Revista presei octombrie 2014

de Florin Bălteanu

2014-10-31 | TVR | 
Ploieşti:Tânără cu fractură de coloană după ce a căzut într-o groapă nesemnalizată

O ploieşteancă de 34 de ani a căzut într-o groapă adâncă, nesemnalizată, chiar în staţia de autobuz. Era noapte, iar femeia, aflată în drum spre casă, nu a avut cum să vadă pericolul din asfalt. A avut noroc cu câţiva trecători care au scos-o şi au chemat salvarea. Acum este internată în spital cu dublă fractură la coloană. Firma vinovată a fost amendată şi e cercetată penal. Groapa era săpată pentru a se instala un stâlp de iluminat.

citeste tot articolul

2014-10-31 | TVR | 
Ce solutie a gasit comuna Floresti pentru deblocarea traficului aglomerat spre Cluj: banda auto alternativa la orele se varf

Unul dintre pasajele bucureştene intens circulate a început să fie jefuit. Bucăţi mari de tablă care îmbracă Pasajul Lujerului au dispărut. Autorităţile spun că au fost furate de oameni ai străzii care vând piesele la fier vechi. De remarcat însă că pasajul are sistem de iluminare funcţional şi multe camere de luat vederi instalate de-a lungul său. [...] "Administrația Străzilor București, prin angajații săi, a încercat de mai multe ori să repună la loc acele panouri care au fost lăsate, prin 'bunăvoința' oamenilor străzii, pentru că, multe dintre ele, au fost vîndute. Cele pe care noi le-am găsit la fața locului, le-am repus la loc. Din păcate nu durează foarte mult. Pentru a le înlocui pe cele dispărute e o întreagă procedură de licitații, achiziții." (Carmen Dincă, purtător de cuvînt Administrația Străzilor București)

citeste tot articolul

2014-10-31 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Consiliul Local sector 3 a scutit firma FAUR SA de la plata a 1,7 milioane lei - penalități pentru neplata impozitelor pe teren și clădiri

Consiliul Local sector 3 a aprobat vineri scutirea firmei FAUR SA de la plata a 1,7 milioane lei constand in majorari de intarziere la plata impozitelor pe cladiri si teren. Propunerea de scutire a fost facuta de Primaria sectorului 3 condusa de primarul Robert Negoita.

citeste tot articolul

2014-10-31 | HotNews | Catiuşa Ivanov
UPDATE Primaria sectorului 3 va oferi un ajutor de 1000 lei/luna unor familii evacuate de pe strada Vulturilor pentru inchirierea unei locuinte

Patru dintre familiile evacuate de pe strada Vulturilor nr. 50 in urma cu cateva saptamani, si care locuiesc de atunci in strada cerand autoritatillor sa le puna la dispozitie locuinte sociale fiindca nu au unde sa locuiasca, vor primi de la Primaria sectorului3 un ajutor de 1.000 lei/luna/familie/persoana pentru inchirierea unei locuinte. Acest ajutor ar urma sa fie acordat pe maxim un an.

citeste tot articolul

2014-10-30 | TVR | 
Evacuaţii din Strada Vulturilor au protestat în centrul Capitalei

Acum o lună şi jumătate cele 30 de persoane care locuiau pe Strada Vulturilor Nr. 20 au fost date afară de proprietarii terenului respectiv. Acestea s-au mutat în corturi în faţa locuinţelor în care în ultimii ani au trăit fără să aibă însă niciun contract.

citeste tot articolul

2014-10-30 | Timis ONLINE | M. Hoster
Un tren InterRegio, de pe ruta Bucuresti – Timisoara, a deraiat la Baile Herculane. Circulatia este intrerupta

Primele trei vagoane ale trenului InterRegio 1691 au sărit de pe șine, în jurul orei 17.10, la trecerea peste un podeţ, între localităţile Topleţ şi Băile Herculane. Primul vagon după locomotivă a avut două boghiuri deraiate, iar următoarele două vagoane câte un boghiu.

citeste tot articolul

2014-10-29 | Digi 24 | 
Europa, alimentată cu energie din Sahara

Energia produsă acolo va fi exportată în Uniunea Europeană, prin Italia. Acesta este doar unul dintre proiectele prin care se incearcatransformarea puternicelor raze solare din Nordul Africii în electricitate pentru Europa. Însă, toate au fost întârziate de revoluţiile Primăverii Arabe. În sahara tunisiană, câmpul de panouri solare TuNur ar urmă să producă în doar trei ani de două ori mai multă energie electrică decât o centrală atomică.

citeste tot articolul

2014-10-28 | B365 | Nicoleta Vieru
S-a deschis traficul pe al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu, marți. GALERIE FOTO

