimei autorizatii.

citeste tot articolul

2014-11-05 | B365 | Nicoleta Vieru
Lucrările de reabilitare a Căii Victoriei au o întârziere de două luni. Când vor fi terminate?

Lucrările de reabilitare a Căii Victoriei înregistrează o întârziere de două luni. Astfel, proiectul ar fi trebuit terminat pe 15 septembrie 2014, conform primul termen anunțat de Primăria Capitalei. În septembrie, firma Tehnologica Radion, care a câștigat contractul pentru această lucrare, a intrat în insolvență. Astfel, la două luni de la depășirea termenului de finalizare încă se lucrează pe tronsonul Știrbei Vodă - Ion Câmpineanu. Potrivit reprezentanților Administrației Străzilor, constructorul a anunțat că va termina proiectul pe 15 noiembrie.

citeste tot articolul

2014-11-04 | HotNews | Catiușa Ivanov
Cum s-a ales praful de un hectar de spațiu verde de pe Șos. Giurgiului din București și ce pot face cetațenii când la câțiva metri de fereastra lor răsare un bloc

Peste un hectar de spatiu verde aflat intre blocurile de pe Soseaua Giugiului risca sa dispara dupa ce terenul a fost retrocedat. Proprietarul a impartit terenul in mai multe loturi si l-a vandut, iar acum noii proprietari au inceput sa construiasca, spre disperarea oamenilor care locuiesc in blocurile vechi si au ramas fara lumina. Pe langa faptul ca se pierde o suprafata importanta de spatiu verde, acest caz este unic in Bucuresti deoarece autoritatile nu reusesc sa se hotarasca daca terenurile sunt in sectorul 4 sau 5. Mai exact, loturile au fost retrocedate ca fiind in sectorul 4, iar blocurile vechi intre care se afla aceste spatii verzi se afla in sectorul 4, dar terenurile au fost intabulate in sectorul 5 si autorizatiile emise de Primaria sectorului 5. Acum este pe rol un litigiu intre cele doua primarii si Prefectura pentru a se stabili daca terenurile se afla in sectorul 4 sau 5.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12