Deşi investiţia de la Pasajul Mihai Bravu a început în anul 2011, lucrările au fost oprite în anul 2012, după ce firma Romstrade, deţinută de afaceristul Nelu Iordache, câştigătoarea licitaţiei pentru construirea pasajului, a intrat în insolvenţă. Astfel, în decembrie 2012, contractul cu aceasta a fost reziliat, după ce municipalitatea plătise deja 37 de milioane de lei. Timp de peste un an lucrările au fost îngheţate, deoarece a fost necesară realizarea unei noi licitaţii. În urma acesteia, lucrările au fost atribuite unui nou constructor, reprezentat de asocierea italiană Astaldi Spa – Astalrom SA.

citeste tot articolul

2014-10-27 | Agerpres | Sorin Blada
Hunedoara: Codul patrimoniului cultural aduce sancţiuni pentru cei care nu-şi îngrijesc clădirile de patrimoniu

"Codul patrimoniului se ocupă de tot patrimoniul cultural naţional al României: construit, mobil, imaterial şi patrimoniul arheologic, bineînţeles. Dorim, pe de o parte, să ajutăm proprietarii acestor elemente de patrimoniu, pentru a le proteja şi de a le valorifica în folosul cetăţenilor acestei ţări, dar, pe de altă parte, dorim să-i conştientizăm şi prin sancţiuni, dacă doriţi, ce înseamnă dacă acest patrimoniu este distrus cu bună ştiinţă", a afirmat Csilla Hegedus

citeste tot articolul

2014-10-25 | Trinitas TV | Bogdan Bădiță
Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

La Catedrala Mântuirii Neamului se lucrează, în această perioadă, la cota +18,00. Pe șantier a fost montată o macara de mari dimensiuni care poate ridica sarcini de până la 10 tone.

citeste tot articolul

2014-10-25 | Mediafax | Roxana Alexe
Prefect: Nu am anulat fuziunea Elcen-RADET. Soluţia pentru deblocarea situaţiei din CGMB, dizolvarea

"Îmi reiterez convingerea că deblocarea situaţiei actuale constă în dizolvarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), având în vedere incapacitatea consilierilor de a ajunge la un consens pe problemele de interes general ale urbei", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

citeste tot articolul

2014-10-24 | România Curată | Mihaela Parghel
Şosea cu două benzi, chiar în mijlocul monumentelor din Centul Istoric al Braşovului. Nimeni nu i-a întrebat ce cetăţeni dacă vor asta

[...] Astfel, pe lângă zidurile Cetății medievale se dorește construirea unei şosele de 9 metri lăţime, cu două benzi (3,5metri/ banda si trotuare de 1,1 metri pe fiecare parte) pe care să fie deviat traficul auto ce se desfășoară acum pe strada Mureșenilor. Şoseaua ar urma să fie parţial săpată în subteran, iar săpătura ar putea afecta structura de rezistenţă a turnilor. Proiectul este mai amplu, cuprinzând și amenajarea unei parcări supraetajate lângă Biblioteca Județeană George Barițiu, care funcționează tot într-o clădire inclusă pe Lista Monumentelor Istorice. [...]

citeste tot articolul

2014-10-24 | HotNews | Catiuşa Ivanov
S-a dat verde la construirea pe spatiile verzi. Parlamentul a dat o lege care risca sa transforme Romania intr-o mare de betoane

Spatiile verzi proprietate privata, care in cartea funciara figureaza in categoria curti-constructii, nu vor putea fi inventariate sau declarate ca spatii verzi fara ca terenurile respective sa fie expropriate, potrivit unei legi adoptate de Parlamentul Romaniei si promulgata de presedintele Traian Basescu la mijlocul lunii octombrie. Aceasta lege condamna la betonare sute de hectare de spatii verzi din Capitala, in special spatiile verzi dintre blocuri, care sunt inscrise astfel in cartea funciara. In plus, aceasta lege ar putea genera procese pe bucatile de parc retrocedate, acestea fiind trecute ca spatii verzi in documentatiile de urbanism, dar nu se stie cum au fost inscrise la cartea funciara.

citeste tot articolul

2014-10-24 | România Curată | Catiuşa Ivanov
O nouă decizie în justiție pentru demolarea Cathedral Plaza. Ce mai inventează Oprescu ca să amâne aplicarea legii?

Primăria Capitalei a pierdut contestația la executare introdusă împotrivă deciziei irevocabile de demolare a clădirii Cathedral Plaza, aceasta fiind o nouă sentință care condamnă turnul de birouri ridicat lângă Catedrala Sf. Iosif din București la demolare, potrivit unui comunicat emis de Arhiepiscopia Romano-Catolică București (ARCB). ARCB îl acuză pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, că a devenit un apropiat al clădirii ilegale și “încearcă prin toate tertipurile să amâne momentul implacabil al demolării turnului”. Reamintim că în ianuarie 2013 de Curtea de Apel Ploiesti a decis definitiv și irevocabil demolarea clădirii.

citeste tot articolul

2014-10-24 | Ziarul Financiar | Andra Oprescu
BCR şi BRD caută cumpărători pentru 2.600 de case şi apartamente executate silit. Aparta­men­tele cu două camere pornesc de la 18.000 de euro

BCR şi BRD, cele mai mari două bănci locale după activele deţinute, care controlează o treime din sistemul bancar, au la vânzare peste 2.600 de case şi apartamente executate silit, cu preţuri sub media pieţei. Aparta­men­tele cu două camere pornesc de la 18.000 de euro, iar o garsonieră de la 13.000 de euro, potrivit datelor de pe site-urile celor două bănci.

citeste tot articolul

2014-10-24 | Agerpres | Iulia Carciog
Oprescu: Lucrările la pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară

Lucrările la pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vineri, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la acest obiectiv.

citeste tot articolul

2014-10-23 | B365 | Nicoleta Vieru
Monument de o sută de tone, amplasat în Piața Presei: Aripi-lucrare mai înaltă decât Arcul de Triumf

Procesul de amplasare a monumentului în fața Casei Presei este unul foarte complex și se estimează ca va dura aproximativ șase luni. De asemenea, valoarea estimată a contractului pentru realizarea acestor lucrări este de 4,64 milioane lei (aprox. 1 milion euro). "În costul lucrărilor este inclus transportul special al pieselor, dezafectarea vechiului soclu, degajarea unor mase imense de beton, constituirea platformei de prindere a monumentului și amplasarea efectivă a pieselor monumentului cu macarele speciale, de 200 de tone fiecare", a explicat Traian Negrei.

citeste tot articolul

2014-10-23 | Digi TV | 
Soluţie pentru un trafic mai liber în Cluj-Napoca: abonament de parcare şi bilet de autobuz la prețul de 1 leu

Primăria din Cluj vrea să facă revoluţie în transport. Clujenii care merg cu maşina personală de obicei sunt tentaţi acum să îşi parcheze autoturismul cu doar 1 leu şi să primească de acest leu şi bilet de transport către centrul Clujului, dacă acceptă să îşi lase maşina la marginea oraşului.

citeste tot articolul

2014-10-23 | Mediafax | Liliana Bujdei
Casa memorială Ion Creangă şi clădirea Palatului Administrativ din Suceava, reabilitate fără aviz

Într-un raport privind starea monumentelor istorice din judeţul Suceava prezentat, joi, în Colegiul Prefectural de către directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Suceava, Aurel Buzincu, se arată că mai multe monumente, între care Cazinoul din Vatra Dornei, Gara Iţcani, Biserica AMD a fostei mănăstiri din Ilişeşti, Biserica de lemn din Forăşti, Casa Hopmeier din Suceava, Conacul Vârnav-Liteanu din Liteni, Clădirea fostei BCR din Siret, Clădirea Primăriei vechi din Câmpulung Moldovenesc, Conacul Kapri de la Iacobeşti, Conacul de la Calafindeşti, statuia lui Ştefan cel Mare de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei şi ruina Curţii Domneşti din Suceava, sunt în stare avansată de degradare, iar unele se pot prăbuşi în orice moment.

citeste tot articolul

2014-10-22 | România Curată | Catiuşa Ivanov
MOBILIZARE: ”Vrem parc, nu betoane!” Cetățenii se opun Sălii Polivalente în Parcul IOR și se pregătesc de protest

Mai mulți cetățeni din cartierul Titan au anunțat că vor protesta sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11.00, împotriva inițiativei Primăriei Sectorului 3 de a construi o sala polivalentă pe 3.000 mp din Parcul IOR, potrivit unui anunț postat pe Facebook de “Prietenii Parcului IOR”. În timpul evenimentului, cetățenii își vor putea spune părerea, de ce nu doresc betonarea spațiului verde, urmând ca punctele de vedere să fie prezentate Consiliului Local Sector 3.

citeste tot articolul

2014-10-22 | B365 | Nicoleta Vieru
Negoiță, amendat cu aproape 50.000 euro pentru kitsch-ul de pe Bd. Unirii

Administrația Domeniului Public Sector 3 (ADPB), dar și alte două firme contractate de Primăria Sectorului 3 au primit șase sancțiuni contravenționale pentru lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii. Mai mult, ADPB, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, are de plătit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro), pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bd. Unirii. Încă de anul trecut, Primăria Sectorului 3 a început lucrările de amenajare a trotuarelor de pe Bd. Unirii, micșorând spațiul verde. Au fost instalate pergole multicolore, pietre de marmură neagră și luminițe multicolore. În urma amenzilor, însă, Primăria condusă de Negoiță nu a readus spațiul la starea inițială.

citeste tot articolul

2014-10-21 | timisoara2021.ro | Comunicat de presă
“Timișoara 2021 – Lansarea conceptului candidaturii“

Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană a organizat astăzi, 21 octombrie 2014, ora 11.00, la Primăria Municipiului Timișoara conferinţa de presă de lansare a conceptului Candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană.

citeste tot articolul

2014-10-20 | Agerpres | Eugenia Pașca
Doina Pană: "Radarul pădurii" funcționează spectaculos, s-au dat amenzi în câteva zile cât într-un an

"Știți foarte bine că din 8 octombrie este în vigoare radarul pădurii. Funcționează spectaculos. În două săptămâni vom face o informare în ședință de guvern. Dar pot să vă spun, în premieră, că de fapt, în opt-nouă zile, până acum s-au confiscat și s-au dat amenzi aproape cât într-un an pentru cei care nu înțeleg că nu se mai poate fura. Sper că se vor potoli, că nu vor avea ce face", a afirmat ministrul Doina Pană.

citeste tot articolul

2014-10-17 | wall-street.ro | 
Hotel Triumf, blocul functionarilor BNR in perioada interbelica, scos la vanzare pentru 19,6 mil. euro de RA-APPS

Construit in 1935, dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu, hotelul Triumf a fost ridicat pentru a fi locuit de functionarii Bancii Nationale a Romaniei. Hotelul, unul dintre cele mai valoroase active aflate in portofoliul RA-APPS, va fi scos din nou la vanzare prin licitatie de regie, la un pret de pornire de 19,6 milioane euro, cu aproape 13 milioane euro mai putin decat la precedenta tentativa de vanzare, din 2007, blocata in instanta.

citeste tot articolul

2014-10-16 | Începe demolarea Minei Petrila | Diana Mitrache
Începe demolarea Minei Petrila

Începe demolarea clãdirilor de la suprafata minei Petrila. Responsabilii Societãtii Nationale de Închideri de Mine fac licitatia la finele acestei luni si demolarea propriu-zisã ar începe, spun ei, cu clãdirile care prezintã pericol. Mina Petrila intrã în programul de închidere, iar cei de la societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului spun cã organizeazã licitatia pentru demolarea corpurilor de clãdiri de la suprafatã. ªi vor începe cu cele care sunt un adevãrat pericol pentru cei care trec prin incinta unitãtii de exploatare a huilei.

citeste tot articolul

2014-10-16 | B365 | Liudmila Cernat
Negoiță montează noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii, de 8 milioane de euro

Robert Negoiță vrea să continue amenajarea Bulevardului Unirii, pe care îl consideră insuficient pus în valoare și care are încă zone neamenajate. Amenajarea va costa opt milioane de euro, doar pentru tronsonul dintre Tribunalul București și Magazinul Unirea. Primăria condusă de PSD-istul Robert Negoiță a montat deja pergole multicolore, plăci de marmură asemănătoare celor mortuare și luminițe multicolore pe Bld. Unirii, ba chiar și un unicorn kitch pe Bld. Unirii.

citeste tot articolul

2014-10-16 | Mining Watch România | 
Proiectul minier de la Certej a început ilegal, fără autorizații

Cianurarea României a intrat în linie dreaptă în această toamnă. Zeci de utilaje ale Deva Gold, subsidiară a companiei canadiene Eldorado Gold, desfășoară deja lucrări de construire la prima platformă industrială a proiectului minier, precum și pentru ridicarea depozitului de carote. Nici una din activități nu este autorizată.

citeste tot articolul

2014-10-15 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Sistemul de cai ferate din Bucuresti ar putea fi integrat conectat cu metroul, iar rechinii imobiliari nu vor mai putea face turnuri in zonele cu cladiri vechi - Prima schita a noului Plan Urbanistic General

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" a prezentat miercuri, in cadrul Comisiei de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, stadiul lucrarilor la noul Plan Urbanistic General al Bucurestiului. De peste un an de cand lucreaza la acest proiect, proiectantii au finalizat baza de date urbane unde se regasesc toate informatiile despre documentatiile de urbanism aprobate in Capitala (PUZ/PUD), toate studiile realizate de municipalitate (de mobilitate, pentru pistele pentru biciclete, datele demografice, pentru amplasarea reclamelor, chioscurilor etc) si date privind retelele edilitare.

citeste tot articolul

2014-10-15 | B365 | Nicoleta Vieru
Prima fază de elaborare a noului Plan Urbanistic General al Capitalei s-a încheiat. CE SE MODIFICĂ

"Sunt zone protejate poate prea întinse, unde s-au comis multe ilegalități. Eu mi-aș dori să vorbim și despre spțaiul public care este liantul unei zone protejate. De asemenea, trebuie permis un anumit grad de intervenție chiar și în zonele protejate", a spus Sorin Gabrea, președintele Comisiei de Urbanism.

citeste tot articolul

2014-10-15 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Metroul din Drumul Taberei, mai scump cu 15 milioane de euro

Potrivit directorului general al Metrorex, Aurel Radu, Astaldi a cerut Metrorexului circa 200 de milioane de lei în plus pentru lucrări suplimentare efectuate la Magistrala 5. În urma unei analize efectuate, compania care gestionează transportul în subteran din Bucureşti le-a plătit constructorilor metroului de Drumul Taberei încă 54,41 milioane de lei fără TVA. "Am căzut de acord cu ei să le plătim 54 milioane lei, sumă care a fost justificată. Am avut un consultant extern, unul dintre cei mai mari consultanţi britanici. Conform normativelor europene se puteau acorda acele plăţi suplimentare. Din analizele suplimentare s-a stabilit că suma respectivă se putea acorda, sumele fiind justificate pentru că au făcut pereţii mulaţi mai groşi. Fiindcă se respectă normativele europene, Metrorex le-a putut plăti 54 milioane lei, dar ei au avut revendicări de 200 milioane lei", a declarat, pentru B365.ro, directorul general al Metrorex, Aurel Radu.

citeste tot articolul

2014-10-15 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Câţi bani a plătit Primăria Sectorului 3 pentru "unicornul cu puţă" de pe Bulevardul Unirii

Statuia unui unicorn, amplasată pe Bulevardul Unirii de Primăria Sectorului 3, a fost închiriată cu 300 de lei pe zi. Cum statuia a stat acolo 13 zile, plata totală pentru acesta a fost de 3900 de lei.

citeste tot articolul

2014-10-14 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Firma care detine turnul unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea a cerut in instanta evacuarea institutiei. Acum municipalitatea sta in cladire fara contract de inchiriere, alesii locali refuzand prelungirea

Firma care detine turnul unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea a cerut in instanta evacuarea institutiei. Potrivit municipalitatii, Apatel Properties, proprietarul cladirii, refuza recunoasterea prelungirii de drept a contractului de inchiriere ulterior datei. 01.02.2014 refuzand si emitere facturilor fiscale pentru contravaloarea chiriei, precum si pentru utilitati. Primaria se judeca si ea cu Apatel pentru recunoasterea contractului de inchiriere. Acum municipalitatea sta in cladire fara contract de inchiriere, alesii locali refuzand prelungirea dupa data de 1 octombrie 2014.

citeste tot articolul

2014-10-14 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Consiliul General a mai facut un pas pentru fuziunea RADET cu ELCEN: Guvernul urmeaza sa transfere actiunile ELCEN Bucuresti catre administratia locala

Consiliul general a aprobat marti, in unanimitate, hotararea prin care cere Guvernului Romaniei sa transmita municipalitatii actiunile ELCEN Bucuresti. Urmare a acestei hotarari, Guvernul va putea da o hotarare prin care sa transfere actiunile ELCEN Bucuresti care Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru a se putea realiza fuziunea RADET cu ELCEN. Desi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spunea ca fuziunea RADET cu ELCEN va scadea pretul facturii la incalzire, ELCEN vine la municipalitate cu datorii de sute de milioane lei, bani care trebuie platiti din bugetul local. OPrescu spune ca bancile la care ELCEN are datorii au inceput sa vina la Primaria Capitalei sa ceara banii.

citeste tot articolul

2014-10-13 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Sindicalist RATB: "Vehiculele RATB sunt un pericol public! Toţi conducătorii conduc cu frica în sân"

"Marea problemă, la toate vehiculele RATB-ului este sistemul de frânare. Când spun sistemul de frânare mă refer la siguranţa vehiculelor în trafic. Nu mai pot asigura siguranţa vehiculelor în circulaţie din lipsă de piese şi materiale pentru reparaţia şi întreţinerea sistemului de frânare. Toţi conducătorii de vehicule de la RATB conduc cu frica în sân şi astfel de accidente tot vor mai fi (n.r. precum accidentul de luni în care un autobuz a intrat în coliziune cu un tramvai)", a declarat, pentru B365.ro, Alexandru Mihalache, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC. Declarațiile sunt susținute și de alți lideri de sindicat din RATB.

citeste tot articolul

2014-10-13 | Adevărul | Cristina Răduţă
FOTO Bucureşti, oraşul şantierelor întârziate

În acest moment, în Capitală sunt deschise mii de şantiere şi mai bine de jumătate dintre acestea sunt proiecte de infrastructură. Cele mai multe sufocă şi mai tare traficul rutier din oraş, muncitorii nereuşind să termine la timp lucrările din pricina problemelor financiare ale patronilor care deţin firmele desemnate să finalizeze proiectele.

citeste tot articolul

2014-10-13 | ROR București fm | 
Incendiu în Centrul Istoric al Capitalei

Pompierii au fost anunţaţi, prin numărul de urgenţă 112, în jurul orei 12.40, că pe strada Băniei, situată în apropierea Spitalului Colţea, a luat foc mansarda unui imobil.

citeste tot articolul

2014-10-10 | Green Report | Mihaela Pavnutescu
Korodi: 4,5 miliarde euro vor intra în economie, în următorii 20 de ani, din eoliene

Referindu-se la evoluția în acest sector, Korodi a precizat că “ în anul 2012 aproape 23% din consumul brut de energie al țării noastre provenea din surse regenerabile. Creșterile ponderii energiei verzi livrate în sistemul național au cunoscut o evoluție spectaculoasă an de an, astfel că, la finalul anului 2013, ponderea surselor regenerabile în consumul de electricitate a ajuns la 40%”.

citeste tot articolul

2014-10-10 | Adevărul | Cristina Răduţă
Arena Naţională a fost modernizată. Cum a ajuns gazonul plin cu „muşuroaie de cârtiţă“ să fie tuns la două zile

La trei ani după inaugurarea Arenei Naţionale, după ce gazonul de pe stadionul nostru a ajuns subiect de bancuri, municipalitatea anunţă cu surle şi trâmbiţe că cel mai mare stadion al României a fost modernizat. „Ne aflăm în pragul sezonului competiţional de toamnă-primăvară, când vom avea meciuri ale echipei naţionale, ale echipelor de club în competiţii internaţionale şi pentru liga I. Practic, în trei luni vor fi în jur de 20 de meciuri. Mai mult decât atât, după cum bine ştiţi, Arena Naţională va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European 2020, drept pentru care trebuie să menţinem un standard performant la fiecare eveniment sportiv şi să aducem îmbunătăţiri în raport cu noile regulamente ale UEFA şi FIFA. Conform standardelor actualizate UEFA şi FIFA, ne menţinem poziţia de stadion Elite (cea mai înaltă categorie de clasificare). Concret, luând în calcul şi experienţa anilor trecuţi, pentru că am intrat deja în sezonul rece, trebuie să acţionăm cu prioritate pentru menţinerea gazonului la parametri optima“, a declarat edilul-şef.

citeste tot articolul

2014-10-10 | Graiul Maramureșului  | 
Satul maramureşean, la reanimare

Arhitecţii spun că, în primul rând, trebuie respectate legile. Ei au constatat, însă, că acestea nu sunt aplicate întotdeauna, iar sătenii sunt lăsaţi să construiască de capul lor, după modele pe care le-au văzut în străinătate, unde au mers la muncă. Ţăranii fug de tradiţie, a cărei valoare nu o înţeleg, şi importă modele din străinătate, pe care turiştii care vin în Maramureş nu dau doi bani. Atât arhitecţii, cât şi autorităţile judeţene sunt de acord că maramureşenii trebuie convinşi, educaţi în spiritul respectării adevăratelor valori.

citeste tot articolul

2014-10-09 | Ziarul Văii Jiului | Ina Stoian, Cristina Sucală, Ilinca Păun Constantinescu, Dragoş Dascălu
Aţi văzut această clădire?

De aceea demolarea acestei clădiri nu este doar o acţiune care sabotează orice tentativă de salvare a clădirilor minei Petrila şi, implicit, a istoriei acestei mine ci, mai mult, este o acţiune împotriva oricărei idei de dezvoltare sustenabilă, deci a viitorului Petrilei.

citeste tot articolul

2014-10-09 | Dilema Veche | 
Bucureştenii îşi revendică oraşul

Membrii Grupului „Iniţiativa Favorit” au organizat pe 26 septembrie 2014, în cadrul Zilei Cartierului, evenimentul „Favorit pentru toţi, toţi pentru Favorit”. Grupul, susţinut de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (Proiectul “Lideri pentru comunitate” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România) este alcătuit din vecini de cartier, prieteni, oameni obişnuiţi din Drumul Taberei care-şi doresc transformarea cinematografului de cartier, acum dezafectat, în centru cultural cu multiple funcţionalităţi.

citeste tot articolul

2014-10-09 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Robert Negoita il intrece pe Sorin Oprescu in cursa "cat de scump poate fi un chiosc": 136.000 euro pentru un foisor cu diametrul de 10 metri

Primaria Sectorului 3 vrea sa cheltuiasca suma de 136.000 de euro pentru amenajarea unui foisor cu o suprafata de 80 mp in Parcul Titan, potrivit unei hotarari adoptate recent de Consiliul Local sector 3. Aceasta este suma maxima ce ar urma sa fie cheltuita pentru amenajarea foisorului, pretul final urmand sa fie stabilit in baza unei proceduri de achizitii publice. Cu acest pret, Robert Negoita il bate pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a dat pentru un chiosc cat pe o garsoniera - circa 37.000 de euro.

citeste tot articolul

2014-10-09 | HotNews | Catiuşa Ivanov
​​FOTOGALERIE Cum arata bulevardul Magheru din capitala la cateva luni dupa terminarea lucrarilor de reamenajare

Primaria Capitalei a finalizat in aceasta primavara lucrarile de reamenajare a spatiilor publice de pe bulevardul Magheru - trotuarul de pe partea dreapta cum mergi de la Romana spre Universitate. Dupa ce municipalitatea a lasat lucrarea neterminata pe parcursul iernii, o parte din pavaje s-au deteriorat, iar masinile parcau pe trotuar si pe spatiile verzi fiindca nu au fost montati stalpisori, acum zona arata civilizat fiind folosita de mii de bucuresteni zilnic.

citeste tot articolul

2014-10-08 | România Liberă | Claudiu Padurean
Ambasadorul Franței: Fondurile europene pot salva satul românesc

„Una dintre principalele provocări pentru zonele rurale din România este mobilizarea fondurilor structurale care trebuie să servească dezvoltării nu doar a infrastructurii, ci şi dezvoltării sectoarelor de dezvoltare economică. Colaborarea cu agenţiile de dezvoltare regională este primordială. Dezvoltarea rurală şi o mai bună utilizare a acestor fonduri europene nu vor putea fi totuşi asigurate fără a avea o administraţie publică puternică, profesionalistă şi eficientă”, a declarat ambasadorul François Saint-Paul.

citeste tot articolul

2014-10-08 | B365 | Amalia Bălăbăneanu
Defecţiuni la noile trenuri de metrou. Ce spune Metrorex despre trenurile CAF

Noile trenuri de metrou achiziționate de Metrorex, construite de compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), au defecţiuni, deşi au fost puse în circulaţie cu călători în urmă cu doar două luni. Marţi seară, pe Magistrala 2, un tren CAF s-a defectat la Piaţa Unirii, perturbând circulaţia pe un fir, însă acesta nu a fost singurul incident în care a fost implicat un tren nou de metrou.

citeste tot articolul

2014-10-07 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Cei 53.000 de mp din Parcul Tineretului pe care trebuia sa se construiasca un aqua land vor redeveni parc. Primaria Capitalei a renuntat la proiect

Spatiul verde de 53.000 mp din Parcul Tineretului pe care ar fi urmat sa fie construit un aqualand ar putea fi amenajat ca parc. Dupa ce in luna martie Asociatia Salvati Bucurestiul a anulat in instanta autorizatia de construire si planul de urbanism care stateau la baza proiectului, pe motiv ca erau ilegale si ar fi betonat spatiul verde, iar terenul a ramas in paragina, Primaria Capitalei a renuntat la acest proiect, cerand in instanta rezilierea contractului de parteneriat public-privat, incheiat in aprilie 2009, intre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, institutie in subordinea Primariei Capitalei si firma Blue Ciel, pentru construirea aqua parc-ului.

citeste tot articolul

2014-10-07 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Primaria Capitalei, obligata sa reanalizeze ofertele depuse pentru Sala Polivalenta. Initial, Primaria daduse castigatoare o oferta mai scumpa cu circa zece milioane fata de cea a concurentei

Primaria Capitalei este obligata de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) sa reanalizeze ofertele depuse la licitatia pentru construirea Salii Polivalente din Bucuresti. Comisia de licitatie din cadrul municipalitatii a declarat castigatoare oferta depusa de consortiul Astaldi SPA - Euro Construct Trading 98 in valoare de circa 65 milioane euro - pentru circa 40.000 mp de sala. Initial a fost declarat castigator consortiul Strabag - Aecom Ingenieria - Comnord care a prezentat o oferta de 55 milioane euro pentru o suprafata de 37.941 mpm, dar a fost descalificat. Tot scandalul a pornit de la cuvantul "circa".

citeste tot articolul

2014-10-06 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Cum explica Sorin Oprescu ca bucurestenii au ramas cateva zile fara apa calda si ce garantie exista ca nu se va mai ajunge in aceasta situatie. PDL cere demisia primarului

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 au ramas fara apa calda de joi pana luni dupa ce, incepand de martea trecuta, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata Electrocentrale Bucuresti (Elcen - producatorul de energie termica), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat luni ca Distrigaz a limitat cantitatea de gaz fara sa discute acest lucru, in prealabil, cu autoritatile, iar ELCEN nu a furnizat apa calda decat duminica, desi Distrigaz Sud ar fi furnizat gaze inca de sambata. Mai exact, edilul a lasat sa inteleaga ca ar fi fost sabotat de ELCEN si Distrigaz Sud, care ar face jocurile politice ale PNL-PDL. In pragul iernii, Oprescu nu a garantat decat cu promisiuni ca bucurestenii nu vor ramane din nou fara apa calda si caldura. In plus, edilul nu a putut spune daca bucurestenii vor plati apa rece care a curs la robinet in ultimele zile drept apa calda sau nu.

citeste tot articolul

2014-10-05 | Adevărul | Cristina Răduţă
Întâlnirea Asociaţiei Cimitirelor Semnificative din Europa va avea loc la Bucureşti. Cimitirul Bellu, muzeul în aer liber din Capitală

Anul acesta, reprezentanţi ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti au participat, în perioada 2-4 octombrie, la întâlnirea anuală a ASCE, care s-a desfăşurat în oraşul Barcelona şi a reunit peste o sută de istorici, arhitecţi, profesori, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din oraşele membre. Tema dezbaterilor a vizat problemele de patrimoniu funerar sub diverse aspecte: cultural, artistic, turistic şi financiar.

citeste tot articolul

2014-10-03 | HotNews | Catiuşa Ivanov
ANALIZA Cum a ajuns UE sa fie mai interesata de sanatatea romanilor decat Romania insasi. Poluarea din Bucuresti, sanctionata dur de europeni

Comisia Europeana a lansat in urma cu cateva zile procedura de infringement impotriva Romaniei deoarece tara noastra nu isi protejeaza cetatenii de poluarea cu particule fine (praf, PM 10) si a cerut autoritatilor sa ia masuri urgent. Intre timp, vedem cum spatiile verzi devenite proprietate privata sunt betonate, arborii de pe domeniul public sunt decimati de toaletarile excesive, iar bucati din marile parcuri au fost retrocedate. In paralel, Primaria Capitalei nu face benzi de biciclete pentru a incuraja transportul alternativ, iar masinile sufoca centrul orasului. Cum s-a ajuns insa in acest punct? Ce nu functioneaza corect in capitala, de ce sunt expusi bucurestenii acestei poluari? Si, mai ales, de ce reactioneaza mai repede UE decat Romania la o problema care priveste chiar sanatatea romanilor?

citeste tot articolul

2014-10-03 | Adevărul | Cristina Răduţă
Cinematograful Favorit, reînviat după 17 ani

Vineri, 26 septembrie, locuitorii din Drumul Taberei au organizat în cadrul „Zilei Cartierului“ un eveniment dedicat Cinematografului Favorit. După 17 ani de la închidere, în foaierul clădirii au avut loc proiecţii de film.

citeste tot articolul

2014-10-01 | HotNews | Catiuşa Ivanov
Lucrarile de amenajare a Caii Victoriei din Capitala au fost oprite, desi artera trebuia finalizata pana pe 1 octombrie. Strada e plina de capace de canal iesite in relief

Primaria Capitalei trebuia sa finalizeze pana pe 1 octombrie lucrarile de reamenajare a Caii Victoriei si a pistelor de bicicleta de pe aceasta artera. Data inaugurarii a venit, insa lucrarile sunt departe de a se finaliza. Constructorul, firma Tehnologica Radion, nu mai lucreaza pe santier de cateva saptamani, firma cerandu-si insolventa la inceputul lunii septembrie. Initial, Administratia Strazilor a negat ca sistarea lucrarilor este legata de demararea procedurii de insolventa. Acum, institutia a recunoscut acest lucru si spune ca lucrarile se vor finaliza pana la sfarsitul lunii octombrie.

citeste tot articolul

inapoi

 
Prima Pagina

 

sau alegeţi un rezumat lunar  
2015: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 0302 I 01
2014: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2013: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2012: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01 
2011: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 I 02 I 01
2010: 12 I 11 I 10 I 09 I 08 I 07 I 06 I 05 I 04 I 03 03c I 02 02c I 01 01c
2009: 12